Проблем с парното при е36 318ис 92г

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар
Кара: със спомени

Re: Проблем с парното при е36 318ис 92г

Мнение от sonny » 07 Фев 2010, 17:36

това с хладнопарно на място и оправяне при подаване на газ, го има и при мен, не е водна помпа, не е термостат,не е радиатор,не еклапан, тоест не е нищо,щото всичко съм смнеил и си е така, аз съм го приел за даденост :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 07 Фев 2010, 18:57

sonny написа:това с хладнопарно на място и оправяне при подаване на газ, го има и при мен, не е водна помпа, не е термостат,не е радиатор,не еклапан, тоест не е нищо,щото всичко съм смнеил и си е така, аз съм го приел за даденост :D

Колега, не искам да се заяждам, но опитвал ли си да я обезвъздушиш както съм написал на предишната страница?
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

Аватар

Мнение от sonny » 07 Фев 2010, 22:25

BFM написа:
sonny написа:това с хладнопарно на място и оправяне при подаване на газ, го има и при мен, не е водна помпа, не е термостат,не е радиатор,не еклапан, тоест не е нищо,щото всичко съм смнеил и си е така, аз съм го приел за даденост :D

Колега, не искам да се заяждам, но опитвал ли си да я обезвъздушиш както съм написал на предишната страница?

Ае писах едно бая дълго мнение,относно обезвъздушаването,ама нещо си еба майката и неам нерви го пиша пак, но на въпроса ти,отговарям абсолютно положително, с нови радиатор,водна помпа,термостат и виско съм. Единствено не съм сменил клапана на парното и е възможно там да е разковничето и на мен и на колегата пуснал темата.Логиката е проста,ако клапана зажда и не се отваря на 100%, то водата която влиза в радиаторчето се преохлажда от вентилатора и оттам идва проблема, но това ми е само догатка. Ще мога да го потвърдя,когато лично оправя и открия тоз дифект.

Потребител
Аватар
Кара: Бърз м42

Мнение от Beglecca » 07 Фев 2010, 22:27

Имах същия проблем сълзеше ми мого леко от един маркуч и за 2 3 месеца е изкапало 600 700 грама течност и започна да няма парно и като дам гас да идва долеи течност и сичко ще е ок :winky:
Изображение

[url=http://smayli.ru/generatonadpisey/]Изображение

Аватар

Мнение от sonny » 07 Фев 2010, 22:29

Beglecca написа:Имах същия проблем сълзеше ми мого леко от един маркуч и за 2 3 месеца е изкапало 600 700 грама течност и започна да няма парно и като дам гас да идва долеи течност и сичко ще е ок :winky:

в моя случай няма теч,колегата да каже при него как е.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 08 Фев 2010, 18:26

Sonny, може и да си прав, не се бях сетил за клапана. Поздрави!
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vako_ludiq » 26 Яну 2011, 16:00

колеги имам същия проблем смених водна помпа,плапана,термостата ,има течност и оправия няма .на празен ход го няма а като подам леко гас(1500 оборота) и топлото идва . ако някои е намерил решение на въпроса да пише че на студено несе стои .:banghead: :banghead: :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: се на жена си
Мечтае да кара: нещо с шест дросела

Мнение от mladfen » 26 Яну 2011, 16:43

При ситуация в която са подминени консумативите вариантите остава само два:
- запушване в клапанчетата
- газове в охладителната с-ма
Втория най-лесно се доказва със специализиран тест който може да се направи във всеки по-реномиран сервиз.
Този ужас го преживявам втора поредна година с две различни коли, като и двата пъти нямах парно на тихи обороти което се появяваше едва след 1800-2000об/мин.
Миналата зима си направих тест и се разминах само с гарнитура на главата но тази зима на другата кола заварявахме и главата. Беше се цеплала от изпускателния клапан към водната с-ма.
В момента гарантирам че ми пали краката на тихи обороти и теста за газове е отрицателен.
Първия път си мислех "Абе кви са тея тестове и чудесии дето ще ми кажат дали да свалям главата или не" но явно първите симптоми поне за мен вече са проблемите с парното на тихи обороти.
Интересно е че и двете коли са със шестаци, може при М42 проблема да е другаде но силно ме съмнява.
Последна промяна mladfen на 27 Яну 2011, 17:46, променена общо 1 път
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vako_ludiq » 27 Яну 2011, 11:05

добре де ако има газове в охладителната система нали ще почне да надуваи да дига градосите

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mladfen » 27 Яну 2011, 16:56

vako_ludiq написа:добре де ако има газове в охладителната система нали ще почне да надуваи да дига градосите

Свали клапаните за да ги провериш и тогава ще мислим за по-лошия вариант.
При мен и двата пъти ми държеше температурата в нормите и почти не се усещаха по-надути маркучите.

Аватар
Кара: e 36 325i kupe

Мнение от cliffs » 27 Яну 2011, 18:06

точно си е водна помпа,смених я и нямам никакви проблеми вече :D :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vako_ludiq » 27 Яну 2011, 19:47

колега имам само един клапан на купето и го смених,водна помпа сменена,мисля да мсеня радиаторчето на парното иначе друго несе сещам

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 27 Яну 2011, 20:22

При не работещо клапанче може да е полуотворено и да пуска едвам едвам,както беше при мен.При позапушено радиаторче се получава ефекта този който описвате,и при подаване на газ се увеличава дебита от помпата и топлото не го продухва толкова лесно.Стигам до този извод,че при мен клапана беше прецакан целия и е шунтиран,а радиаторчето го отпуших с Кислол.Знам какво е да дзъндзаникам с доста километри,а сега си е супер :yes:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vako_ludiq » 27 Яну 2011, 22:06

и аз мисля 4е радиаторче ще излезе защото маркучето след клапана е еднакво топло с маркучето преди него. разликата на температурата между входния и изходния маркуч на радиаторчето на парното е мн голяма(почти топло студено.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mladfen » 27 Яну 2011, 22:34

като свалиш клапана пробвай да продухаш радиаторчето през един от двата щуцера, поне така ще разбереш дали е запушено

ПредишнаСледваща

Назад към E36