зе да подпушва

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 17 Юли 2009, 14:42

Ба с това, че свещите са на две сидмици ме втрещи. Обаче за две седмици да направи нагар, това си отива на гумички деа. :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740

Мнение от 6apa » 17 Юли 2009, 17:00

sonny написа:На колко време/км са ти свещите? Зацапването им какво е, на масло на нагар, какъв е цвета на свещите, около керамиката на свещите има ли кафяв отенък? На диагностичен стенд качвана ли е? И риторичен въпрос на който по-горе отговори какъв е цвета на пушека и кога и как изпушва. Дай отговори на тия въпроси и ще се оцели по-точно проблема ;)
сега чета темата вчера свалях моите свещи и по керамиката имаше кафеникав нагар на какво се дължи това? Извинявам се на колегата че пиша в темата му.

Потребител
Аватар

Мнение от Abizianata » 17 Юли 2009, 17:11

сигорно и ти си за гумички нагара се дължи на това че колата пуска масло в цилиндрите

Аватар

Мнение от sonny » 17 Юли 2009, 17:20

6apa написа:сега чета темата вчера свалях моите свещи и по керамиката имаше кафеникав нагар на какво се дължи това? Извинявам се на колегата че пиша в темата му.

Доколкото знам аз и са ме учили, има ли по керамиката нагар, свеща е за смяна. Това означава, че е избива оттам ли нещо такова. Но откакто го знам и като видя свещ с нагар, сменям я и има разлика и във вървене и в респонс и в харчалъка. Ама свещи на две седмици да имат нагар на керамиката, това не ми се е случвало. Мога да посъветвам колегата да отиде на една диагностика да се види стойности на ламбдата, работата на двигателя и ако няма нещо не нормално, май да сменя гумички. В такъв случай е хубаво да се отиде на сервиз с голям стенд, защото там се гледа работата на всеки цилиндър отделно. Карсофта няма да свърши много работа в този случай според мен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 20 Юли 2009, 9:17

Abizianata написа:свештите са на 2 седмици- нови са орегинални на бмв да имат кафяж отенак и имат нагар :| не е качвана на диагностика днеска ще ходя цвета на пушека е сив когато е студена не пуши а когато загрее започва отзад да мирише и да пуши и наи странното е че преди да махна катализатора не пушеше :shock:

Това вече е жокер. :mhihi: Смяната на катализатора с резонаторно гърне не влошава горивния процес, само недоизгаря остатъчното гориво в отработените газове и не се окислява въглеродния окис. Има две възможности. Неизправна ламбда сонда, или запалителна система. Преди да смениш катализатора не е имало пушек, защото има пълно изгаряне на остатъчното гориво в отработените газове. На студен двигател не пуши и без катализатор, защото нормално двигателя работи с обогатена смес. Когато загрее, вследствие на неизправна част по горивната, или запалителна система, има непълно изгаряне и сив, или черен пушек. Цапането на свещите също се дължи на това. Наличието на тъмнокафяв до черен цвят на централния изолатор, говори за изгаряне на преобогатена горивна смес. Нормалния цвят на изолатора трябва да бъде от бял, до светлокафяв, в зависимост от стила на шофиране и други условия. Когато изгаря моторно масло повече от допустимото има синкав цвят в отработените газове на студен и загрял двигател.

Аватар

Мнение от sonny » 20 Юли 2009, 11:53

Това, че е махнал катализатора единственото което е, че ламбдата ще си намести смесите и ще си влезне в ритъм мотора, но както писа ти, ако ламбдата не дава реални стойности нещата се объркват. Но чак пък толкоз да вади нагар по свещите за толкова кратко време не ми се е случвало. И да махне ламбдата, колата ще влезе в авариен режим, това води до преобогатена смес, но пак няма да са с много нагар свещите. :roll:

Предишна

Назад към E36