Оптягане на ремък М42
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Оптягане на ремък М42
dopestar написа:~Мишо~ написа:Според realoem.com и bmwfans.info няма М42 с 3 ремъка,но щом казваш...
Колега, когато искаш да кажеш , че някой не е прав , КУ-КУ емотиконката не винаги е най -подходяща...
Защото, Мишо, на който символично си казал , че е КУ-КУ, може практически да разглоби на съставните елементи Е36 и да го сглоби , а през това време ти си пускай колкото искаш снимки във форума на двигатели с 3 , 5, 10, 100 ремъка дори ...,но пак той ще знае повече от теб !
Извинявам се за офтопика ,но всеки може да сгреши, не мисля , че във форума има някой , който никога не е грешал за нещо свързано с колите ни ....
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
metodi80 написа:dopestar написа:~Мишо~ написа:Според realoem.com и bmwfans.info няма М42 с 3 ремъка,но щом казваш...
Колега, когато искаш да кажеш , че някой не е прав , КУ-КУ емотиконката не винаги е най -подходяща...
Защото, Мишо, на който символично си казал , че е КУ-КУ, може практически да разглоби на съставните елементи Е36 и да го сглоби , а през това време ти си пускай колкото искаш снимки във форума на двигатели с 3 , 5, 10, 100 ремъка дори ...,но пак той ще знае повече от теб !
Извинявам се за офтопика ,но всеки може да сгреши, не мисля , че във форума има някой , който никога не е грешал за нещо свързано с колите ни ....
нещо комбина ми играете

иначе си 100% прав

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d

На всеки може да се случи да сбърка.

- mafiata_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i
- Мечтае да кара: Самолет
ok добре де а как мога да разбера кой от 3-те ремъка ми свири
аз мисля че най вероятно е тоя на алтернатора и водната помпа и как се сменя дали ще мога да се справя сам 

- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
mafiata_ написа:ok добре де а как мога да разбера кой от 3-те ремъка ми свириаз мисля че най вероятно е тоя на алтернатора и водната помпа и как се сменя дали ще мога да се справя сам
Свири ти ремъка на алтернатора.Той е трапецовиден и малко като се износи(особено зимата) и почваш да чуваш песента му.
За смяната:
Трябва да се сваля виското(ако си с него),ремъка на климата..........
Ако не си го правил по добре на майстор.

- dopestar
- ентусиаст
-
- Кара: 316
metodi80 написа:dopestar написа:~Мишо~ написа:Според realoem.com и bmwfans.info няма М42 с 3 ремъка,но щом казваш...
добре де щом аз започнах да се заяждам, извинявам се

- mafiata_
- младши ентусиаст
-
оказа се че проблема е в оптяжна ролка амортисьорчето (поне така ми каза един майстор) колко пари струва тази ролка ?
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
mafiata_ написа:оказа се че проблема е в оптяжна ролка амортисьорчето (поне така ми каза един майстор) колко пари струва тази ролка ?
А сега моля уточни с кой мотор м42 си. Ако както пишеш е с 3 ремъка има САМО една обтяжна ролка на държача на климатичния компресор. Ремъкът е пистов. Няма никакви амортисьорчета. Другите 2 ремъка както е писал PNR са трапецовидни и се обтягат ръчно-единият от алтернатора, другият от помпата на хидравликата. По-късния вариант на м42 е с два пистови ремъка, като големия свързва демпферната шайба на коляновия вал, алтернатор, хидравлика и водна помпа. Този ремък няма опция за ръчно обтягане, като за целта се използва това амортисьорче на долната обтяжна ролка. Има и друга опция с горна обтяжна ролка с по-голям диаметър и възможност за ръчно регулиране, посредством отвор на ролката, ексцентрично разположен. Този тип ролки по каталог ги дават на м52. Според мен на твоята кола е слаган допълнително климатик, щом твърдиш, че има амортисьорче.
- mafiata_
- младши ентусиаст
-
Аман от тея маистори
колата си има заводски климатроник 94г. е м42б18 и мислих че е от ремъка на алтернатора и водната помпа но въпросния найстор ми каза 4е е оптяжна ролка каде гледа тои незнам каза, че ремъка е в добро състояние но в действителност и аз като го гледам е хлабав. Незнам вече. 

- mafiata_
- младши ентусиаст
-
ето няколко снимки
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
E, ти си с късния М42, само с пистови ремъци. На първата и втората снимка горе, вляво, ролката не е обтягаща, а просто водеща, но също се разбива лагера й. Ако нея ти е посочил майстора, има различни варианти като цена, моята я смених за около 40лв SKF, не съм обикалял да търся тънкана, нямах време, но по форума съм виждал и доста по-ниски цени...
Обтягащата ролка се пада под нея, ще я разпознаеш без проблем. При всички случай свали ремъка, постига се елементарно, след това веднага ще си проличи, като врътнеш на ръка ролките, коя е заминала.
Обтягащата ролка се пада под нея, ще я разпознаеш без проблем. При всички случай свали ремъка, постига се елементарно, след това веднага ще си проличи, като врътнеш на ръка ролките, коя е заминала.

- mafiata_
- младши ентусиаст
-
oк колеги а някои може ли по снимките да ми покаже как се сваля и после как се слага тоя ремък и коя е въпросната оптягаща ролка защото много не разбирам

- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
в момента нямам инструменти, па ме и мързи ужасно. ако изтраеш до неделя може да се уговориме(ЛС) да го свалим, но предполагам че до тогава ще си се справил и сам...
- mafiata_
- младши ентусиаст
-
ок колега ако не измисля нещо до неделята ще ти пиша 

- mafiata_
- младши ентусиаст
-
проблемът е отстранен оказа се тази ролка 30лв.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2