става ли алтернатор от 320 на 318
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- DA HUSTLA
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 330ci ZHP
- Мечтае да кара: без значение к'во е63
става ли алтернатор от 320 на 318
Колеги някой дали е правил тази интервенция - алтернатор от 320 140А да го монтира на 318 м43 който е 60/80А мисля , идеята е да се монтира такъв с по-голям ток че имам музика и трябва по-силен алтернатор за да може да смогва хем да отдава ток за системите в колата , хем да зарежда акумулатора , хем да има достатъчно и за музиката... или ако някой е слагал на м43 по-мощен от друг мотор нека да сподели...
... 'cause pussy is pussy and baby you're pussy for life
Re: става ли алтернатор от 320 на 318
принципно няма да имаш проблем, само гледай да не презарежда
Глупака е глупак, защото не знае че е тъп...
- DA HUSTLA
- младши ентусиаст
-
за презареждането не би трябвало да има проблем нали алтернатора си има регулатор , проблема ще е по скоро ако е различно захващането за мотора
lady-killer написа:за презареждането не би трябвало да има проблем нали алтернатора си има регулатор , проблема ще е по скоро ако е различно захващането за мотора
стойките може и да са различни, но определено мисля че има варянт да се насадят, трябва да е със същият канален ремък и да се опъва по същият начин. Другото мисля че ще можеш да го насадиш. Буксите са им еднакви доколкото помня, стойка все ще се замисли
- dangerous
- младши ентусиаст
-
помисли колега и за акумулатор със по-голям капацитет
виж в леглото където стои колко амперов се събира и слагай най-големия възможен.
нещо 70-75 Ah

виж в леглото където стои колко амперов се събира и слагай най-големия възможен.
нещо 70-75 Ah
Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
може и да си прав колега, има логика, пък и на теб като цяло защо ти е нужен по-голям алтернатор?
- DA HUSTLA
- младши ентусиаст
-
ами в леглото мисля че се събира 75 А защото сега съм с 65А и има място отстрани , а по голям алтернатор ми трябва заради музиката
- dangerous
- младши ентусиаст
-
ами ако се събира слагай
слагай и другия алтернатор и мисля че няма да имаш проблеми свързани със "загасих я до магазина и край не ще да върти"или подобни
е зависи и каква ти е музиката все пак
слагай и другия алтернатор и мисля че няма да имаш проблеми свързани със "загасих я до магазина и край не ще да върти"или подобни
е зависи и каква ти е музиката все пак
- DA HUSTLA
- младши ентусиаст
-
аз хубаво ще слагам друг алтернатор но идеята е да сложа такъв който ще пасне , в смисъл захващането му да е същото , може и от друг мотор но да е поне над 100А , а друг алтернатор ми трябва защото ми се е случвало като съм поусилил музиката и карам нормално (не в обороти) и като я загася и после я запаля и се усеща че не достига достатъчно ток за да завърти нормално стартера и върти повечко време... случвало се е и "загасих я до магазина и край не ще да върти"... имам два усилвателя единия е 600В РМС (60А бушон) а другия 2х50 РМС (25А бушон) и кондензатор 1.5 Ф ...
- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: compact m51d25
колега, като искаш по-голям ток що не сложиш генератор от някой дизелов шестак. те са доста мощни. само между другото алтернатор = стартер + генератор в едно тяло. отде ви идва на ум алтернатор 

I think things -- and they happen...
- DA HUSTLA
- младши ентусиаст
-
ок но кажи от какъв дизелов шестак става да се сложи на м43
и малко от уикипедия: алтернатора е електромеханично устройство , която преобразува механичната енергия в електрическа енергия под формата на променлив ток. Повечето алтернатори използват въртящо се магнитно поле , но линейни алтернатори понякога са използвани. По принцип, всеки AC електрически генератор може да се нарече един алтернатор, но обикновено думата се отнася до малки въртящи се машини, задвижвани от автомобилни и други двигатели с вътрешно горене.
http://en.wikipedia.org/wiki/Alternator
и малко от уикипедия: алтернатора е електромеханично устройство , която преобразува механичната енергия в електрическа енергия под формата на променлив ток. Повечето алтернатори използват въртящо се магнитно поле , но линейни алтернатори понякога са използвани. По принцип, всеки AC електрически генератор може да се нарече един алтернатор, но обикновено думата се отнася до малки въртящи се машини, задвижвани от автомобилни и други двигатели с вътрешно горене.
- dangerous
- младши ентусиаст
-
hakerizanov написа:колега, като искаш по-голям ток що не сложиш генератор от някой дизелов шестак. те са доста мощни. само между другото алтернатор = стартер + генератор в едно тяло. отде ви идва на ум алтернатор
искам да го вида това ново изобретение "алтерстартер"

- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
dangerous написа:hakerizanov написа:колега, като искаш по-голям ток що не сложиш генератор от някой дизелов шестак. те са доста мощни. само между другото алтернатор = стартер + генератор в едно тяло. отде ви идва на ум алтернатор
искам да го вида това ново изобретение "алтерстартер"
ми колега прегледай някъде устройството на хибридните автомобили. току-виж си намерил въпросното устройство

- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
lady-killer написа:ок но кажи от какъв дизелов шестак става да се сложи на м43
колега според мен прегедай в реалоем-а номенклатурните номера на генераторите на по-старите дизели (тдс-ите) и сравни с твоя. друго не ми идва на ум. или ако познаваш някой с 2.5 тдс виж каналите на шайбата, болтовото разстояние. такива неща
- dangerous
- младши ентусиаст
-
колега първо ПРАВОТОКОВИЯ ГЕНЕРАТОР на жаргон се нарича динамо. Променливотоковия трифазен генератор се нарича АЛТЕРНАТОР
стартера и алтернатора работят на съвсем съвсем различен принцип който ако искаш мога да ти отделя време да ти обясня точно за какво става въпрос.
второ запознат съм с устройството и принципа на действие на хибридните автомобили и това за което говориш няма нищо общо със стартерите и алтернаторите във нашите класик автомобили
трето ако наистина си запознат със това устройство дай напиши да прочетем да се образоваме нали за това е форума.
а не"търси ако си нямаш работа"
извинявам се на човека за разводнената тема
до автора
колега най-вероятно ще трябва преправяне на стойката което не е невъзможно
другото за което се сещам е че може би ще трябва да замениш ремъчните шайби на алтернаторите
отиди до някоя морга и им поискай такъв алтернатор 130А и такъв който е за твоята кола и сравнявай
стартера и алтернатора работят на съвсем съвсем различен принцип който ако искаш мога да ти отделя време да ти обясня точно за какво става въпрос.
второ запознат съм с устройството и принципа на действие на хибридните автомобили и това за което говориш няма нищо общо със стартерите и алтернаторите във нашите класик автомобили

трето ако наистина си запознат със това устройство дай напиши да прочетем да се образоваме нали за това е форума.
а не"търси ако си нямаш работа"
извинявам се на човека за разводнената тема
до автора
колега най-вероятно ще трябва преправяне на стойката което не е невъзможно
другото за което се сещам е че може би ще трябва да замениш ремъчните шайби на алтернаторите
отиди до някоя морга и им поискай такъв алтернатор 130А и такъв който е за твоята кола и сравнявай

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2