Потъващ педал и спирачна помпа! update?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с усмивка.

Re: Потъващ педал и спирачна помпа! update?

Мнение от Axis » 27 Апр 2010, 0:30

:help: Така колеги! След като извесно време ме нямаше, продължавам с разрешаването на проблема си, но съм в още по-голям щах!! :help:
Да уточня:
1.Сменена спирачна помпа - първо сложихме една 2ра употреба, с която педала продължаваше да потъва, след което сложихме чисто нова, но продължава да потъва!
2. След 2 обезвъздушавания на 2 различни места, продължавам да имам проблема, затова отидох на валовете, за годишните прегледи, където даде много ниски стойности на спирачно усилие отзад и много добро отпред!
3. Отворихме задните барабани, едното от цилиндърчетатат беше избило и беше омазано със спирачна течност, другото беше ОК - сменихме и двете с чисто нови! След това обезвъздушаване на системата по всички възможни начини - на кръст, първо задни посли предни, на запален двигател, обезвъздушаване на помпа и т.н.
4. След последното, не съмо че не се оправи дори напротив! В момента положението е трагично, спирачки кажи речи няма, педала е изключително мек, колата не спира, а при по рязко натискане се задейства ABS-а дори и на асфалт, където има добро сцепление, все едно че съм на лед и само рита педала, но спирачния път е мноого дълъг!! Аз лично съм в шах, момчето което сменя цилиндърчетата и помпата също! Ходих днес на един сервиз, в който разбират от BMW, там нещата отиват към прецакан ABS! Намерил съм си от една морга един за проба и тези дни ще сваля моя и ще видя как е с другия, но незнам ако не се оправи нямам повече идеи :banghead: ! Моля :help: ?? Някой имал ли е прецакан ABS и какви са му признаците! Аз си мислех, че като се развали спира да работи, но все пак си имаш нормални, блокиращи спирачки! Иначе като дам на контакт лампата му светва и след 2-3 сек си изгасва, напълно нормално!! :banghead:

Потребител
Аватар
Кара: E39 TDS

Re: Потъващ педал и спирачна помпа! update?

Мнение от milio61 » 31 Авг 2010, 19:08

аз имам същия проблем с е39 525тдс описан в подобна тема, и днес като я закачиха на компа ми даде само една грешка за реле на клапан на абс, исчистихая обезвъздошиха системата през компа, в компа имало команда за обезвъздушованене на системата и след всички процедури отново педала пропада и май отивам на авс тай като имало клапанчета вътре в него които не задаржали налягането. някой ако знае дали абс може да се промива или да се ремонтира нека сподели.става въпрос не за ел.модола а за самия блок.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Предишна

Назад към E36