да попитам-климатроник на топло?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
Re: да попитам-климатроник на топло?
Ти напълни ли климатика за да си 100% сигурен че не е от него?
Бъди честен пък да става квото ще
- ivailo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х5 3.0 Д
- Мечтае да кара: X5 M 5.0D
Колега ти сега ( абе не е от сега ма се учудвам че никой не ти казва как е нормално като е очевадно ) какво точно питаш нормално ли е . За това нормално ли е да се включва перката и да се изключва ( след 20-30сек. според твойте думи) е да повече от нормално е . Перката има две скорости ( и говорим само за ел. перката щото другата е с виско съединител не с ел. мотор ) и първата се включва почти веднага с пускането на климатика ( на студено ) и се изключва след определено време което зависи от това кога достига дадено максимално налягане което се следи от сензор за налягане и той подава команда на перката да се включва и изключва. Демек включваш климатика , компресора зацепва и започва да вдига налягането на фреона , след достигане на определено налягане сензора отчита и подава ел. сигнал на перката да се включи за да падне налягането в системата ( изключва се ) после пак се вдига пак се включва пеката и т.н. Та по тоя въпрос е нормално да се включва и изключва след определено време ( което не е константно ) . По-яругия въпрос с повишаване и намаляне на оборотите някои колеги са ти отговорили , че е нормално малко да се покачват ( компа компенсира натоварването върху двигателя породено от включването и работата на климатика ) , но колко не мога да кажа, макар че съм виждал и на друга марка кола да го прави , но пак не е с толкова много ( 400об. според теб). Успех и Честита Нова Година 

- tosho_72
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 TDS + 330ci
- Детайли за колата: черни :)
Аз ли не съм разбрал пак нещо незнам,климатроника потдържа зададената му температура,компресора на климатика доколкото знам няма нищо общо той не се включва да прави вътре топло(в купето)
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
ivailo написа:да
И след повече от година, проблема не е решен???
Че гледам тия след теб пишат без да обърнат внимание от кога е темата...
- ivailo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х5 3.0 Д
- Мечтае да кара: X5 M 5.0D
м да не съм го правил понеже не го ползвам.Но махнах снимките от темата и тя е минала най-отпред,ако прецениш за необходимо я изтрий.
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2