Смяна на крушките на фаровете.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Смяна на крушките на фаровете.

Мнение от abracadabra » 24 Сеп 2013, 17:43

Не открих тема с подробни указания. Или не търся добре ... Аз съм с оригиналните. Дали не си сложа по-силни(че тези нещо не ми се струват достатъчно добри). Но, бих искал да ме посъветвате, и пратите линк(евентуално) ако има такава тема тук. Аз не открих, как търся...
Благодаря на отзовалите се.
Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Re: Смяна на крушките на фаровете.

Мнение от host » 24 Сеп 2013, 18:01

Вдигаш предния капак, гледаш точно зад фара. Всеки от фаровете е с по 2 рефлектора (къса - дълга светлина) със собствени пластмасови капачки отзад. Късите светлини са външните от към ляв и десен калник, техните капаци са сферични. Вътрешните капаци, по-близо до бъбреците са ти за дългите. Те са с издължена леко овална форма, с равен гръб на капака.

И двата пластмасови капака имат щипки в средите си (гледани отгоре като си застанал пред колата).
Натискаш щипката надолу и леко побутваш капака назад и дърпаш нагоре.

След това ще видиш крушката (а при рефлектора на дългите и габаритната крушка под тази на дългите). Те са закрепени с метално ключе което е оформено в квадратче там където се защипва. Натискаш го към рефлектора и избутваш телчето на ляво (ако правилно си спомням) и след това може са го повдигнеш нагоре и освободиш крушката от рефлектора.

Това е за фар Бош с лупа. Нз дали при другите е така.

Аз лично ти препоръчвам или крушките +30%, +50% на различните марки или ксенон 4300к 55w.

Това при положение, че фара е чист, рефлектора здрав и са ти регулирани светлините.

Успех.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 24 Сеп 2013, 18:59

host написа:Вдигаш предния капак, гледаш точно зад фара. Всеки от фаровете е с по 2 рефлектора (къса - дълга светлина) със собствени пластмасови капачки отзад. Късите светлини са външните от към ляв и десен калник, техните капаци са сферични. Вътрешните капаци, по-близо до бъбреците са ти за дългите. Те са с издължена леко овална форма, с равен гръб на капака.

И двата пластмасови капака имат щипки в средите си (гледани отгоре като си застанал пред колата).
Натискаш щипката надолу и леко побутваш капака назад и дърпаш нагоре.

След това ще видиш крушката (а при рефлектора на дългите и габаритната крушка под тази на дългите). Те са закрепени с метално ключе което е оформено в квадратче там където се защипва. Натискаш го към рефлектора и избутваш телчето на ляво (ако правилно си спомням) и след това може са го повдигнеш нагоре и освободиш крушката от рефлектора.

Това е за фар Бош с лупа. Нз дали при другите е така.

Аз лично ти препоръчвам или крушките +30%, +50% на различните марки или ксенон 4300к 55w.

Това при положение, че фара е чист, рефлектора здрав и са ти регулирани светлините.

Успех.
Много точно казано колега , +30 СВЕТЯТ ДОБРЕ , НО 4300 -55 ксенони - перфектно , аз сьм с такива и повече крушки няма да сложа , пробвах всякакви на осрам, филипс, бош и вообще не сьм очарован . Ксенона си е ксенон , разликата в парите вече не е кой знае колко голяма ..................... ;) препорьчвам ти колеги от форума / раздел магазини / да си купиш от тях - всички са коректни :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от abracadabra » 27 Сеп 2013, 22:00

Благодаря, ще разгледам раздел магазини. И ако купя, ако имам въпроси при смяната ще питам пак. Пък може и снимков материал да кача за по-прегледно за други незнаещи като мен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 29 Сеп 2013, 20:49

Не виждам смисъл от 55в баласти...не забравяйте,че има и други участници в движението ;) AC баласт 35в си свети достатъчно.За DC не си давайте парите на вятъра ;)
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от abracadabra » 30 Сеп 2013, 13:29

Абсолютно е прав колегата от горния пост. Понякога се чудя как минават на преглед с толкова силни фарове някой. Късите са му като прожектор на подводница... :dunno: . Трябва да има някакъв оптимален вариант на силата на светлините. И, все пак, представяте ли си, моите са оригиналните от92г., но са ми слаби.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330д
Мечтае да кара: Е24S

Мнение от VanDal » 30 Сеп 2013, 13:38

35вата са повече от достатъчни. Иначе крушките на 4300 или 5000 мисля, че са оптимален вариант.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36 Cupe
Мечтае да кара: М5 Комби

Мнение от ozBMW » 30 Сеп 2013, 14:24

Я дайте някоя снимка който кара с ксенон 4300к че и аз ще слагам ама още се чудя колко К :kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jang1r » 30 Сеп 2013, 16:34

Силно препоръчвам 4300к!За баластите-когато запалят крушките,не пищят(жужат) ли като работят-ДАЛЕЧЕ ОТ ТЯХ-DC са.За разликата AC и DC има достатъчно инфо.Но като цяло AC светят повече,светлината не трепти,светят с правилния цвят и износват електродите на крушките равномерно-т.е по-дълъг живот на крушките. ;) Цената им е малко по-висока от най-евтините китове които напълниха пазара,но си заслужава.

Ето снимка на 4300к с AC баласт.
Изображение
BMW e36 318TDS Touring
Opel Vectra B X16XEL

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Savy » 30 Сеп 2013, 16:51

abracadabra написа:Абсолютно е прав колегата от горния пост. Понякога се чудя как минават на преглед с толкова силни фарове някой. Късите са му като прожектор на подводница... :dunno: . Трябва да има някакъв оптимален вариант на силата на светлините. И, все пак, представяте ли си, моите са оригиналните от92г., но са ми слаби.

Еми то не става само със купуване на ксенон, трябва и на реглаж да се отиде, но явно им е скъпо да дадат 12 лв.!!! :bang: :lol: :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ozBMW » 30 Сеп 2013, 18:29

Jang1r написа:Силно препоръчвам 4300к!За баластите-когато запалят крушките,не пищят(жужат) ли като работят-ДАЛЕЧЕ ОТ ТЯХ-DC са.За разликата AC и DC има достатъчно инфо.Но като цяло AC светят повече,светлината не трепти,светят с правилния цвят и износват електродите на крушките равномерно-т.е по-дълъг живот на крушките. ;) Цената им е малко по-висока от най-евтините китове които напълниха пазара,но си заслужава.

Ето снимка на 4300к с AC баласт.
Изображение

Колега ако имаш и някоя снимка как свети и на пред ще е супер :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 01 Окт 2013, 9:11

Аз доста се замислям за 3000к за да имам добра видимост на мокро. Така или иначе няма за мен значение как изглежда фара светнат.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jang1r » 02 Окт 2013, 16:19

ozBMW написа:Колега ако имаш и някоя снимка как свети и на пред ще е супер :yes:

Нямам,но довечера ще щракна някоя друга ако е сухо и не вали,че ще се поизгуби ефекта :)
Ето и снимка сравнение на 4300к и 5000к,как изглеждат във фара ако някой се интересува ;)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
BMW e36 318TDS Touring
Opel Vectra B X16XEL

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от abracadabra » 02 Окт 2013, 16:50

Много добре изглежда с тези крушки. Колко струват?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ozBMW » 02 Окт 2013, 17:46

А на мокро вижда ли се добре или е все едно с обикновените крушки? :dunno:

Следваща

Назад към E36