проблем с паленето

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е36 coupe/ E46 320d 00'
Мечтае да кара: E60 525D

проблем с паленето

Мнение от ivo titsov » 23 Авг 2010, 14:54

Здравейте!
в момента съм извън България и имам проблем с паленето.Преди около 2 месеца като пътувах на сам спрях за почивка и после колата не искаше да запали!Развих едната свещ и тя беше в масло и бензин(или поне аз така си мисля че е смесено масло и бензин)извиках пътна помощ в Хърватска и отидохме в сервиз.След 6ч безидейно ровене установиха че е изгорял бушон за което ми взеха 400евро.от тогава не съм имал проблеми,но вчера пак не искаше да запали!развих 5 от 6 свещи и всички са много зле,имат доста нагар,по лулите имам течност както преди (малсо и бензин или там каквото е )!Нямам представа какво да правя! :banghead: Да сменям свещите само или трябва да сменя и гарнитурата!проблемът е че още съм извън България а тук е доста скъпо за да си позволя майстор, а трябва да оправя колата защото ме е страх да карам така!
Благодаря на всички предварително!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с натегнат шпер
Мечтае да кара: ///M3 E36

Re: проблем с паленето

Мнение от Kinopi » 23 Авг 2010, 22:16

Регулатор за налягане на бензина и ще си като нов :yes: Разбира се почисти и свещите :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 23 Авг 2010, 22:39

Смени гарнитурата на капака на клапъните.. Смени свещите и си виж лулите дали не са се прецакали от това масло :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 24 Авг 2010, 10:04

Влиза масло през О-пръстените на капака на главата, стича се по стените на цилиндрите, в които са лулите, цокъла с резбата на свещите сигурно е плувнал в масло. Маслото създава съпротивление /лоша маса/, слаба искра и т.н.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact

Мнение от jdl » 24 Авг 2010, 11:42

Колега, по-добре кажи кой бушон ти беше изгорял, дето са го видели в сервиза? Да не е бил на бензиновата помпа? Щото, като почне да заминава мотора й (четки, ротор), но преди да е умрял напълно, може да се случи тази ситуация. При мен така стана преди 2 месеца - карах, спрях, повече не запали. Рових, псувах, намерих изгорелия бушон, смених го - о, чудо - всичко е перфе. Да го е.а бушона, си казах, пътник е бил. Качвам се, карам още 2 дни, няколко десетки спирания и паления, всичко е перфе. И след туй на магистралата в Румънско установявам, че на бензин колата не бачка... Голям спек. Първата отбивка - бушонът пак изгорял, смяната му с нов - само пироефекти и пак изгаря.... Помпата е само сувенир вече, яснооо. Добре, че ГИ-то има аварийно палене на газ, и имах в бутилката за още около 50км, и че имаше някакво селце с газстанция в правилната посока, и че на ГПС-а го имаше... Румънците не уважават много-много LPG-то (по тяхно - GPL).

Та така, възможно е омасляването на свещите и невъзможността да запалиш да са два напълно несвързани факта...

Потребител
Аватар

Мнение от ivo titsov » 24 Авг 2010, 14:38

Благодаря за бързите отговори!Бушонът е номер 18 (popma karborante),но да ти кажа честно не съм сигурен дали беше изгорял преди да влезна в сервиза или тези малоумници го изгориха,защото разглобиха колата без да знаят какво правят и видимо нямаха идея какво търсят и как да отсранят проблема!около 3часа с една пробна лампа се бориха с помпата да видят дали работи или не, и ми се струва че може те да са го прецакали,но уви сега бушонът е здрав а не искаше да запали,след като изчистих свещите(които ОПРЕДЕЛЕНО са за смяна )запали,и сега не я карам защото съм на работа постоянно и само я припалвам и няма проблем пали си,само след като почистих свещите излизаше бял пушек от ауспуха! :dunno:

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanka7a » 24 Авг 2010, 17:02

То всичко е плувало в масло :mhihi: И син да е пушека пак няма да ме учуди :mhihi: Земи смени тея гарнитури :yes: И свещите :!:

Потребител
Аватар

Мнение от ivo titsov » 24 Авг 2010, 17:58

аз свещите ще ги сменя,но искам да попитам дали ще ми е нужен майстор за гарнитурата или ще мога и сам да си я сменя,аз така като гледах мисля че ще се справя ,но незнам дали няма да ми трябва някакъв специален ключ,освен 10 който видях,че ще ми е необходим!Ако някой има представа????

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanka7a » 25 Авг 2010, 0:30

За гарнитура на капака на клапъните и сам можеж.. Така и не ми каза.. Около прецаканата свещ имало ли е масло ? (без да я развиваш). Ако е имало значи си за гарнитура на капака на клапъните.. Ако маслото е идвало от към електродите, то значи си за гарнитура на главата и сам няма да можеш да я смениш :!:

Потребител
Аватар

Мнение от ivo titsov » 25 Авг 2010, 12:01

vanka7a написа:За гарнитура на капака на клапъните и сам можеж.. Така и не ми каза.. Около прецаканата свещ имало ли е масло ? (без да я развиваш). Ако е имало значи си за гарнитура на капака на клапъните.. Ако маслото е идвало от към електродите, то значи си за гарнитура на главата и сам няма да можеш да я смениш :!:

Лулата на прецаканата свещ беше в масло,както и на още една свещ лулата беше леко в масло,но на прецаканата си беше в изобилие!Искам да те попитам ако знаеш някой сайт(да не е Български) да си ги поръчам и коя марка свещи са най подходящи за 2литровия 6 цилиндров ванос мотор :?: Благодаря ти :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Авг 2010, 14:30

http://sparkplugs.com Примерно, поръчвал съм от там.
За марка и модел е безпредметно да питаш, всеки си хвали своето. Най-добре се придържай към стандартните, дадени в Realoem.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanka7a » 25 Авг 2010, 18:26

ivo titsov написа:
vanka7a написа:За гарнитура на капака на клапъните и сам можеж.. Така и не ми каза.. Около прецаканата свещ имало ли е масло ? (без да я развиваш). Ако е имало значи си за гарнитура на капака на клапъните.. Ако маслото е идвало от към електродите, то значи си за гарнитура на главата и сам няма да можеш да я смениш :!:

Лулата на прецаканата свещ беше в масло,както и на още една свещ лулата беше леко в масло,но на прецаканата си беше в изобилие!Искам да те попитам ако знаеш някой сайт(да не е Български) да си ги поръчам и коя марка свещи са най подходящи за 2литровия 6 цилиндров ванос мотор :?: Благодаря ти :!:

Значи си за гарнитура на капак на клапъните.. Изпускала е от О прсътените и от там право в свеща... Гарнитурата е около 25лв (Купуваш на Виктор Рейнз) и сам можеш да си я смениш, аз имах тема по този въпрос (има доста инфо).
За свещи какво да ти кажа.. Bosch, Denso, NGK. Не мога да кажа кои са по- добрите, но аз лично бих избрал Бош иридиум с 4 електрода или Денсо иридиум :yes: Тези НГК не си допадат май много- много с БМВ-тата :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от ivo titsov » 25 Авг 2010, 20:26

Значи си за гарнитура на капак на клапъните..
Аз тези неща мога ли да си ги поръчам по интернет и ако може от къде,защото както псоменах в началото не съм в България и ми е трудно да отида до някой магазин за части щото тук такива не съществуват,ако има някъде ще е много много скъпо :kuku: Благодаря ти!

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanka7a » 26 Авг 2010, 13:48

Ами аз лично това намерих : http://www.luchanoparts.com/product/8 Огледай го и виж дали можеш да поръчаш :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от ivo titsov » 08 Сеп 2010, 16:03

vanka7a"]
Благодаря за компетентното мнение и за безценните съвети!онзи ден смених и гарнитурата и свещите,спарвих се за 2h и 30мин,доволен съм от това което направих :lol: !исках първода изпробвам как върви колата и тогава да пиша!вчера я карах 100км добре се държи дано не ми прави проблеми докато се върна в бг а там вече ще си влезне в сервиз!Частите ги взех от салон на бмв тук и може би малко скъпи ми излязоха но важното е че са сменени(и уж са оригинални).Гарнитурата (90лв)не е на " Victor Reinz" не пишеше нищо на опаковката освен бмв груп а свещите(135лв) са на бош 2полюсни,ако би бях поръчал от нета(което се и опитах да направя) щеше да ми е на половина по евтино,но тук в щвейцария се плащат такси за внос и пак крайната цена ще е такава но както и да е.сега съм с нови свещи и гарнитура и :driving:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Следваща

Назад към E36