Прегрято Е36 или не точно ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Прегрято Е36 или не точно ?
Здравейте на всички.
Накратко ще опиша какво се случи и ще си позволя да поискам мнения.
Имам Е36 m40b18. Пътувах от Бургас за Пловдив и на магистралата между Нова и Стара Загора температурата влезе в червеното. Веднага спрях. Пътна помощ и до Стара Загора в сервиз. Първо предположихме, че термостата е заял, в последствие за видя че водната помпа е сгънала и от нея изтича яко водата. Съответно при нейното сваляне, вода в мотора нямаше, докато като погледнеш в радиатора се вижда някакво ниво. Сменихме я с нова водна помпа, напълнихме системата и обратно за Бургас. На магистралата след не повече от 15-20км отново започна да вдига температура и от радиатора започна да капе (поне така се вижда когато на пръв поглед погледнеш отдоло).
Въпроса ми е прегрята ли е колата или само пробойната е в водната система ? Чух, че ако е заминала гарнитура започвала да надува и си търси място от където да избие водата? И какъв е ремонта, който трябва да се извърши.
Благодаря
Имам Е36 m40b18. Пътувах от Бургас за Пловдив и на магистралата между Нова и Стара Загора температурата влезе в червеното. Веднага спрях. Пътна помощ и до Стара Загора в сервиз. Първо предположихме, че термостата е заял, в последствие за видя че водната помпа е сгънала и от нея изтича яко водата. Съответно при нейното сваляне, вода в мотора нямаше, докато като погледнеш в радиатора се вижда някакво ниво. Сменихме я с нова водна помпа, напълнихме системата и обратно за Бургас. На магистралата след не повече от 15-20км отново започна да вдига температура и от радиатора започна да капе (поне така се вижда когато на пръв поглед погледнеш отдоло).
Въпроса ми е прегрята ли е колата или само пробойната е в водната система ? Чух, че ако е заминала гарнитура започвала да надува и си търси място от където да избие водата? И какъв е ремонта, който трябва да се извърши.
Благодаря
- bavaretca_tns
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Основно на запад и по писти.
Re: Прегрято Е36 или не точно ?
Първата ти грешка е втова, че като си спрял си изгасил мотора без да можеш по някаква възможност да охладиш двигателя.Как се държеше колата след ремонта, на водната помпа вървили си нормално?
За надуването загреи колата до нормално положени ,изчакаи малко и виж дали не надува някаде някои маркуч на охладителната система, виж също маслото на студена дали него прави на боза, ако имаш някои от тези признаци напълно жъзможно да си я прегрял.
За надуването загреи колата до нормално положени ,изчакаи малко и виж дали не надува някаде някои маркуч на охладителната система, виж също маслото на студена дали него прави на боза, ако имаш някои от тези признаци напълно жъзможно да си я прегрял.
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
bavaretca_tns написа:Първата ти грешка е втова, че като си спрял си изгасил мотора без да можеш по някаква възможност да охладиш двигателя.Как се държеше колата след ремонта, на водната помпа вървили си нормално?
това за надуването дето си го писал е напълно несериозно ,ако иска да я провери се прави на студен мотор още като запали до първата минута става ясно ,ако ли не има тестери за изгорели газове в антифриза услугата струва 5 лева
mgate написа:bavaretca_tns написа:Първата ти грешка е втова, че като си спрял си изгасил мотора без да можеш по някаква възможност да охладиш двигателя.Как се държеше колата след ремонта, на водната помпа вървили си нормално?
това за надуването дето си го писал е напълно несериозно ,ако иска да я провери се прави на студен мотор още като запали до първата минута става ясно ,ако ли не има тестери за изгорели газове в антифриза услугата струва 5 лева
След монтажа на новата водна помпа и напълването на охладителната система с флуид колата работи на място около 10 минути без проблем, след това тръгнах обратно за Бургас и след 10-тина километра започна да вдига температура. Когато спрях видях, че под радиатора капе и то не малко. Поради тази причина се чудя дали надува и пука радиатора или просто съм имал още една пробойна по пътя на водата
- dom1nus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото има
- Мечтае да кара: Bmw e36 m3
при мен се случи същото снощи на витоша влезе в червеното карах я 3=та 4=та да охлади ама не :Д седи си в червеното . Почна да пуши бяло после синкаво и днес сутринта нищо и няма :Д

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Голямия кръг беше ли топъл,говора за маркуча дали е бил топъл долния на радиатора...Виското на какво дередже е...Капачката на радиатора изправна ли е..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
dom1nus написа:при мен се случи същото снощи на витоша влезе в червеното карах я 3=та 4=та да охлади ама не :Д седи си в червеното . Почна да пуши бяло после синкаво и днес сутринта нищо и няма :Д

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
dom1nus написа:при мен се случи същото снощи на витоша влезе в червеното карах я 3=та 4=та да охлади ама не :Д седи си в червеното . Почна да пуши бяло после синкаво и днес сутринта нищо и няма :Д
Да бе, нищо и няма.

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- dom1nus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото има
- Мечтае да кара: Bmw e36 m3
- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
Колега незнам как и няма нищо, но си гледай маслото и нивото на водата, че ако има нещо да го хванеш по рано да няма wow

vladi_a_i написа:Голямия кръг беше ли топъл,говора за маркуча дали е бил топъл долния на радиатора...Виското на какво дередже е...Капачката на радиатора изправна ли е..
Маслото е добре, не е боза. Всички маркучи от и към радиатора са топли. Капачката на радиатора също. Видях че сега тече радиатора, а преди да сменим помпата на течеше. Дали ако оправя радиатора няма да избие от другъде и ако избие това какво значи ?
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
madawc написа:Здравейте на всички.
Благодаря
На мен ми се получи нещо подобно при изпреварване , но я засякох и не успя да влезе в червеното. Аз не съм спирал , а направих обратното засилване до 150 и неутрална докато се охлади двигателя . После пит стоп , но слава богу нищо му нямаше на мотора . Като цяло слабо място е охладителната система на е36-ците .

Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
skipper написа:madawc написа:Здравейте на всички.
Благодаря
Като цяло слабо място е охладителната система на е36-ците .
Тва въобще не е вярно. Общо взето за да прегрееш Е36 трябва доста зор и мърлящина. Охладителната система никога няма да създаде проблем ако се проверява от време на време, тва че някой не е сменил едно нещо по нея от както тва е кола вече си е негов проблем, ама такива генерални заключения са много нескопосани.
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
b00st написа:Тва въобще не е вярно. Общо взето за да прегрееш Е36 трябва доста зор и мърлящина. Охладителната система никога няма да създаде проблем ако се проверява от време на време, тва че някой не е сменил едно нещо по нея от както тва е кола вече си е негов проблем, ама такива генерални заключения са много нескопосани.
Като я купих съм правил пълно обслужване на колата , така че определено не е мърлящина . По-вероятно е нещо да е дефектирало и скоро ще разбера кое е , но като цяло за сега колата не показва проблеми

Oo (|||)(|||) oO
Ще се радвам ако коментираме моя случай,а не генерално охладителните системи
Все пак дали е прегряла ?

34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3