проблем с abs
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- markoni_
- Потребител
-
- Кара: 316 compact
проблем с abs
здравейте колеги.появи ми се следния проблем-не бях карал колата 2,3 дни и като се качих ми светна лампата на abs.та се питам каде да търся праблема в някое реле ли,в някои датчик ли -незнам.може ли да и е станало нещо от влагата че преди това я карах в дъжда. 

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Re: проблем с abs
По скоро датчик.
И при мен колега беше същото , не я карах 1 седмица и после почна да свети . На диагностиката ми излезе датчик на предна лява гума , със смяна и датчика , майстора каза 40 лв . Съответно не му заплатих , свалих си гумата по датчика имаше мръсотия и стружки изчистих , сглобих и оттогава насам не е светнал и АБС-а си бачка без проблем.
- shaby
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 coupe M50TUB20
Най-вероятно е датчик. На колегата Spooky правеше подобен проблем - понякога светваше лампата и нямаше ABS, като изгасиш колата и пак запалиш всичко се оправяше за малко. Проблема при него беше в преден десен датчик, единия кабел се беше прекъснал при планката, която го държи. Не мога да намеря какви стойности трябваше да дава датчика, нека някой ги напише и ще си ги измериш и четирите. Успех!
- ///M BOSS
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW
най вероятно са е прецакал някои от дачиците..
- fast or stupid
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: неква джипка
Почни от диагностика
- WaCkY
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 120i
- Мечтае да кара: M POWER
Колеги на мене също ми светна лампата на abs-а.Закарах я на майстор закачи я на комп и каза че дава грешка че няма връзка между абс-а и таблото.има ли начин тва да се оправи или трябва да се сменя таблото?
- basshunter87
- Потребител
-
- Кара: E36 Coupe M50B20
- Мечтае да кара: E36 Coupe M50B25
Здравейте, колеги! Мисля, че проблемът ти е от датчика за положенито педала
на спирачката. Случва ми се вече за 2-ри път. Окисляват се контактите вътре и лъже
компютъра, че си натиснал много силно спирачката и ти светва от време на време сервизната лампа. Този датчик се намира точно зад усилвателя на спирачката.
Почти съм убеден, че и при теб е същия проблем.
Желая ти успех!
Пиши да кажеш какво се е случило.
на спирачката. Случва ми се вече за 2-ри път. Окисляват се контактите вътре и лъже
компютъра, че си натиснал много силно спирачката и ти светва от време на време сервизната лампа. Този датчик се намира точно зад усилвателя на спирачката.
Желая ти успех!
- Pe3a4
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30 палатка и Е38 735и баткомобила
- Мечтае да кара: М20-ката дълги години
- Детайли за колата: Необикновена
Значи имам същия проблем ... само да вметна ,че диагностиаката е толкова относителна работа че просто не е истина. Пояснявам веднага закачих я и кво излиза помпа или датчик на предно ляво колело ... това е при мен ... т.е. и диагностиката не може да го уточни кво е ... най-добрия начин е да се замери датчика дали отчита оказаните стойности които са типични за него (а те са 1100 Ома за предните колела и 1000 за задните поне така ги пише в Аутодата) ... но иначе както каза колегата по горе добре е да се свали датчика и да се види дали наистина не е се замърсил и може да не прави добра връзка ... и този случай съм го минал
Поздрави и дано го оправиш АБС-а 

- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
basshunter87 написа:Здравейте, колеги! Мисля, че проблемът ти е от датчика за положенито педала
Желая ти успех!
Колега, разясни малко, защото и на мен ми светва абс-а просто така в движение, даже имам чувството, че на точно определено време 10-15 мин. след тръгване,и веднъж ми казаха на диагностиката точно някакъв датчик на педала.
Обаче като стане въпрос за АБС, почти никога не се е говорило за тоя датчик. Ако знаеш точно за какво става въпрос ще е добре да споделиш..... благодаря.
- WaCkY
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 120i
- Мечтае да кара: M POWER
аз смених таблото и от тогава свети постянно!!възможно ли да е от самото табло? 

- markoni_
- Потребител
-
сега пък от няколко дена ми святка само когато надвиша 20 км.и да попитам понеже отзад съм с барабани абс имам само на предните колела нали т. е. датчиците ми са само отпред.тези дни смятам да започна с почистване на датчиците да видя дали ще има резултат и ще пиша за ефекта от почистването.иначе информативно колко вървят тези датчици ако някои знае да пише
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-

Последна промяна Le Transporteur на 03 Авг 2010, 15:32, променена общо 1 път
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- basshunter87
- Потребител
-
- Кара: E36 Coupe M50B20
- Мечтае да кара: E36 Coupe M50B25
При мен беше друго, светваше си, когато си поиска сервизната лампа- може да съм натиснал педала, може да не съм, нямаше значение от скоростта.
Иначе принзипно този датчик може да е проблема. Точно зад усилвателя на спирачките е (до бушоните). Лесно се сваля и просто се окисляват контактите вътре и почва да прави бели. (отбелязвам само, че на някои модели може да го няма - на една 320 E36 96-та го нямаше този датчик.) Но ако е там погледнете го. Той е нещо като потенциометър, само че му се променя съпротивлението в зависимост от хода на натискане на едно лостче, т.е. от хода педала на спирачката. Колкото силно е натисната спирачката толкова по-голямо е и изходното съпротивление. Затова като се окисли и си дава много високо съпротивление и понякога лампата си светва.
Колега, "markoni_", по това, което казваш може и да са зацапани зъбите на главината, които датчика използва, за да отчита дали се върти гумата. Поглени си ги и тях и ги изчисти. Може и те да спомагат за проблема. Пиши да кажеш дали има подобрение
Успех!
Иначе принзипно този датчик може да е проблема. Точно зад усилвателя на спирачките е (до бушоните). Лесно се сваля и просто се окисляват контактите вътре и почва да прави бели. (отбелязвам само, че на някои модели може да го няма - на една 320 E36 96-та го нямаше този датчик.) Но ако е там погледнете го. Той е нещо като потенциометър, само че му се променя съпротивлението в зависимост от хода на натискане на едно лостче, т.е. от хода педала на спирачката. Колкото силно е натисната спирачката толкова по-голямо е и изходното съпротивление. Затова като се окисли и си дава много високо съпротивление и понякога лампата си светва.
Колега, "markoni_", по това, което казваш може и да са зацапани зъбите на главината, които датчика използва, за да отчита дали се върти гумата. Поглени си ги и тях и ги изчисти. Може и те да спомагат за проблема. Пиши да кажеш дали има подобрение

Успех!
- markoni_
- Потребител
-
а някои има ли идея с какво да почистя датчиците и зъбите на главината.бензин става ли?
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2