Проблем само когато е студена
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- iliev21
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60
- Мечтае да кара: по асфалт
Проблем само когато е студена
Здравейте колеги,имам един проблем,който много ме дразни вече 2 месеца
Когато запаля колата си сутрин и докато е студена каточели се едно някой е дърпа назад.И карам е да речем 3-5 км и се оправя сама това е всеки пат.Значи колата не прекъсва а като и подам газ си варви нормално започва да ускорява веднага,примерно тръгвам и карам с 2000 оборота без да подавам газ тогава се усешта все едно те дарпат отзад,а като дам газ върви.Ще съм благодарен,ако някой помогне.

- tigar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е38 730D
Re: Проблем само когато е студена
Студено масло , посел като стопли се оправя , аз поне това си мисля 

- kapi_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да цирикат!!!
- Мечтае да кара: НЛО
след като загреее колата има ли го още тоя проблем
Правило №1: Никога не променяй условията на сделката. Правило №2: Не използвай имена. Правило №3: Никога не надничай в опаковката.
- iliev21
- кандидат ентусиаст
-
Не няма го когато загрее
- iliev21
- кандидат ентусиаст
-
tigar написа:Студено масло , посел като стопли се оправя , аз поне това си мисля
Колега,какво ще рече студено масло?
- kapi_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да цирикат!!!
- Мечтае да кара: НЛО

Правило №1: Никога не променяй условията на сделката. Правило №2: Не използвай имена. Правило №3: Никога не надничай в опаковката.
- tigar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е38 730D
iliev21 написа:tigar написа:Студено масло , посел като стопли се оправя , аз поне това си мисля
Ами ще рече гъсто масло , сутрин времето не е много топло , маслото ти е гъсто и се получава че бутала биели колянав вал се задвижват по трудно защото маслото е гъсто, смени с по рядко масло , ти с какво масло си в момента ?
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Нека и аз се включа в страхотната тема
Относно въпросът ти...Колата,както си я караш на 2000 об. без газ и когато подадеш тръгва така,както и след като е загряла добре или не чак толкова добре?Ако се ускорението ти е по-бавно от колкото при загрят мотор - температурен датчик е за мен

Относно въпросът ти...Колата,както си я караш на 2000 об. без газ и когато подадеш тръгва така,както и след като е загряла добре или не чак толкова добре?Ако се ускорението ти е по-бавно от колкото при загрят мотор - температурен датчик е за мен

- iliev21
- кандидат ентусиаст
-
tigar написа:iliev21 написа:tigar написа:Студено масло , посел като стопли се оправя , аз поне това си мисля
Ами ще рече гъсто масло , сутрин времето не е много топло , маслото ти е гъсто и се получава че бутала биели колянав вал се задвижват по трудно защото маслото е гъсто, смени с по рядко масло , ти с какво масло си в момента ?
С Agip 10w40 гледам ,че когато си е купих имаше лепенки на нея и в Германия само с такова масло е карана.
- iliev21
- кандидат ентусиаст
-
Да тръгва така се едно е загряла нито прекъсва нито нищо.даже примерно отивам на работа стои 8 часа и като тръгна да се пребирам пак прави така,даже и 30 градуса да е навън.и е карам два,три,пет км и се оправя.
- iliev21
- кандидат ентусиаст
-
Колеги помагайте,карах колата на диагностика човека гледа,прави,струва и пак същата работа,аз му обесних всичко.като е закачи каза всичко ти е наред даже е кара вика само сипваш бензин и караш,ама колата беше загряла като отидох и затова,а го прави само когато е студена 

- transporter_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: нещо черно
- Мечтае да кара: 850i
- Детайли за колата: Рег. на 30.01.2009
325i на части- viewtopic.php?f=134&t=253370
- iliev21
- кандидат ентусиаст
-
Маркуча ми е чисто нов смених го,мисля че при колегата е друг проблема.Незнам само защо неможаха да засечът проблема при диагностиката 

- gi4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: -ше Е34 525 м50
колега, какво ще рече на 2000 оборота без да подавам газ, махаш ли крака от газта изцяло?...ако е така, да знаеш, че повечето модерни коли, когато са на скорост и си караш, в момента, когато отпуснеш педалът на газта изцяло, спиртат притока на гориво напълно...не като на ладата да си подават колкото за обороти...това можеш да видиш и на разходомера, стрелката забива на нула, а ако не е на скорост, ще ти показва 1-2-3/100разход. тогава се усеща, се едно някой я дърпа отзад. и мойта го прави/икономисваш феродо
...единствено не знам защо се оправя като загрее...а може и да не е това при тебе... 

- iliev21
- кандидат ентусиаст
-
Не колега не махам крака от газта.Казвам примерно на 2000 оборота,смисъл нали знаеш като тръгнеш на дълго вдигаш да речем 120 км и застопоряваш газта на едно положение и караш само с 120км това имам предвид
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2