Съвет за ел. стъклата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Съвет за ел. стъклата
Здравейте колеги,
Емам един не точно проблем но от време на време стъклата ми не се затварят коректно. Имам предвид това, че при затваряне на стъклата (става дума за Е36 купе) машинката повдига първо задната част на стъклото и така то тръгва нагоре, но има един момент(около средата) в който явно запъва и се спира и връща малко (около 2-3 см назад). Просто стъклото пак си се движи цялото и отпред и отзад, но в началото задната му част малко изпреварва. Обикновенно като направи така го затварям с леки накъсани натискания на копчето (на интервали по малко). Има ли други които са се сблъсквали с този проблем и евентуално ако може някакъв съвет как да действам.
Благодаря прдварително.
Емам един не точно проблем но от време на време стъклата ми не се затварят коректно. Имам предвид това, че при затваряне на стъклата (става дума за Е36 купе) машинката повдига първо задната част на стъклото и така то тръгва нагоре, но има един момент(около средата) в който явно запъва и се спира и връща малко (около 2-3 см назад). Просто стъклото пак си се движи цялото и отпред и отзад, но в началото задната му част малко изпреварва. Обикновенно като направи така го затварям с леки накъсани натискания на копчето (на интервали по малко). Има ли други които са се сблъсквали с този проблем и евентуално ако може някакъв съвет как да действам.
Благодаря прдварително.
- shaby
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 coupe M50TUB20
Re: Съвет за ел. стъклата
При мен случката е абсолютно същата. Засега свалих кората и смазах хубаво всички релси и стъклото определено тръгна по-леко. Струва ми се, че при страничното огледало е малко стеснено, тези дни ще поледна и там. Като отвориш вратата пада ли цялото стъкло или само задната част?
Колега, отностно връщането на прозореца, това е от машинката и още по точно самото колело вътре то е пластмасово и с течение на времето колелцата се износват....а другия проблем виж дали не е изкривен механизма и си виж как са водачите...
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
моторчето и машинката са сменени преди 4 дена, и при старата правеше така(сменях ги по друга причина не заради това). Иначе стъклото каточели, като отворя вратата в задната част слиза по вече. Незнам сякаш като я измия по малко го прави.
Не ми се вярва да не попадаш на читава машинка...
отиди на сервиз и те да погледнат 

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
Savy написа:Не ми се вярва да не попадаш на читава машинка...отиди на сервиз и те да погледнат
То и другото ми стукло е така, а моторчето и машинката на шофьорската ги сменях по други причини. На мен тоз номер ми го прави рядко ама е малко дразнещо, иначе немисля че съм чак за сервиз. Те си се затварят стъклата, просто понякога на половината се спира и трябва пак да цъкна.
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Същото е при мен, само че всеки път го прави
Не е от мойта страна и не се занимавам да махам кори, че много Е36-ци има със счупени щипки - не искам и моята да е така 

- Petar_Tonev
- Потребител
-
колега виж си релсите по които варви прозореца може те да са криви или имат леко уплатнение и да е набрано на места!
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
vanka7a написа:Същото е при мен, само че всеки път го правиНе е от мойта страна и не се занимавам да махам кори, че много Е36-ци има със счупени щипки - не искам и моята да е така
Ами аз така или иначе съм отворил корта (ше я претапицирам) и за това. Явно просто ше смажа малко релсите и така

- shaby
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 coupe M50TUB20
При мен ограничителя на вратата се беше откачил. Явно при затваряне е натиснал предната релса на стъклото, защото беше крива. Изправих я, сега стъклото върви леко и изобщо не запира, но остана проблема при отварянето на вратата - слиза само задната част на стъклото...
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
ми то тва май и то е от серийните екстри на Е36 купе 

хах екстри колко искаш, но мен ми писна от бараки вече, скъсах си нервите с тея ми ти работи

- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
колеги проблема се решава лесно срещу 10 бг лв. за две щипки и малко бенц и грес ,проблема възниква от там че с годините оригиналната грес е станала на лепило,което тормози машинката а тя сама по себе си щипките и те се износват щото вече нямат смазване и се чупят ,в следствие на което се получава това спиране ,защото има функция против защипван/затискане, ако не реагира на време следва блокиране ,счупване на колелцето или щипките и изкривяване на ножицата и следователно нов механизъм или ремонта на старият при стругар -това всичкото ми е на база личен опит 

- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
пробвай наистина като за начало с нови водачи,а ако и те не помогнат свали ножизата и я поизкриви в желаната форма.не си взимай нова,тъй като вероятността проблема ти да не е в нея е огромен(казвам го от опит).аз имам подобен проблем,само че при мен стъклото се вдига до горе без проблеми,но в споледния 1см си променя траекторията като прихлупва навътре,както трябва да бъде.защо го прави никой не можа да ми каже.единствения възможен вариант,който остана е стъклото да ми е залепено на криво в металните пластини,в които ляга(джама ми е чупен...).та ако и твоя прозорец е претърпявал смяна и това е възможен вариант.също така виж и зъбчетата на колелто на ножицата.на почти всяка се сплескват крайните,но е въззможно и някои от средните да е дало фира и да закача.
п.с. някой регулирал ли си е прозореца в позиция "напред-назад" от болтчето,което се отвива отвън,като се махне лайсната?ако го е правил нека сподели отзиви,тъй като на мен прозореца ми е изместен по-назад и с висока скорост ми свисти въздуха от преднанта страна,при страничното огледало
п.с. някой регулирал ли си е прозореца в позиция "напред-назад" от болтчето,което се отвива отвън,като се махне лайсната?ако го е правил нека сподели отзиви,тъй като на мен прозореца ми е изместен по-назад и с висока скорост ми свисти въздуха от преднанта страна,при страничното огледало

И аз имам този проблем, като карам с над 100км/ч ми свисти при странчното огледало....какъв е този болт под лаисната !???
а аз сменях оплатнението на вратата, при старото нямаше това свистене....

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2