Глава или нещо друго?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Глава или нещо друго?

Мнение от tsb_bg » 19 Дек 2009, 3:09

pisarov написа:....Виждам ,че някой от вас съветват колегата за смяна на капчка на радиатора но какво може да и стане на капачката възможно ли е и при мен да се оправи проблема с смяна на капачка.

Капачката представлява клапан (2 bar) - разгледай изпъкналата част от вътрешната страна. Тъй като не може да се проверява направо се сменя (а и не е скъпа)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320 coupe

Мнение от pisarov » 19 Дек 2009, 19:33

tsb_bg написа:
pisarov написа:....Виждам ,че някой от вас съветват колегата за смяна на капчка на радиатора но какво може да и стане на капачката възможно ли е и при мен да се оправи проблема с смяна на капачка.

Капачката представлява клапан (2 bar) - разгледай изпъкналата част от вътрешната страна. Тъй като не може да се проверява направо се сменя (а и не е скъпа)

ok вече ми е ясно за капачката

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vzm » 20 Дек 2009, 0:23

Mileitiii написа:Единственото което не съм видял е радиатора на парното, но мокета не е мокър. да разглобявам ли щялото табло или ако тече от там мокета ще е мокър?

Ако ти тече самото радиаторче на парното ще ти поти стъклото като пуснеш да го обдухва, по-скоро някъде по тръбите до него.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vzm » 20 Дек 2009, 0:29

tsb_bg написа:Тъй като не може да се проверява направо се сменя (а и не е скъпа)

Колега може да се проверява има специален инструмент за проверка представлява помпичка с манометър, надува се и се вижда дали отваря на необходимото налягане - тези капачки на които пише "200" трябва да държат 2 бара, а тези с надпис "140" държат 1.4 бара.

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 20 Дек 2009, 13:47

От задната страна на ДВГто има едно разклонение,разгледай там.Трудно се забелязва теч,а и като е топъл мотора се изпарява веднага,но опитай.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

Предишна

Назад към E36