Скъсани тампони на мотора

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d
Мечтае да кара: E30 M3

Скъсани тампони на мотора

Мнение от CheFs » 04 Ное 2010, 14:06

Здравейте , колеги ... случи ми се случка .. по скоро на майка ми .. Имаме пред нас една шахта която стърчи около 50 сантиметра над земята , майка ми минава през нея и огъва средното гърне към купета ( страшен резонанс към купето ) в следствие на удара , мотора се усуква и къса тампони на мотора към купето. Дори и скоростите не влизат ( 2 ра и 4 -та ) и в момента съм се видял в чудо , какво да правя и как да процедирам оттук натам , но съм сигурен , че ремонта ще излезе над 1000 лева ако не и повече ... имам нужда от помощ , който има някакви идеи или сервизи или какво ли не , да помага , че нямам кола и незнам какво ще правя , за в бъдеще. :confused: :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Re: Скъсани тампони на мотора

Мнение от ares2 » 04 Ное 2010, 14:10

кажи каква кола е за сега.. не се хвърляи в музиката с тия 1000 лв... ще се оправиш освен ако не си с S52 и SMG :mrgreen:
къде точно е ударило отдолу? някакви течове от някъде?
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е36 320i 97г.

Мнение от Sen7inel » 04 Ное 2010, 14:12

Колега ако са ти само тампоните и гарнето си пич и ще си много под 1000 лева
освен ако нямаш нещо по окачването или мотора да е мръднал много и да е прецакал кутията нещо но дори и така да е в форума гледам скоростни кутий за по +- 200 лева което значи че пак ще си под 1000 лева така че виж някои да ти каже сервиз и се заемаи с ремонтите а относно тази шахта може да съдиш общината ако е на пътното платно но това вече става дълга и широка

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от CheFs » 04 Ное 2010, 14:12

Е36 318I 1994 , колега никакви течове отдолу няма .. второто гърне е огънато към купето , и мотора е усукан . също е скъсано гумената връзка от въздушния филтър към мотора .. :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Разумно
Детайли за колата: Измамна

Мнение от beco109 » 04 Ное 2010, 14:23

CheFs написа:Е36 318I 1994 , колега никакви течове отдолу няма .. второто гърне е огънато към купето , и мотора е усукан . също е скъсано гумената връзка от въздушния филтър към мотора .. :confused:

Малиййй баси мармалада, случваломи се е да скъсам лапата на мотора ама от доманщина, но за простотията с тази шахта лягай на някой канал и гледай последствията. Щом няма течове би трябвало водните съединения и те да са останали здрави. Незнам така от разстояние кой би ти помогнал по някакъв начин. Можем само да гадаем какво точно може да се е счупило, в най - добрия случай с един нов тампон или два и ако неможе да се изправи генерацията с нова където ще трябва да се подмени.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от CheFs » 04 Ное 2010, 14:28

проблема е и , че мотора е изместен и скоростите не влизат ... мога да снимам и да кача снимки как мотора се държи на косъм да не падне .. но по-късно , сега отивам до 1 майстор да видя , какво ще правим .. :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 04 Ное 2010, 14:36

ужас.. иди до някои да го види. то сам така и така няма какво да му напавиш
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 04 Ное 2010, 14:40

CheFs написа:проблема е и , че мотора е изместен и скоростите не влизат ... мога да снимам и да кача снимки как мотора се държи на косъм да не падне .. но по-късно , сега отивам до 1 майстор да видя , какво ще правим .. :dunno:

Опитайте да я задърпате,но не и да я караш.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Разумно
Детайли за колата: Измамна

Мнение от beco109 » 04 Ное 2010, 14:52

vladi_a_i написа:
CheFs написа:проблема е и , че мотора е изместен и скоростите не влизат ... мога да снимам и да кача снимки как мотора се държи на косъм да не падне .. но по-късно , сега отивам до 1 майстор да видя , какво ще правим .. :dunno:

Опитайте да я задърпате,но не и да я караш.

vladi_a_i е прав по добре не я карай даже и на въже е опасно по добре на платформа. Щом ти е усунан мотора аналогични ти е усукана и кутията (щом някой от скоростите не влизат) а и на зад и не вярвам да няма усукване и към кардана и опорния лагер.
Наистина по добре е колко се може по - малко да се кара, че тя белята станала станала да няма и други последствия и после да си :banghead:
Последна промяна beco109 на 04 Ное 2010, 14:54, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 04 Ное 2010, 14:54

Тампоните са по около 40лв.Трябва да се изправят тръбите и гърнето отдоло,за да не "държат" назад двигателя,а да си дойде на мястото.Тогава и скоростите ще се включват нормално.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от CheFs » 04 Ное 2010, 16:14

Намерих майстор , който да я оправи , тампони намерих хубави немски за 55 лева , горе долу на около 200 лева ми се връзва всичко .. утре почват да я правят .. точно това ми каза и майстора , след като мотора е откъснат така да се каже , се е изместила и скоростната кутия и за това скоростите не влизат , но то белата стана точно в най-подходящия момент , но какво да се прави . Благодаря за съветите ;)

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 04 Ное 2010, 18:03

metodi80 написа:Що им се плашите толко на тия тампони на мотора , не знам .... Тампоните на мотора ги сменям на крик за 30 мин.!

То това ясно,ама ако засукването дърпа мотора на зад как ще ги сложиш-освем да се острани проблема първо.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 04 Ное 2010, 19:29

Притеснява ме какво е и състоянието на кардана ?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 04 Ное 2010, 21:19

vladi_a_i написа:
metodi80 написа:Що им се плашите толко на тия тампони на мотора , не знам .... Тампоните на мотора ги сменям на крик за 30 мин.!

То това ясно,ама ако засукването дърпа мотора на зад как ще ги сложиш-освем да се острани проблема първо.

Еми ще откачи гърнето ,било крайно или средно , ако има проблем с кардана (което ме съмнява ) , ще откачи и него ....

Следваща

Назад към E36