слагане на климатроник (вече и аз съм в клуба)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
То и в Е46 и в Е90 не духа топло докато не загрее мотора.
Ако има печка е друга работа , ма в Е36 още не съм виждал
Ако има печка е друга работа , ма в Е36 още не съм виждал

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
vld написа:То и в Е46 и в Е90 не духа топло докато не загрее мотора.
Ае има разлика... моем да сравниме 1-цата с някое Е36 да видиш колко по-бързо почва да духа поне леко топло в по-новата кола... ае има разлика.. Е36-цата ми с нови помпа, термостат и т.н. почваше да подухва топличко след поне два пъти повече време...
- vld
- Старши ентусиаст
-
Mollov написа:vld написа:То и в Е46 и в Е90 не духа топло докато не загрее мотора.
Ае има разлика... моем да сравниме 1-цата с някое Е36 да видиш колко по-бързо почва да духа поне леко топло в по-новата кола... ае има разлика.. Е36-цата ми с нови помпа, термостат и т.н. почваше да подухва топличко след поне два пъти повече време...
Eдиничката е e 20d нали?
Аз имам наблюдения над Е90ка 320д и да ти кажа по бързичко задухва толо в сравнение с 16ката ми, но тдс-а ми е по бърз от Е90то в това отношение.
А и да незабравяме, че тия комън рели ако нямат подгрев на антифриза нямат загряване.
След години като отстареят , 80 % от темите в съответните раздели ще са затова че бавно загряват

- nafurfory
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B20
- Мечтае да кара: самолет
това значи е парно не е никакъв климатроник защото на климатроника си нагласяш колко градуса да духа и почва изпаритела играе ролята на кондензатор това е при климатроника значи това си е климатик тои си духа само студено.а климатроника няма никво значение с градусите на коалта.това поне съм го учил
NE STAVA samO S QDENE TRQBVA i pIENE

- Mollov
- Мародератор
-
В голяма грешка си, ма да не изпадаме в полемики... климатрониците в колите го нямат тоя "инверторен" ефект... да го имаш в предвид.
- nafurfory
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B20
- Мечтае да кара: самолет
климатромика не е ли да си нагласиш някаква температура и да я подържа 

NE STAVA samO S QDENE TRQBVA i pIENE

- Mollov
- Мародератор
-
Така е... но за да получиш и "отоплителният ефект" трябва да изчакаш колата малко да позагрее... така студеното идва от компресорната система, а топлото - от маторя... и климатроника си смесва нещата за постигане на желаната температура... но на напълно студена кола да го нагласиш да топли - няма да стане... 

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
PNR написа:Mollov написа:Вие хубаво сте го сложили, ма работи ли?![]()
![]()
останаха ми само тръбите да вържа и фреонец да напълня че тези дни никой не работеше![]()
а и само две дистанционни шайби ми трябват та да мога да изнеса малко ремака на хидравликата напред та да мога да сложа и този на компресора абе още малко работа си има не беше всичко ръг и тръг имаше преправяне а като се има и в предвид че събирах нещата от 100 места и накрая установих че има още нещица дето ги няма
Изобщо не се налага поставянето на фланци за изнасяне напред шайбата на хидравликата. Просто намери още една ремъчна шайба, която ще сложиш пред демпферната шайба на коляновия вал и с добавяне на по-къс ремък и обтяжна ролка за компресора на климатика всичко пасва идеално.
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
e добре нали колите без климатици или климатроници са без демферни пружини на маховиука,тоест са на феродовия ....няма ли да се натоварва по някакъв начин ?

Smoocki написа:e добре нали колите без климатици или климатроници са без демферни пружини на маховиука,тоест са на феродовия ....няма ли да се натоварва по някакъв начин ?
Няма проблеми засега. Аз съм вече около 20к.км с новия съединител. Определено се натоварва, но не е оправдано да се сменя и маховика със всичко заради това. Владо е със обикновен съединител също.
Аз миналото лято не спирах климатика и си беше ок.
ивчо3 написа:Изобщо не се налага поставянето на фланци за изнасяне напред шайбата на хидравликата. Просто намери още една ремъчна шайба, която ще сложиш пред демпферната шайба на коляновия вал и с добавяне на по-къс ремък и обтяжна ролка за компресора на климатика всичко пасва идеално.
Не съвсем. Има два модела М42. Новите са с пистов ремък, на Павката му е от предното М42 - 1994 с отделните бобини. Там ремъците са конусни. Налага се да бутнем 2те шайби напред с фланец. Мислихме го много, но е най-разумно като вариант и нищо няма да стане на оста на помпата. Павка, пускам едната снимка. Другия вариант е да се търси стойка и ролка от старите М42, но като знам какви пари вървят, а тези са отлични, просто е неразумно. За 20-ина лв. всеки стругар може да направи 2 фланеца и да се реши проблема.

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
колеги темата ви е страшно полезна. молбата ми е за малко повече снимки че и мен ме гонят някакви идеи за тази трансплантация и момента наближава. ще взема всичко от една кола ,но все пак съм сигурен че все някоя подобност ще изпусна
- vld
- Старши ентусиаст
-
Павка дай му на момчето ония линк за частите, да не стане и при него така, че да ги събира от 10 места.

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
колеги многоо ще ми помогнете с тоя линк. аз си имам донор и мисля да свялм всичко от там ,но да знам за да не изпусня някои чарк че после почвам с обикалянето по моргите пак
- Vozq_bez_pari
- младши ентусиаст
-
- Кара: is turbo / 520i,и на жената е30ката