Комби - наклон на задницата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 05 Сеп 2009, 13:24

Колеги, дайте да уточним работата на амортесьора, за да не го бъркате момчето. Целта на амортесьора е да демпфира трептенията. Пружината определея просвета, а не амортесьора. Така че и да е изпуснал амортесьора не би трябвало колата да е наклонена.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Мнение от ///M3 » 06 Сеп 2009, 13:31

Всъщност разликата вече е по-малка от 1 пръст... Ще видя до седмица-две да отида на стенд /пак/ с 2 болта в мен /ако ги скъсат няма да ме разкарват по 100 пъти, и без това са по 12-14лв/.
Задните амортисьори са здрави, даже този от по-легналата страна го свалиха и го гледаха, не е изпуснал, нищо му няма... Ама и тях ще ги сменя на следващата заплата.

Ама мисля, че вече почвам да си втълпявам и ще спра да меря всеки път като спра четирите колела на кво разстояние са от калниците.

ПС: Има ли някакъв номер на самия амортисьор, по който мога да разбера за какво БМВ е?

krasman, искал си тънко да минеш, а ? :winky: По-добре да бяха пробвали и ако го скъсат да си купиш един, отколкото два пъти по 25-30лв...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 83 /2.0d /2006
Мечтае да кара: M 3
Детайли за колата: Тайна

Мнение от svetoslavned » 06 Сеп 2009, 19:10

Колега късно прочетох темата, ще ти кажа как без проблем да си разрешиш провисването . Процедурата е следната вдигаш колата на крик , развиваш задния амортесьор от долу(за да не пречи)колелото вече е провиснало достатъчно , вземаш една щанга и леко изваждаш пружината(за по лесно може още преди да я вдигнеш на крика да я прихванеш със няколко телчета за да не се разпъва)отдоло на леглото има подложка в която влиза пружината ...свали я и по нея изрежи от някаква здрава гума или транспортна лента подобна подложка която сложи отгоре на оргиналната ...После сглабяш и вече няма да има провисване...Успех 8)
свн

кандидат ентусиаст
Аватар

hi

Мнение от BEN » 07 Сеп 2009, 8:27

Карам комби от няколко години-първо тва леко увисване го забелязах на моята кола,след което почнах да заглеждам всяко едно комби.Поне до този момент всичките който съм гледал го имат тоя дефект.Търсих причина-поне за сега не я откривам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Re: Комби - наклон на задницата

Мнение от ///M3 » 26 Сеп 2009, 21:12

Наклонът не може да се регулира с болта отзад, предните амортисьори ги проверих по номер и са си точно за Е36 с М43 комби /отпред/, остава като вариант да са позаминали задни амортисьори или просто да си е крива по принцип :paranoid: Друго отзад не може да е, защото вече смених всички втулки и втулчици. А това, че е навирена отпред може и да го реша с други пружини, ама вече не ми се занимава с глупости. :no:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Third E36 :)
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: За тез пари...

Мнение от ///M3-E36 » 27 Сеп 2009, 14:18

Моята е седан - и при нея отдясно задницата е по-ниска. Мисля да взема регулируемо окачване, пък дано ми се реши проблема.
Изображение

Vlados написа:Ебати гадните коли, тея и да ми ги подаряват... пак ще ги купя :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39 525d Touring
Мечтае да кара: Сред колегиални шофьори
Детайли за колата: М пакет

Мнение от fissikela » 25 Май 2016, 2:35

А имате ли усещането че като минете с по висика скорост през по хлътнала шахта с дясната(клекналата страна) гума,все едно леко занася или нещо подобно....по скоро леко мърда в страни.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ М44Б19
Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
Детайли за колата: Стара баба с тояжка

Мнение от stormrider » 25 Май 2016, 7:04

Тампоните по задния мост как са? На задният носач буренцата?
С много любов към децата!

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW E36 320i touring
Mercedes c230 cl203 sport coupe
Opel Corsa C 1.2

Мнение от Mpower94 » 25 Май 2016, 9:04

И моята мърдаше сериозно като мина през по голяма дупка или шахта. Смених тампоните на носачите, дето са на прага.Бяха само напукани около втулката. Сега е по слабо но пак го има при определени условия и скорост.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fissikela » 25 Май 2016, 18:17

Възможно ли е да е някакъв дефект или от къде може да има наклон и това поместване на задницата
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW E36 320i touring
Mercedes c230 cl203 sport coupe
Opel Corsa C 1.2

Мнение от Mpower94 » 26 Май 2016, 7:47

Има много писано за нестабилната задница при е36. Само пишеш в търсачката "нестабилна задница" и четеш. Вариантите са от тампон до амортисьор така ,че ако не я прегледаш обстойно няма да разбереш от къде идва проблема.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fissikela » 26 Май 2016, 22:07

Отзад е36 няма нищо общо с е39 и то комби.
Четох ги иначе ама нищо конкретно.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 25 Сеп 2016, 14:43

При мен и на двете коли го има това изхвърляне и изместване. И на двете коли всичко е прегледано, здраво и сменено но за сметка на това съм с максимален наклон на фибите и съм минал реглажи. Над 70-80 км/ч при по сериозна неравност или дупчеста повърхност - подхвърля задницата, като при комбито е по осезаемо подместването.
Не е приятно усещането и трябва да се внимава и при мокра настилка. Пусти джанти... няма начин да я карам в нормален сетъп :)
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 25 Сеп 2016, 19:29

Аз не знам е36, което да не седи леко наклонено. Колкото съм загледал винаги са маааалко по ниски от дясно. И моята след нови амортисьори, пружини, втулки отзад, тампони и тем подобни пак е леко накриво. Има дори тема с доста страници и така и не се стигна до логично обяснение :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 27 Сеп 2016, 8:24

k.milanov написа:Аз не знам е36, което да не седи леко наклонено. Колкото съм загледал винаги са маааалко по ниски от дясно. И моята след нови амортисьори, пружини, втулки отзад, тампони и тем подобни пак е леко накриво. Има дори тема с доста страници и така и не се стигна до логично обяснение :paranoid:

Moже фабрично да е така , качи се в колата и накарай някой да премери разстоянието :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E36