BMW VS CASTROL (питане за масло)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- VaLy0
- младши ентусиаст
-
- Кара: S50 @_@
Re: BMW VS CASTROL (питане за масло)
steeN написа:Това с качването, нещо "мирише" на бензин в маслото, иначе не си го преставям как може да стане. Иначе мисля, че и ако по магистралата караш над 3к дълго време пак минава 100 градуса, ама нямам уред за темп на маслото, на други коли съм гледал...
И аз си мислих за бензин, но щеше да мирише доста, душил съм на други дето наистина има, а тук не мирише, а и ако имаше щеше да се усети нещо във вървежа на колата щото по пътя на логиката за да има бензин в маслото трябва дюзите да пръскат доста повече от нормалното за да влезе в маслото, а тя си върви доста прилично

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
VaLy0 написа:Аз карам с едно масло 15w50-полусинтетично.
15W-50 полусинтетика няма нищо общо с 15W-50 или 10W-60 естерно или синтетика. Това, че от същия вискозитет има състезателни масла не прави тази полусинтетика такова.
Това, което ползваш е долнопробно масло за непретенциозни или много силно износени мотори за закрепване на положението, докато хвърлят котва нацяло. В никой случай не е масло за високи натоварвания и е много далеч като качества дори от средните класове синтетика, какво остава от рейсинговите масла.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
VaLy0 написа:
П.С. Зимата също карах доста...
с 15-50 ли

- VaLy0
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:VaLy0 написа:Аз карам с едно масло 15w50-полусинтетично.
15W-50 полусинтетика няма нищо общо с 15W-50 или 10W-60 естерно или синтетика. Това, че от същия вискозитет има състезателни масла не прави тази полусинтетика такова.
Това, което ползваш е долнопробно масло за непретенциозни или много силно износени мотори за закрепване на положението, докато хвърлят котва нацяло. В никой случай не е масло за високи натоварвания и е много далеч като качества дори от средните класове синтетика, какво остава от рейсинговите масла.
Но не е минерално нали...все пак.
А и ако си държи налягане и температура, какъв е проблема?
Последна промяна VaLy0 на 31 Юли 2013, 16:34, променена общо 1 път
- VaLy0
- младши ентусиаст
-
b00st написа:VaLy0 написа:
П.С. Зимата също карах доста...
с 15-50 ли
Мхм..
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Смени го на по-малко километри от предписаните,направи промивка и мини на пълна синтетика.Предполагам всички сте чували за "черната смърт при двигателите " едно време 

Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
VaLy0 написа:bum_bum написа:VaLy0 написа:Аз карам с едно масло 15w50-полусинтетично.
Но не е минерално нали...все пак.
А и ако си държи налягане и температура, какъв е проблема?
То минерално и да искаш май няма къде да намериш вече

Ако държи налягане и температура да кажем, че е ОК но силно ме съмнява да е така. Просто е съвсем друг клас. Мен ако питаш не го ползвай следващия път като сменяш. Малко повече пари за масло винаги се изплащат във времето по един или друг начин.
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Когато отворих темата, не съм очаквал да стане толкова популярна, благодаря за което. Хайде сега малко feedback. Сложих кастрол 10w40. Мисля, че ми гори повече масло, но пък повдигачите са доста по-тихи.
Сега остава и най-трудния въпрос. От къде е добре да се купува масло, за да сме сигурни, че е истинско. Запознах се с едно момче, което работи във Porsche. И преди бях чувал, че механиците си карат със оригиналното масло, а на негово място слагат някакви ментаци. Както той каза: Ако знаеш колко А8ци, карат със масла, които аз не бих ги сложил на Астрата лошо ще ти стане.
Друг вариант е да се купи бутилирано масло от Дару, Камот и тн. Както обаче знаем, брандираните от BMW масла, не са от най-добрите.
Така че, аз лично вече си пазарувам само от дистрибуторите по 5 бутилки от 1л на всяка смяна. Така може от тези 5л поне 1л да е истински.
Сега остава и най-трудния въпрос. От къде е добре да се купува масло, за да сме сигурни, че е истинско. Запознах се с едно момче, което работи във Porsche. И преди бях чувал, че механиците си карат със оригиналното масло, а на негово място слагат някакви ментаци. Както той каза: Ако знаеш колко А8ци, карат със масла, които аз не бих ги сложил на Астрата лошо ще ти стане.

Друг вариант е да се купи бутилирано масло от Дару, Камот и тн. Както обаче знаем, брандираните от BMW масла, не са от най-добрите.
Така че, аз лично вече си пазарувам само от дистрибуторите по 5 бутилки от 1л на всяка смяна. Така може от тези 5л поне 1л да е истински.

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
На предишната страница bum_bum е отговорил на твоя въпрос и за нещастие е 100% прав 

Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
От чужбина и от дилър. Тогава няма шанс за ментета. http://www.camskill.co.uk е това, което аз ползвам обикновено. За съжаление и на тях явно им е трудно и откъм масла са много зле напоследък.
Иначе чудна работа. Всеки иска оригинално масло. Внесох аз едно доволно количество разчитайки на това, че въпреки всичко едва ли има някой, който ще каже че ще взема да продавам някакво менте. Пуснах го на най-ниски цени в България. Имаше масла на под 60% от цената в сервизите. Състезателни, естерни, синтетики и т.н. на цена на полусинтетики. Полусинтетика на цената на две торти, сладолед и кафе
И кур. Набутах едни 50-тина хиляди, които ако ги бях сложил в банката за това време щях да съм по-напред. Няма продаване. Все още ми е загадка как най-евтиното възможно масло в страната и без въпросителни за качеството не се продава. С триста зора го разкарах като една голяма част отиде пак навън. И после пак- "от къде оригинално масло".

Иначе чудна работа. Всеки иска оригинално масло. Внесох аз едно доволно количество разчитайки на това, че въпреки всичко едва ли има някой, който ще каже че ще взема да продавам някакво менте. Пуснах го на най-ниски цени в България. Имаше масла на под 60% от цената в сервизите. Състезателни, естерни, синтетики и т.н. на цена на полусинтетики. Полусинтетика на цената на две торти, сладолед и кафе

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Не се заяждам ама направи ли си сайт и плати ли си за гугъл реклама (примерно).
Щото съм виждал много свестни хора, светски добри идеи... Като нямат реклама и до 1г фалират.
Щото съм виждал много свестни хора, светски добри идеи... Като нямат реклама и до 1г фалират.
- VaLy0
- младши ентусиаст
-
Като българите други няма
той иска нещо известно пък дори то да е менте, такива нечувани неща трудно някой може да се навие да сложи 

- AutoCoil
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318ti
- Мечтае да кара: 318ti ;)
Най-интересното е, че всеки, който е намерил някакво хубаво масло като дойде време за следващата смяна, вижда някаква Али-баба марка с 20 лв по-евтина, умът му започва да работи с въпросите "амаааа то и то ще е хубаво сигурно" или "ко ще му е масло като масло"
и малко по-малко истинските масла спират да бъдат търсени
Ама нали народа го е казал "каквото сам си направиш, никой не може по-зле" 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
host написа:Не се заяждам ама направи ли си сайт и плати ли си за гугъл реклама (примерно).
Имах сайт и излизах в Гугъл на първо място при търсене на конкретен модел масло, който ми беше в наличност. Имах и обяви във всички автомобилни форуми (не, че в другите някой ме знае и бих бил гарант за качеството както съм тук). Освен ниската цена за всички покупки платени по банков път или за всички над 7лт платени по куриер имах безплатна доставка в страната.
За Али Баба няма кво да коментираме. Те ги постегнаха малко напоследък ама там беше основен източник на оригинално БМВ масло за Европа

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Само че нещата са далеч по-добре от колкото само до преди 3-4 години... В момента някои фирми доставчици на масла за Бг. си ги има обявени на сайтовете на немски дистрибутори примерно, маслата си идват в кашони с етикети и нови ДОТ-ове... Така че вече самата конкуренция избутва ментаците (стига да не се мята човек на най-евтиното), понеже се навъдиха толкова много "търговци", че ментетата няма как да просъществуват дълго и да се продават добре (според мен).

Уважавай другия, независимо каква кола кара.