Наводнено купе - проблем
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Наводнено купе - проблем
Здравейте колеги, имам следния проблем - цялата задна седалка на колата е мокра, по-скоро добре напоена, и като я извадих отдолу имаше две локви вода...а облегалката е мокра отляво (повече) и отдясно...Останалата част от купето - таван, кори, врати, предни седалки, стелки са напълно сухи...Та въпроса ми е, от къде може да е проникнала тази вода? Както и някой да знае как се сваля облегалката? Става дума за седан...Да уточня, че април месец, цялата шофьорска стелка беше във вода, но това беше еднократно...Мислех, че е от антифриза, тъй като се губи...Не знам дали имат нещо общо двата случая....Разбира се, тази вода води до яко запотяване на цялото купе....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Re: Наводнено купе - проблем
има ли шибедах ? доста мистериозно звучи... ? уплатнения прозорци? всичко ли ляга на мястото си?
иначе за пода може да е от едни тапи които често се разместват и от там пие вода здраво мокета
иначе за пода може да е от едни тапи които често се разместват и от там пие вода здраво мокета
Има люк да, но нищо му няма на люка. А и отводнителните му канали са напред по стъклото, нали?
Седаните имат ли някакви гумени тапи под купетп, освен при резервната гума?
И как им се махат задните седалки?
Седаните имат ли някакви гумени тапи под купетп, освен при резервната гума?
И как им се махат задните седалки?
- R_Lakov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
- Мечтае да кара: F10
Люка има в четирите си ъгъла тръби за отвеждане на водата. Свали тавана и ги виж да не са се запушили или извадили.
- ares2
- старши ентусиаст
-
люка има 4 траби и маркучите се спускат по колонките. седаните имат големи тапи в подовете на задните седалки и малки на предните. залепени са отгоре с нещо като битумни платна, но това лесно се олепя ако отдолу е ударило нещо или тапата просто е изгнила
задните седалки: седлото се вдига в предните краища и после се иззтегля напред
облегалката се дърпа леко напред и после нагоре (на Е30 беше само нагоре ако не се лъжа)
облегалката се дърпа леко напред и после нагоре (на Е30 беше само нагоре ако не се лъжа)
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
ares2 написа:люка има 4 траби и маркучите се спускат по колонките. седаните имат големи тапи в подовете на задните седалки и малки на предните. залепени са отгоре с нещо като битумни платна, но това лесно се олепя ако отдолу е ударило нещо или тапата просто е изгнила
ами ако седалките на седана падат, като на купе, как да си ги сваля

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- ares2
- старши ентусиаст
-
vicho написа:ares2 написа:люка има 4 траби и маркучите се спускат по колонките. седаните имат големи тапи в подовете на задните седалки и малки на предните. залепени са отгоре с нещо като битумни платна, но това лесно се олепя ако отдолу е ударило нещо или тапата просто е изгнила
ами ако седалките на седана падат, като на купе, как да си ги сваля
колега

но ако някои каже и на мен ми е интересно
- Mitaka85
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
!!!! ако имаш антена на тавана 99% е от нея!!!
Седалката още вчера я свалихме, с нея нямаше проблем....тази вечер и с облегалката се справихме...утре ще видя по-обстойно на светло къде се закача
Тц, не е от антена, единствено и само седалката - ето какво се показа отдолу...
Тъмното е мокрото, личи че е само, където е седалката, даже към края, където започва мокета, е съвсем сухо....На снимката се вижда това, което е под седалката като платнище...от двата края е нагънато, тъй като е мокро отдолу, а не успяхме тази вечер да го свалим....
Та..?

Тц, не е от антена, единствено и само седалката - ето какво се показа отдолу...
Тъмното е мокрото, личи че е само, където е седалката, даже към края, където започва мокета, е съвсем сухо....На снимката се вижда това, което е под седалката като платнище...от двата края е нагънато, тъй като е мокро отдолу, а не успяхме тази вечер да го свалим....
Та..?

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ares2
- старши ентусиаст
-
то маи средния колан е хванат през него....
но голяма мистерия е от къде е водата? да н ее пробито някъде по ламарината? гледаи внимтелно
но голяма мистерия е от къде е водата? да н ее пробито някъде по ламарината? гледаи внимтелно
"Приятели" да си возил и да е имало шише с минерална вода на задната седалка? Или пък шише с не добре затегната капачка? Аз направих подобна поразия, обаче като стъпках без да искам такова шише паднало в краката и не го видях в тъмното отзад. После близо час обирах водата с една кърпа.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Chapai написа:"Приятели" да си возил и да е имало шише с минерална вода на задната седалка? Или пък шише с не добре затегната капачка? Аз направих подобна поразия, обаче като стъпках без да искам такова шише паднало в краката и не го видях в тъмното отзад. После близо час обирах водата с една кърпа.
По голяма щуротия не бях чувал скоро !!!

Колега , махай седалка , облегалка, предпазния битум под седалката , махай задната кора , корите на задните колонки , уплътненията на задните врати и гледай ...
Възможните места от които може да тече са уплътнението на задното стъкло , уплътненията на вратите , (ако скоро си влизал в доста дълбока локва )- капаците на бензиновата помпа и нивомера. Щом имаш люк огледай отточните му канали .... Ние няма как да разбереме от къде точно тече , просто трябва да разглобиш всичко от зад и да огледаш.....
Колежка е, не колега 
Свалихме всичко днес, наистина работата ще отиде на отдавна разлято шише. Водата се е събрала в има две по-дълбоки места. В момента в който някой е седнал, водата е попила в дунапрена на седалката сериозно. Просто не мога да си го обясня. Нямаше никакви следи от къде се е взела водата, всичко беше чисто.
Ако колежката ме е послушала, е отишла на една водоструйка да полее цялата кола обилно от всички възможни страни и уплътнения. Предполагам че няма да се появи нова вода, но да видим.

Свалихме всичко днес, наистина работата ще отиде на отдавна разлято шише. Водата се е събрала в има две по-дълбоки места. В момента в който някой е седнал, водата е попила в дунапрена на седалката сериозно. Просто не мога да си го обясня. Нямаше никакви следи от къде се е взела водата, всичко беше чисто.
Ако колежката ме е послушала, е отишла на една водоструйка да полее цялата кола обилно от всички възможни страни и уплътнения. Предполагам че няма да се появи нова вода, но да видим.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
liloff написа:Колежка е, не колега
Не знаех , че е колежка .... извинявам се ...
А за шишето , дано да е така , ама не ми се вярва ... !
Аз имах теч в багажника и бях разхвърлил всичко , ходих да поливат обилно с водоструйка , но там изобщо не си показа нищо , а само при дъжд ми протичаше в багажника и на края установих , че е от отдушниците и от скрепителните болтове на задните буфери ..... но това е друга тема ... Мисълта ми е , че съм мноооого скептично настроен към вариянта със отдавна разлятото шише .... но "поживьом , увидим ..."!
Така, първия дъжд си показа - резултата от снощи е мокро вдясно отпред под жабката...Утре ще паркираме колата на обратно да видим...Вече почвам да си мисля дали наистина не е от шибидаха...Изказаха се няколко мнения, но така и не разбрах къде са отводнителните му канали и как да ги проверя...?
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2