Вибрации в преднцата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Вибрации в преднцата
Накратко , при спиране волана и бие ....изчел съм много теми и съм направил:
баланс гуми ( няколко пъти , както и съм въртял предни задни , никакъв ефект)
Дискове и накладки - сменени
Шарнири ( вътрешни и външни ) , тампони на носача - сменени
Рейката рециклирана , накрайници вътрешни външни - сменени
колата е с койловъри , няколко пъти ги гледахме дали не са накриво , всичко е ОК
Има разпънка отгоре и Х отдолу
всичко изглежда ОК , но волана бие
баланс гуми ( няколко пъти , както и съм въртял предни задни , никакъв ефект)
Дискове и накладки - сменени
Шарнири ( вътрешни и външни ) , тампони на носача - сменени
Рейката рециклирана , накрайници вътрешни външни - сменени
колата е с койловъри , няколко пъти ги гледахме дали не са накриво , всичко е ОК
Има разпънка отгоре и Х отдолу
всичко изглежда ОК , но волана бие

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Re: Вибрации в преднцата
Провери да няма ръжда или пък полепнала мръсотия между диска и там,където ляга на главината и съответно,където ляга джантата.
Понякога макар да ви се струва странно,от полепи на тези места се получава биене.
Понякога макар да ви се струва странно,от полепи на тези места се получава биене.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
sas_88 написа:Крив шенкел?
Как може да се провери това ?
Борис_Малинов написа:Провери да няма ръжда или пък полепнала мръсотия между диска и там,където ляга на главината и съответно,където ляга джантата.
Чистихме го когато слгахме дисковете , мисля не е там проблема , а възможно ли е самата главина ?
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Ако имаш възможност,вземи главини и шенкели за проба.
Лагерите как са?
Лагерите как са?
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
Шенкела може е да се хвена на стенд за реглаж,ако е поизкривен,но от него според мен не може да тресе дори и да е крив.Просто при прилагане на спирачно усилие върхо гумите,колата е по-вероятно да тегли на една посока заради нарушената сходимост на управляващите колела,отколкото да тресе.
Относно главината,ако имаш разбит или тръгнал лагер (с повече хлабина в следствие на неговото износавне)е твърде вероятно да тресе при прилагане на спирачно усилие.
Провери за луфт в лагерите,ако не си го направил.
Относно главината,ако имаш разбит или тръгнал лагер (с повече хлабина в следствие на неговото износавне)е твърде вероятно да тресе при прилагане на спирачно усилие.

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
Борис_Малинов написа:Шенкела може е да се хвена на стенд за реглаж,ако е поизкривен,но от него според мен не може да тресе дори и да е крив.Просто при прилагане на спирачно усилие върхо гумите,колата е по-вероятно да тегли на една посока заради нарушената сходимост на управляващите колела,отколкото да тресе.
Днес гледахме лагерите , Ок - са

- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
Писал си,че си сменил и тампоните на носачите.Понякога дори и нови са "меки".Хвани гумата,когато колата си е на асвалта и е размърдай,наляво-надясно.Ако се мести сравнително лесно,значи тампоните не са това,което трябва да бъдат.
Имах същия проблем.Бях си закупил темпони от "ТЕХ-КО" и ги хвърлих точно по-тази причина(макар и чисто нови).
Друго за,което с сещам,е направилно налаягане в гумите,ако са по-меки,понякога пак се появяват вибрации.
Още една причина да има вибрации при спиране,е ако имаш позапекли водачи на спирачните апарати.Има една паста-смазка на Вюрт,която е точно за тази цел.Продава са в опаковка,като паста за зъби и вървеше някъде към 18лв.
Провери и тях.
Имах същия проблем.Бях си закупил темпони от "ТЕХ-КО" и ги хвърлих точно по-тази причина(макар и чисто нови).
Друго за,което с сещам,е направилно налаягане в гумите,ако са по-меки,понякога пак се появяват вибрации.
Още една причина да има вибрации при спиране,е ако имаш позапекли водачи на спирачните апарати.Има една паста-смазка на Вюрт,която е точно за тази цел.Продава са в опаковка,като паста за зъби и вървеше някъде към 18лв.
Провери и тях.

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
Борис_Малинов написа:Писал си,че си сменил и тампоните на носачите.Понякога дори и нови са "меки".Хвани гумата,когато колата си е на асвалта и е размърдай,наляво-надясно.Ако се мести сравнително лесно,значи тампоните не са това,което трябва да бъдат.
Провери и тях.
Ще погледна тампонити , ако нещо ме съмняват , ще сложа Поверфлекс . Гумите мисля са ок , често си проверявам налягането

- Mario Andretti
- Mario Andretti
Писал си, че е рециклирана рейката, много често оттам идва гредата като се износи гребена, къде ти е правена рейката и обърнато ли е внимание на гребена и кога е правена рейката? Измери кривина на дискове и на главини. Мери се лесно, има тема по въпроса във форума
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
sonny написа:Писал си, че е рециклирана рейката, много често оттам идва гредата като се износи гребена, къде ти е правена рейката и обърнато ли е внимание на гребена и кога е правена рейката? Измери кривина на дискове и на главини. Мери се лесно, има тема по въпроса във форума
В Мей-то е правена , преди около 1 седмица , казаха че е ОК , аз и да го гледам гребена ми е трудно да преценя дали е ОК .
- Mario Andretti
- Mario Andretti
///M Power написа:sonny написа:Писал си, че е рециклирана рейката, много често оттам идва гредата като се износи гребена, къде ти е правена рейката и обърнато ли е внимание на гребена и кога е правена рейката? Измери кривина на дискове и на главини. Мери се лесно, има тема по въпроса във форума
В Мей-то е правена , преди около 1 седмица , казаха че е ОК , аз и да го гледам гребена ми е трудно да преценя дали е ОК .
Ужким си разбират от работата там и щом са ти казали, че е ок, мисля,че може да им се довериш.Измери си кривините на главините и на дисковете, може би да е оттам гредата

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Кормилния прът как е,щом всичко надолу е здраво и доста стегнато..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Колега, аз бях сменил всичките описани от теб неща, включително и полиуретанови тампони на носачите и всичко беше сменено в рамките на един ден и пак имах вибрации. Оказа се, както Борис_Малинов каза, ръжда между диска и главината. Въпреки, че ги бях почистил преди да сложа новите спирачки,така че в отчаянието си свалих всичко отново и почистих главините до "блясък", само дето не ги полирах и всичко заспа. Пробвай пак да почистиш главините това поне няма да ти глътне средства.
За съжаление при мен си остана вибрацията между 110 и 115км/ч, с която и до сега не мога да се преборя. Единственото не сменено остана рейката, 99% е от нея(въпреки обрания луфт) и двата лагера на кормилния вал около 1% вероятност да е от тях, но тази седмица ще ги смена да видя резултата.
За съжаление при мен си остана вибрацията между 110 и 115км/ч, с която и до сега не мога да се преборя. Единственото не сменено остана рейката, 99% е от нея(въпреки обрания луфт) и двата лагера на кормилния вал около 1% вероятност да е от тях, но тази седмица ще ги смена да видя резултата.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
vladi_a_i написа:Кормилния прът как е,щом всичко надолу е здраво и доста стегнато..
Оттам споредмен, би имало тропкане във волана, но би се доловило, защото там си е тропкане а не вибрация. А проблема с мръсотия по главините се случва често, затова там се чисти най-добре с флекс с телена четка, на пъка или с бормашина с четка нистаа, с флекса е най-добре.

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2