двигателя като загрее свири сякаш има турбо
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- WaCkY
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 120i
- Мечтае да кара: M POWER
Re: двигателя като загрее свири сякаш има турбо
колега кажи горе долу кви пари да си приготвя да го отстраня този проблем?
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
flober написа:при мен беше е от тоз клапан но става въпрос М43
Аз на М40 имам ли такъв клапан и ако да къде е ? М/у др имам нещо като ел.клапан под дебитомера и от него излиза маркуч и влиза във всмукателния колектор .
Забелязах също така , избива масло от всмукателните , по-точно от гарнитурата http://picbg.net/img.php?file=c416845d35c85b75.JPG
Майстора който ми чисти дюзите го помилих да ми смени гарнитурата защото бях купил такава , а и всичко беше разглобено . Тогава той свали колектора и каза , че гарнитурата си ми е много хубава , обаче маслото продължава да избива . Защо е така според вас ?
- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
някой ,кото е запознат с М40 да обясни защото и при мен когато беше заминал клапана ,симптомите бяха същите със свирене (свистене) и изби масло от гарнитурата.
- jakson
- ентусиаст
-
flober написа:някой ,кото е запознат с М40 да обясни защото и при мен когато беше заминал клапана ,симптомите бяха същите със свирене (свистене) и изби масло от гарнитурата.
На същото място като на снимката ли изби маслото ? Защото наистина гарнитурата ми е здрава и аз я видях , болтовете на колектора са стегнати до скъсване и пак избива . Аз дали изобщо имам такъв клапан , нека някой който знае да каже .
- DA HUSTLA
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 330ci ZHP
- Мечтае да кара: без значение к'во е63
по принцип избива от някъде където е тръгнало и се усилва теча на масло... а м40 нямат вентилационен клапан за картерните газове...
... 'cause pussy is pussy and baby you're pussy for life
- jakson
- ентусиаст
-
възможно ли е да имам нещо запушено ? и възможно ли е след сваляне на на капака на клапаните да се е появило , както и миризма на бензин в маслото ?
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
jakson написа:значи като съм карал колата към 30 мин и като спра някаде за 5 мин и запаля пак от двигателя се чува свирене на въздух сякаш имам много мощна турбина . от всумкателните колектори се чува , като дам газ . като покарам малко и явно се охлаждат колекторите със по-хладен въздух и това свирене изчезва . иначе е яко , все 1 карам самолет . ама незнам дали не е нещо опасно . някой има ли идея какво е тва ?
Да не би да си сменял дебитомер с разхлабена пружина на клапата и оттам да има вибрации, които ти се струва, че са от колектора? От друго не знам какво ще да е.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
jakson написа:възможно ли е да имам нещо запушено ? и възможно ли е след сваляне на на капака на клапаните да се е появило , както и миризма на бензин в маслото ?
Маслото може да избие откъм смукателите, само когато се изпарява и заедно с картерните газове, полепва около тръбите. Не е болка за умиране, нали не гори масло?
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
jakson написа:flober написа:някой ,кото е запознат с М40 да обясни защото и при мен когато беше заминал клапана ,симптомите бяха същите със свирене (свистене) и изби масло от гарнитурата.
На същото място като на снимката ли изби маслото ? Защото наистина гарнитурата ми е здрава и аз я видях , болтовете на колектора са стегнати до скъсване и пак избива . Аз дали изобщо имам такъв клапан , нека някой който знае да каже .
На М40 няма клапан за картерни газове, така че шума не е оттам. Отделно звука от този клапан наподобява свирене и се чува винаги когато двигателя работи.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
jakson написа:flober написа:при мен беше е от тоз клапан но става въпрос М43
Аз на М40 имам ли такъв клапан и ако да къде е ? М/у др имам нещо като ел.клапан под дебитомера и от него излиза маркуч и влиза във всмукателния колектор .
Забелязах също така , избива масло от всмукателните , по-точно от гарнитурата http://picbg.net/img.php?file=c416845d35c85b75.JPG
Майстора който ми чисти дюзите го помилих да ми смени гарнитурата защото бях купил такава , а и всичко беше разглобено . Тогава той свали колектора и каза , че гарнитурата си ми е много хубава , обаче маслото продължава да избива . Защо е така според вас ?
В тази тема съм описал подробно какъв е този клапан и принципа на действие:
viewtopic.php?f=8&t=191860
- jakson
- ентусиаст
-
ивчо3 написа:jakson написа:възможно ли е да имам нещо запушено ? и възможно ли е след сваляне на на капака на клапаните да се е появило , както и миризма на бензин в маслото ?
Маслото може да избие откъм смукателите, само когато се изпарява и заедно с картерните газове, полепва около тръбите. Не е болка за умиране, нали не гори масло?
Това е другото , че негори изобщо масло . Значи на 10 000 км. като извадя щеката нивото е на 80% , а като го наливам маслото е на 100% . Към 250 мл. за 10 000 км гори . иначе не съм сменял дебитомер , дори този моя го свлях 1 път за да видя в какво състояние е . Клапата му е стегната , не е хлабава , вътре няма черно много си е хубав , чистичък . А 1 път когато започна така да свири взех отвертка и свалих пластмасовия капак върху колекторите под който влиза жилото на газта . от там давах газ , ръчно и слушах . Турбо ...

- johnni_b
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 525D 2001г.седан
Колега, аз мисля, че са гумените О-пръстени на дюзите. Поне при мен беше от това. На дюзата на втори цилиндър се беше скъсал О-пръстена след сваляне за почистване.
- jakson
- ентусиаст
-
johnni_b написа:Колега, аз мисля, че са гумените О-пръстени на дюзите. Поне при мен беше от това. На дюзата на втори цилиндър се беше скъсал О-пръстена след сваляне за почистване.
Аз чистих дюзи ама то и преди това го правеше , та добре бяха О-пръстените . Ама ддз вече ....
- gog_g
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: пасатор с турбо..
- Мечтае да кара: самолет
купи един спреи и пръскаи на воля...ако започнат оборотите да играят!там е проблема!спрея трябва да е за карбуратори
не става само с БМВ....трябва и акъл...
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3