Наводнено купе - проблем

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Наводнено купе - проблем

Мнение от GeDotz » 21 Окт 2010, 21:44

Здравейте колеги, имам следния проблем - цялата задна седалка на колата е мокра, по-скоро добре напоена, и като я извадих отдолу имаше две локви вода...а облегалката е мокра отляво (повече) и отдясно...Останалата част от купето - таван, кори, врати, предни седалки, стелки са напълно сухи...Та въпроса ми е, от къде може да е проникнала тази вода? Както и някой да знае как се сваля облегалката? Става дума за седан...Да уточня, че април месец, цялата шофьорска стелка беше във вода, но това беше еднократно...Мислех, че е от антифриза, тъй като се губи...Не знам дали имат нещо общо двата случая....Разбира се, тази вода води до яко запотяване на цялото купе....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Re: Наводнено купе - проблем

Мнение от ares2 » 21 Окт 2010, 23:58

има ли шибедах ? доста мистериозно звучи... ? уплатнения прозорци? всичко ли ляга на мястото си?
иначе за пода може да е от едни тапи които често се разместват и от там пие вода здраво мокета
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 22 Окт 2010, 0:09

Има люк да, но нищо му няма на люка. А и отводнителните му канали са напред по стъклото, нали?
Седаните имат ли някакви гумени тапи под купетп, освен при резервната гума?
И как им се махат задните седалки?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
Мечтае да кара: F10

Мнение от R_Lakov » 22 Окт 2010, 0:13

Люка има в четирите си ъгъла тръби за отвеждане на водата. Свали тавана и ги виж да не са се запушили или извадили.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 22 Окт 2010, 0:31

люка има 4 траби и маркучите се спускат по колонките. седаните имат големи тапи в подовете на задните седалки и малки на предните. залепени са отгоре с нещо като битумни платна, но това лесно се олепя ако отдолу е ударило нещо или тапата просто е изгнила
задните седалки: седлото се вдига в предните краища и после се иззтегля напред
облегалката се дърпа леко напред и после нагоре (на Е30 беше само нагоре ако не се лъжа)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 22 Окт 2010, 10:47

ares2 написа:люка има 4 траби и маркучите се спускат по колонките. седаните имат големи тапи в подовете на задните седалки и малки на предните. залепени са отгоре с нещо като битумни платна, но това лесно се олепя ако отдолу е ударило нещо или тапата просто е изгнила
облегалката се дърпа леко напред и после нагоре (на Е30 беше само нагоре ако не се лъжа)

ами ако седалките на седана падат, като на купе, как да си ги сваля :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 22 Окт 2010, 16:37

vicho написа:
ares2 написа:люка има 4 траби и маркучите се спускат по колонките. седаните имат големи тапи в подовете на задните седалки и малки на предните. залепени са отгоре с нещо като битумни платна, но това лесно се олепя ако отдолу е ударило нещо или тапата просто е изгнила

ами ако седалките на седана падат, като на купе, как да си ги сваля :mhihi:

колега :) тук не мога да кажа . на снимката изглежда че е от модела които не пада :lol:
но ако някои каже и на мен ми е интересно
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от Mitaka85 » 22 Окт 2010, 19:53

!!!! ако имаш антена на тавана 99% е от нея!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GeDotz » 22 Окт 2010, 22:56

Седалката още вчера я свалихме, с нея нямаше проблем....тази вечер и с облегалката се справихме...утре ще видя по-обстойно на светло къде се закача :mhihi:
Тц, не е от антена, единствено и само седалката - ето какво се показа отдолу...
Тъмното е мокрото, личи че е само, където е седалката, даже към края, където започва мокета, е съвсем сухо....На снимката се вижда това, което е под седалката като платнище...от двата края е нагънато, тъй като е мокро отдолу, а не успяхме тази вечер да го свалим....
Та..? :roll:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 23 Окт 2010, 0:41

то маи средния колан е хванат през него....
но голяма мистерия е от къде е водата? да н ее пробито някъде по ламарината? гледаи внимтелно
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 23 Окт 2010, 11:29

"Приятели" да си возил и да е имало шише с минерална вода на задната седалка? Или пък шише с не добре затегната капачка? Аз направих подобна поразия, обаче като стъпках без да искам такова шише паднало в краката и не го видях в тъмното отзад. После близо час обирах водата с една кърпа.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 23 Окт 2010, 12:45

Chapai написа:"Приятели" да си возил и да е имало шише с минерална вода на задната седалка? Или пък шише с не добре затегната капачка? Аз направих подобна поразия, обаче като стъпках без да искам такова шише паднало в краката и не го видях в тъмното отзад. После близо час обирах водата с една кърпа.

По голяма щуротия не бях чувал скоро !!! :kuku: То това да не е игла , че да не види цяло шише , пък на всичкото от горе да е забравил , че го е разлял и на края да пита тука .... :!:

Колега , махай седалка , облегалка, предпазния битум под седалката , махай задната кора , корите на задните колонки , уплътненията на задните врати и гледай ...
Възможните места от които може да тече са уплътнението на задното стъкло , уплътненията на вратите , (ако скоро си влизал в доста дълбока локва )- капаците на бензиновата помпа и нивомера. Щом имаш люк огледай отточните му канали .... Ние няма как да разбереме от къде точно тече , просто трябва да разглобиш всичко от зад и да огледаш.....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 23 Окт 2010, 15:35

Колежка е, не колега ;)
Свалихме всичко днес, наистина работата ще отиде на отдавна разлято шише. Водата се е събрала в има две по-дълбоки места. В момента в който някой е седнал, водата е попила в дунапрена на седалката сериозно. Просто не мога да си го обясня. Нямаше никакви следи от къде се е взела водата, всичко беше чисто.

Ако колежката ме е послушала, е отишла на една водоструйка да полее цялата кола обилно от всички възможни страни и уплътнения. Предполагам че няма да се появи нова вода, но да видим.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 23 Окт 2010, 15:53

liloff написа:Колежка е, не колега ;)
Свалихме всичко днес, наистина работата ще отиде на отдавна разлято шише. Водата се е събрала в има две по-дълбоки места. В момента в който някой е седнал, водата е попила в дунапрена на седалката сериозно. Просто не мога да си го обясня. Нямаше никакви следи от къде се е взела водата, всичко беше чисто.

Ако колежката ме е послушала, е отишла на една водоструйка да полее цялата кола обилно от всички възможни страни и уплътнения. Предполагам че няма да се появи нова вода, но да видим.

Не знаех , че е колежка .... извинявам се ...
А за шишето , дано да е така , ама не ми се вярва ... !
Аз имах теч в багажника и бях разхвърлил всичко , ходих да поливат обилно с водоструйка , но там изобщо не си показа нищо , а само при дъжд ми протичаше в багажника и на края установих , че е от отдушниците и от скрепителните болтове на задните буфери ..... но това е друга тема ... Мисълта ми е , че съм мноооого скептично настроен към вариянта със отдавна разлятото шише .... но "поживьом , увидим ..."!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GeDotz » 26 Окт 2010, 20:28

Така, първия дъжд си показа - резултата от снощи е мокро вдясно отпред под жабката...Утре ще паркираме колата на обратно да видим...Вече почвам да си мисля дали наистина не е от шибидаха...Изказаха се няколко мнения, но така и не разбрах къде са отводнителните му канали и как да ги проверя...?

Следваща

Назад към E36