колко е нормалната твърдост на....

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

колко е нормалната твърдост на....

Мнение от nazo1976 » 14 Дек 2010, 14:28

тъй като изчетох доста теми и получих доста различни мнения от майстори искам да питам колко трябва да са твърди маркучите. моят лично е твърд доста. на 1 приятел иската е пак така та да му е.а м.....а как е нормално ?1 майстор вика гарнитурата е друг абе то е нормално да е твърд нали има налягане 2 бара е незнам вече :banghead: течеше ми изпод капачката не съм я хубаво затегнал, добре затегнах я ,протече тройника смених го сега не тече ама чета мнение че капачката трябва да е леко хлабава права го като я загася тръгва да качва нивото и ще прелее пробвах я капачката изпуска си клапана като е завита силно не съска ама маркучите твърди ама не било хубаво че се прецаквал радиатора :banghead: :dunno: а кажете от кво е нормално ли е, не да смена всичко и да се окаже гарнитура мотора е м43б18 дотук са сменени термостат тройник радиатора и водната помпа са на 2-3 г има си парно ще си изгориш пръстите който има някво мнение по въпроса нека помогне :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: колко е нормалната твърдост на....

Мнение от bum_bum » 14 Дек 2010, 14:49

Като ги стиснеш трябва да пружинират и примерно 1см да остава да си допреш пръстите. Т.е. да не са подути и да не дават да ги стиснеш,но да не са и меки да се събират двата края като ги стиснеш.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 14 Дек 2010, 15:11

Надува ти, защото има въздух в системата, тоест или не си обезвъздушил както трябва или имаш теч или сдухана гарнитура, крива или пукната глава.При обстойно гледане на канал с фенерче можеш спокойно да разбереш за течове, при мен дори се виждаше сълзене от гарнитурата.А ако си гарнитура или глава, в никакъв случай не е задължително да има видимо смесване на вода и масло или пушек от аспуха, при мен беше точно така.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 14 Дек 2010, 16:13

има ли някакъв сигурен начин да се докаже че е гарнитура без да се разглобява :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 14 Дек 2010, 16:39

Има, ако на канал видиш, че сълзи точно от гарнитурата, демек между блока и главата, аз след 30 минутен подробен оглед с фенер, едвам го забелязах, като преди това сменях наред сякви тройници, термостат и кво ли още понеже като надува избива от където намери и все не ми се вярваше, че е гарнитура чак като смених тройника отзад за 2 път и трябваше да почна да повтарям и другите неща повярвах :mhihi: ...
Моят съвет е такъв: На студена кола, долей антифриз, точно до белега. Обезвъздуши добре. Покарай 1-2 дена. На студена кола, отвори и виж дали ти губи течност. Ако не ти губи течност, но все пак надува,може да е само от неработеща клапа на капачката или значи просто не си обезвъздушил както трябва ! Ако губи, иди на канал и виж много добре, с фенерче за течове. Ако никъде няма видими течове, но все пак губи течност и надува, значи е гарнитура или глава. Все пак виж маслото дали не е пресечено, но не е гаранция, понеже когато е малка пробойната, а и зависи на кое място е точно, може да вкарва много малко количество вода в маслото и да не се пресича, при мен беше така. Не се плаши толкова от ремонта, дори и гарнитура да е, не е толкова скъпо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 14 Дек 2010, 17:05

400 kN/m2

:yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 14 Дек 2010, 17:22

nazo1976 написа:тъй като изчетох доста теми и получих доста различни мнения от майстори искам да питам колко трябва да са твърди маркучите. моят лично е твърд доста. на 1 приятел иската е пак така та да му е.а м.....а как е нормално ?

И моя е доста твърд,то така и трябва. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Пробваи с нова капачка на радиатора. :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 14 Дек 2010, 21:10

Въпрос-споменава се ,че като е заминала гарнитурата ТРЯБВА да тече,аз съм на мнение, че не е задължително да губи вода и да тече някъде покрай главата.Ясно,че има някаква липса на вода,но не мисля,че ще я види за 2 дена,а ако гарнитурата е отлепила в средата между буталата как ще види....Отиди и виж на някой колега как са му маркучите,ако всичко се предполага,че е в ред,или просто ходи до някой сервиз да ти замерят какво е налягането в системата.(5-10лв взимат)За мен първо се забелязва известно губене на мощност,малко е но ако си собственик на тая кола много време се усеща,а след време губене и на глава,ако надува може и 5 год да я караш според мен така и да не спука глава,но като почнат да излизат капки през ауспуха да знаеш,че си готов.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м3 на газ
Мечтае да кара: много махагон с задно

Мнение от tubisa » 14 Дек 2010, 23:54

Ако е гарнитура при отворена капачка трябва да излизат балончета,като исфорсираш мотора
Продавам си компакта http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 15 Дек 2010, 10:39

вчера след работа я покарах 30км спирах на няколко места пипах маркуча не беше много твърд почти както казва колегата бум-бум спрях я пред нас. сутринта излизам и гледам че точно под казанчета снега стопен. сега незнам от къде е текло изпод капачката или от пробката щото беше точно под нея .та сега мисля да взема нова капачка от дару да я закарам на майстор да я обезвъздуши хубаво да я покарам няколко дена и ако пак надува ше права гарнитура. а има ли някакво значение че е на метан? сега откакто са студовете като я паля на бензин сутрин ми гасне пали от раз ама гасне така поне първите 2-3пъти след това може да я задържа да не гасне ама я държа на 2-3к оборота. като е загряла никви ядове на бензин а на метан ми направи впечатление че от месец откакто почнаха проблемите ми играят оборотите дори и на загряла като пуснеш педала слезнат до 400-500 качат до 800 така 1-2 пъти и спира на 800 което е нормалното та може ли тея проблеми до идат от гарнитурата? за метана ако няма вода знам че може, ама за бензин?сипах лики моли за чистене на дюзи ама никъв ефект карал сям я 30км на бензин .миналата година пак имах същия проблем ама сипах неква голден йигъл и се оправи и дюзи ли трябва да чистя :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 15 Дек 2010, 11:31

nazo1976 написа: сутринта излизам и гледам че точно под казанчета снега стопен. сега незнам от къде е текло изпод капачката или от пробката щото беше точно под нея

най-вероятно да текло от връзката на казанчето с радиатора... иначе гледам по-нагоре си писал че капачката на радиатора трябва да е леко разхлабена.... капачката се стяга (е не "душманската" де :mhihi: ) иначе няма как да направи налягане в системата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Дек 2010, 11:42

На мен от там ми течеше отначало,после го стегнах и почна от горната тръба,после и нея като я стегнах почна от капачката да избива :banghead:
Дано не тече,щото надува,а просто да не е стегнат маркуча. Като го стегнеш гледай от други места дали няма да тръгне.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 15 Дек 2010, 13:08

arr0gance написа:Въпрос-споменава се ,че като е заминала гарнитурата ТРЯБВА да тече,аз съм на мнение, че не е задължително да губи вода и да тече някъде покрай главата.Ясно,че има някаква липса на вода,но не мисля,че ще я види за 2 дена,а ако гарнитурата е отлепила в средата между буталата как ще види....Отиди и виж на някой колега как са му маркучите,ако всичко се предполага,че е в ред,или просто ходи до някой сервиз да ти замерят какво е налягането в системата.(5-10лв взимат)За мен първо се забелязва известно губене на мощност,малко е но ако си собственик на тая кола много време се усеща,а след време губене и на глава,ако надува може и 5 год да я караш според мен така и да не спука глава,но като почнат да излизат капки през ауспуха да знаеш,че си готов.

Добре, казваш капки през ауспуха, но най-вероятно имаш в предвид при загряла кола, нали? Аз например имам излизаща пара от ауспуха, но до половин час след като колата е в движение. После пара, пък камо ли капки, няма :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 15 Дек 2010, 13:23

bum_bum написа:На мен от там ми течеше отначало,после го стегнах и почна от горната тръба,после и нея като я стегнах почна от капачката да избива :banghead:
Дано не тече,щото надува,а просто да не е стегнат маркуча. Като го стегнеш гледай от други места дали няма да тръгне.

и какъв беше резултата след тия течове?само не казвай тройка с гарнитура :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 15 Дек 2010, 13:37

Еми капките са ако главата е вече заминала,аз си карах близо 3 год със гарнитура,която беше дала фира,просто така съм си взел колата, а като я свалихме на 8 места духаше,които ние видяхме,но това не ми пречеше да си карам с високи скорости.Докато разбира се не дойде момента,изпуснах я без вода,цяла зима и лято я карам без да доливам и то малко по малко през гарнитурата и бяха останали 4л от 9л.Така че лично мойто мнение е че може да си караш и 5г така да си надува и тн най много да се пръсне казана или радятора и по някое време главата.Но ако надува и губи по малко вода предполагам,че гарнитурата е за смяна.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

Следваща

Назад към E36