E 36 318I Не ще повече от 170km/h

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: E 36 318I Не ще повече от 170km/h

Мнение от Митко Ганчев » 24 Окт 2009, 1:36

От повдигачите наистина е възможно да не си достига прекъсвача, но да губи компресия от там за мен си е някакво недоразумение...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 24 Окт 2009, 10:00

Митко Ганчев написа:От повдигачите наистина е възможно да не си достига прекъсвача, но да губи компресия от там за мен си е някакво недоразумение...

Не от повдигачите конкретно , а от клапани , които не затварят добре към главата ...

Потребител
Аватар
Кара: Е 36 318i M40

Мнение от B_M_W » 24 Окт 2009, 10:58

добре де само едно не ми е ясно повдигачите ми изобщо не тракат,ако се наложи смяна,кое се сменя?вала,кобилици, повдигачи или всичко??

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 24 Окт 2009, 12:08

B_M_W написа:добре де само едно не ми е ясно повдигачите ми изобщо не тракат,ако се наложи смяна,кое се сменя?вала,кобилици, повдигачи или всичко??

Щом не тракат изобщо , търси другаде причината за това , че не може да вдигне повече....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 24 Окт 2009, 21:34

metodi80 написа:
Митко Ганчев написа:От повдигачите наистина е възможно да не си достига прекъсвача, но да губи компресия от там за мен си е някакво недоразумение...

Не от повдигачите конкретно , а от клапани , които не затварят добре към главата ...

Това някак си ми е трудно да си го представя... :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KIRO » 25 Окт 2009, 0:10

povdiga4a nezatvaria klapana ima projina za tazi rabota

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 25 Окт 2009, 0:13

Митко Ганчев написа:
metodi80 написа:

Това някак си ми е трудно да си го представя... :dunno:

Ейиии значи ..... !!!!!
На всички на които им е трудно да си го представят - теглете ето тоя ppt. файл http://pgmt-ruse.info/emilia/projects2/3.ppt и четете , има всичко перфектно описано ,подробно за ГРМ (газоразпределителен механизъм), прочетете го и се научете ..... А това , за което аз говоря , а именно , че има връзка м/у спада в мощността на двигателя и недобрата работа на повдигачите , както и за непълното лягане на клапаните към леглата им в главата , го има на стр.24 и стр.25 от презентацията (ppt.файл-а). Всичко е на български иначе мога да постна още поне 3 линка в които подробно се описва точно тоя проблем , който коментираме тука (но са на англииски , за това давам този за пример.... )

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 25 Окт 2009, 0:18

Хлабината на повдигачите и непълното лягане на клапаните към леглата им според мене са две съвсем различни неща. Не мисля че първото може да причини второто, в тая презентация също са дадени просто като различни причини за един и същ симптом...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 25 Окт 2009, 0:40

KIRO написа:povdiga4a nezatvaria klapana ima projina za tazi rabota

Така , пружината го затваря , а кое го отваря ... ?! Повдигачите предават натиска от гърбиците на разпределителния вал или директно в/у клапана или чрез кобилица в/у клапана ..И тука идва въпроса , а какво ако повдигача не работи добре ...тогава .... , как се предава натиска от разпределителния вал върху повдигачите и от там върху клапаните.... ?!!! А чували ли сте за повдигач , който е блокирал отворен (още "одървен" му казваме...) и какво става тогава ... ?!!!!! Айде отговорете си на тези въпроси и тогава пак да говориме ....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 25 Окт 2009, 0:50

Не забравяй че в случая говорим за м40
Дори да приемем, че някой или повече повдигачи на колегата са му блокирали в крайно отворено положение, тогава би трябвало клапаните му да не могат да се затворят до край само при добре загрял двигател, а при студен да работят добре. От друга страна 99% от м40-ките страдат от износен вал + кобилици, което износване действа в обратна посока и обикновено е в пъти по-голямо от нарушението, до което води блокирал повдигач. Дори да приемем че вала няма никакво износване от страната където няма гърбица, кобилцата със сигурност има. Тоя луфт повдигача няма как да го обере. В крайна сметка колегата с въпроса вероятно има често срещания проблем с не достатъчно отваряне на клапаните и не добро пълнене, не виждам защо търсиш под вола теле.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 25 Окт 2009, 1:22

Митко Ганчев написа:......

Това Методи го каза още в първия си пост,но вие се хванахте в сбърканите думи...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 25 Окт 2009, 1:23

Първо ти е трудно да си го представиш .....
Митко Ганчев написа:[Това някак си ми е трудно да си го представя... :dunno:

а после изведнъж се случва така , че вероятно е възможно ....

Митко Ганчев написа:..... някой или повече повдигачи на колегата са му блокирали в крайно отворено положение, тогава би трябвало клапаните му да не могат да се затворят до край само при добре загрял двигател..

Най-добре да не го превърщаме в спор м/у двама души , защото тоя дебат е много "муден" (който се осъществява чрез форума , а вероятно и на двама ни ни се иска да кажеме доста неща ...).... Ти каза каквото имаше , аз казах каквото имах ... който се интересува може да порови и да прочете и сам да прецени кое ,как стои ....

Потребител
Аватар
Кара: Е 36 318i M40

Мнение от B_M_W » 01 Окт 2010, 21:52

Колеги повдигам старата си тема пак поради неспиращото тракане на новите повдигачи.
Когато колата работи на празен ход си тракат доста стабилно,като подам газ не се чуват така силно,но като карам по тясна улица примерно между 2-3 хил оборота пак се чуват
Иначе съм сменил разпределителния вал- Febi,повдигачите са Ina и кобилиците марката им която не помня,но това тркане не изчезва.С новите части съм минал 10хил.км,смених маслото сложих Castrol 10W40 същата работа,дайте акъл какво да погледна че толкова пари се наляха а колицата си трака.Възможно ли е да е от маслената помпа? Май е трабвало да се сменят и някакви маслени магистрали за които аз незнаех,това фатално ли е?
Иначе с вървенето няма проблеми, върви си колкото му е силичката на М40
Всеки съвет е добре дошъл :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 02 Окт 2010, 10:51

B_M_W написа:Колеги повдигам старата си тема пак поради неспиращото тракане на новите повдигачи.
Когато колата работи на празен ход си тракат доста стабилно,като подам газ не се чуват така силно,но като карам по тясна улица примерно между 2-3 хил оборота пак се чуват
Иначе съм сменил разпределителния вал- Febi,повдигачите са Ina и кобилиците марката им която не помня,но това тркане не изчезва.С новите части съм минал 10хил.км,смених маслото сложих Castrol 10W40 същата работа,дайте акъл какво да погледна че толкова пари се наляха а колицата си трака.Възможно ли е да е от маслената помпа? Май е трабвало да се сменят и някакви маслени магистрали за които аз незнаех,това фатално ли е?
Иначе с вървенето няма проблеми, върви си колкото му е силичката на М40
Всеки съвет е добре дошъл :bchug:

А дали не трака от биелни лагери ? Там пипал ли си ... ? Че така като казваш , че вал ,кобилици и повдигачи са сменени .... , остава или леглата на повдигачите в главата да са износени или наистина помпата да ти прави проблеми ... Може да опиташ да подложиш шайби под повдигачите , ама това е малко "игра" и лично аз не бих го направил .... Не изключвам и вариянта с биелни лагери , от тях също може да "чука"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М50+++

Мнение от Radoslav318i » 02 Окт 2010, 15:09

Колега мойто м40 тракаше с кастол , с мобил , мотул и кво ли не взех лики моли и в сервиза ми се смяха, единия майстор ми викаше квото и да му сипеш освен някво диференциално масло се ще трака сменяй вал, кубилици и повдигачи. Та сложих си аз маслото и след 500 600 км мога да кажа, че м40 ми сега работи супер не трака изобщо дори и при паленето а за варвенето...205/10 :mhihi:
По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!

ПредишнаСледваща

Назад към E36