В какви обороти гледате да карате преди колата да е загряла?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
а иначе по темата до кам 2500 то в града няма каде да настапиш
Зависи кой град!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
http://sonicated.data.bg/BentleyBMW-E36 ... Manual.pdf
Еми изтеглете си manual-a и четете-на 77 стр. маи беше- не е препоръчително колата да достига работна темперетура на едно място/на празен ход/-наи-много минута и после тръгваш и до работна темперетура-1500-2000 обор.- те са си го написали хората- тука ние сега топлата вода ли ще откриваме не ми е ясно

Еми изтеглете си manual-a и четете-на 77 стр. маи беше- не е препоръчително колата да достига работна темперетура на едно място/на празен ход/-наи-много минута и после тръгваш и до работна темперетура-1500-2000 обор.- те са си го написали хората- тука ние сега топлата вода ли ще откриваме не ми е ясно
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
аз лично гледам до 2000 да карам, но попринцип и на мен са ми казвали че ДО 2500 е нормално все пак и турбото трябва да взима участие 
- R_Lakov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
- Мечтае да кара: F10
Непомня къде но бях чел че не е хубаво да палиш и да я изчакваш. Аз щом запаля и веднага тръгвам като гледам да не и давам зор докато не излезе от синия сектор.
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Паля колата около минута на място изчаквам и след това докато не излезе от синята зона неповече от 2000 оборота.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
to6i_Racing написа:когато е студена я оставям поне 5мин да работи на место и след това тръгвам,това съм го правил и с дизеловото и бензиновото бмв,неможем да запалим колата и веднага да тръгнем с газ-това е един вид докато спиш някои да те дигне и да ти каже почваи да тичаш,поне аз така си го обяснявам
Незнам защо, но доста хора бъркат машините с хора !!!
По темата.. 2500- 3000 оборота докато си загрее хубаво
Поздрави! И стига сте пускали такива теми .. просто е безсмислено !!!!
Паля оставям я да поработи 30 40 секунди максимум минута и тръгвам, докато излезне от синьото я карам с не повече от 2500 оборота, между синьото и средата я карам с не повече от 3500 оборота, като си загреее няма ядове стъпка
Аз знам, че докато не загрее 1 кола не трябва да се привишават половината от оборотите на колата. Например: мойта е до 7000 обората не трябва да се превишават 3500, но една кола която е до 9000 оборота няма проблеми да кара на 4300 4400 преди загряване, и както има дизелчета който са до 5000 оборота за тях 2500 е дубре.
Аз знам, че докато не загрее 1 кола не трябва да се привишават половината от оборотите на колата. Например: мойта е до 7000 обората не трябва да се превишават 3500, но една кола която е до 9000 оборота няма проблеми да кара на 4300 4400 преди загряване, и както има дизелчета който са до 5000 оборота за тях 2500 е дубре.

"The Beast" (звяра).
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
radoslav_lakov написа:Непомня къде но бях чел че не е хубаво да палиш и да я изчакваш. Аз щом запаля и веднага тръгвам като гледам да не и давам зор докато не излезе от синия сектор.
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Re: В какви обороти гледате да карате преди колата да е загр
Bai_Ceko написа:thunderl
младши ентусиаст :
""".....Надявам се тази тема да не приключи като предната с катинар. Интересно ми е горе долу при какви обороти карате преди датчика да излезе от синия сектор? А преди да сте стигнали средата?
Пускам темата отново покрай възникнал спор. Имам познати който твърдят, че 2500 оборота са прекалено много на незагряла кола...други казват, че под 3000 е наред. Ако ме насочите към информация по темата или споделите мнение, ще бъда мн благодарен Smile
П.П. И да, знам - Е36 форума е станал еди какъв си, направо ставаме за смях и т.н. - Който не иска да му се смеят да не пише в темата...."""
не е лъжа... е зарад такива теми .
Ако поне малко имаш аналитично мислене щеше да достигнеш сам до отговора на какви обороти да караш докато ти загрее колата....
Това беше последното ми мнение за Е36.!!!!
не издържам повече![]()
![]()
![]()
![]()
Колега,гледай сега!Съгласен съм с твоето мнение,че има доста теми тук,които са излишни,не толкова заради безинтересността си,колкото от факта,че вече са дискутирани десетки пъти.А отговорът на въпроса от тази тема е в ръководството на колите ни.Да,обаче напоследък виждам доста негативни мнения от твоя страна,за край на които се каниш повече да не влизаш в този подфорум.Мисля,че тук има и нещо друго,което не изглежда достатъчно "оригинално" и то не само за мен.И че то прави форума да изглежда като боза,не по-малко от безсмислените теми!Да погледнем сега твоя аватар ! "Кара:балканче с турбо"

- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
То колега си е написано кратко и ясно в мануала: Палиш и тръгваш при първа възможност. И караш на ниски обороти. А кои са ниските обороти то трябва вече да ги чуваш, а не да ги гледаш, колкото повече я мъчиш на студен мотор, толкова вероятността да го хвърлиш е по-голяма
- emiche
- младши ентусиаст
-
- Кара: го шано
- Мечтае да кара: още по-шано
- Детайли за колата: Излъскан сток
dinkomg написа:То колега си е написано кратко и ясно в мануала: Палиш и тръгваш при първа възможност. И караш на ниски обороти. А кои са ниските обороти то трябва вече да ги чуваш, а не да ги гледаш, колкото повече я мъчиш на студен мотор, толкова вероятността да го хвърлиш е по-голяма
Аз това го правя само лятото - зимата си чакам 1 цигарка време и си тръгвам тогава и до 2000 докато излезе от синьото
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Според документите на BMW, дори зимно време няма смисъл да се чака повече от 30 сек... по-добре е колата да загрява в движение, при ниски обороти...
- muk_83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 2-ка Б и BMW E46 2-ка Д
колега сутрин като запалиш изчакаи 5 мин да поработи на празен ход и след това потегляи и караи до 2500 оброта докато загрее до нормалната темперетура и след това газ до тенекиите
Айде и аз да кажа - студена макс. до 3000об. Аз по-принцип я избягвам тоя стойност, но трябва така да се настъпва, щото като сложиш по-голяма скорост оборотите да не падат под 1500, това е особено важно за 316i и 318i, щото все пак намат кой знае какъв въртящ момент, особено пък при ниските обороти и общо взето като се кара така всяка сутрин мотора се прецаква. Между другото това го пише и в ръководството - обороти (на скорост) под 1500 е желателно да се избягват!
А това за чакането сутрин - колкото повече се чака да загрее намясто, толко по-продължително време мотора работи студен и съотв. по-бързо се износва. От друга страна обаче (особено зимно време) е желателно да се изчака поне 30-40сек., за да може да се развърти мотора, маслото да смаже навсякъде и да дигне температура и налягане!
П.П. Много ке...ши съм виждал, сутрин като запалят и веднага тръгват с въртене на гуми
- е те така не се прави!
А това за чакането сутрин - колкото повече се чака да загрее намясто, толко по-продължително време мотора работи студен и съотв. по-бързо се износва. От друга страна обаче (особено зимно време) е желателно да се изчака поне 30-40сек., за да може да се развърти мотора, маслото да смаже навсякъде и да дигне температура и налягане!
П.П. Много ке...ши съм виждал, сутрин като запалят и веднага тръгват с въртене на гуми
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3