Проблеми с 318 ти компакт на бензин
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- MadSc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318ti компот
- Мечтае да кара: самолет
Проблеми с 318 ти компакт на бензин
Колеги давайте съвети - на газ колата върви перфектно. На банзин обаче като я обарна в ниските обороти забива и не ускорява, ако не върна газта и пак не я натисна и на 5000/rpm за секунда, две се замисля и после пак почва да ускорява. Имах проблеми с дебитомера, но го сменям вече 2 пъти. На диагностика си показаха, че не отчитат като хората. Последния оабче не ми дава грешка. Филтри сменям редовно. Карах я и на бензин (не е само да паля на бензин) по-редовно. Мерил съм бензинови помпи. Остават ми само дюзите да чистя на ултразвук. С добавка СТП я карам - няма разлика. Възможно ли е катализатора да ми прави чалъми на бензин ?
Re: Проблеми с 318 ти компакт на бензин
MadSc написа:.... Имах проблеми с дебитомера, но го сменям вече 2 пъти.....
и аз така, само че с VW, накрая нещата се оправиха с поредния дебитомер и с "изкормяне" на газовата

- TyK-TaM
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 328
- Мечтае да кара: BMW e63 M6 cabrio
провери пак дебитомера, доста често се прецаква като се кара на газ , искай от някой твой авер да ти даде за малко да пробваш неговия и ще видиш , че проблема ти е там най вероятно. Успех
- MadSc
- кандидат ентусиаст
-
Пробвах с ламбда сондата - никакъв ефект. Дебитомера е вече 3ти подред. Последния го зех от форума. Не беше разглабян. Иначе газовата ми е обикновенна. С нови свещи съм, кабели, въздушни и горивни филтри. Днеска извадих бензиновата помпа. Сложих друга, която работи и пак нямашв разлика. Преди малко извадих дюзите и ще ги нося на ултразвук утре. Ако ли не остава само дебитомера. Проблема е, че със стария дебитомер ми грамна няколко пyти. Смених кабели и свещи и всичко приключи. Закачих го на диагностика и даде грешка. Разглобихме го 2 пъти да донапасваме зъпчтката вътре и колата си вървеше ок с малката подробност, че ми вдигна доста разхода на бензин (което си беше нормално след намесата). Почнах да сменям дебитомери. Всичките даваха грешки. Само последния не отчете нищо на диагностика. И затова съм склонен да вярвам, че е здрав. А иначе смукателите бяха черни като негърски гъз като ги разглобих тая вечер. Ужас направо. Стискайте палци утре.
Според мен на 99% съм сигурен че дебитомера се ебава така беше и на един мои приятел смени го и се оправи разликата е само че ноговото е36 се кара само на метан и става така
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Затова слагаш едно ГИ и забравяш че си на газ.
Верно по скъпо е,но с течение на времето си връща инвестицията.

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Biogame написа:Затова слагаш едно ГИ и забравяш че си на газ.

на 5тия дебитомер си го купил вече тоя газов инжекцион

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Регулатора на налягането на бензина провери ли, намира се в началото на райката на инжекторите, т.е. начало е 1 цилиндър да те ориентирам, от него излиза едно тънко маркуче и отива в дросела - вакуум върви там
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
NikiNikolov написа:Регулатора на налягането на бензина провери ли, намира се в началото на райката на инжекторите, т.е. начало е 1 цилиндър да те ориентирам, от него излиза едно тънко маркуче и отива в дросела - вакуум върви там
колегата има предвид 6тиномер от схемата

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15
Пробвай с дебитомер ,който си видял на живо как бачка на друга кола.Не винаги когато е болен ще ти изкара грешка.
п.с.А кихалка поне една нямаш ли?
п.с.А кихалка поне една нямаш ли?

MadSc написа:Пробвах с ламбда сондата - никакъв ефект. Дебитомера е вече 3ти подред. Последния го зех от форума. Не беше разглабян. Иначе газовата ми е обикновенна. С нови свещи съм, кабели, въздушни и горивни филтри. Днеска извадих бензиновата помпа. Сложих друга, която работи и пак нямашв разлика. Преди малко извадих дюзите и ще ги нося на ултразвук утре. Ако ли не остава само дебитомера. Проблема е, че със стария дебитомер ми грамна няколко пyти. Смених кабели и свещи и всичко приключи. Закачих го на диагностика и даде грешка. Разглобихме го 2 пъти да донапасваме зъпчтката вътре и колата си вървеше ок с малката подробност, че ми вдигна доста разхода на бензин (което си беше нормално след намесата). Почнах да сменям дебитомери. Всичките даваха грешки. Само последния не отчете нищо на диагностика. И затова съм склонен да вярвам, че е здрав. А иначе смукателите бяха черни като негърски гъз като ги разглобих тая вечер. Ужас направо. Стискайте палци утре.
виж колега, всичките ти проблеми идват от това че си с обикновена газова - просто не става да се сложи на двг. пълна инжекция... по принцип се смята че може да се кара с такава уредба, но само в умерени обороти, при "пришпорване" на мотора отначало почват да гърмят маркучите, след което лека полека си отива дебитомера...
и аз със VW-то ходих при един майстор да напасва запчатката, ама какво да напасваш и какво да човъркаш вътре, като най-много след една седмица пак трябва да се напасва, пък и поне според мен един дебитомер като го разглобиш два или повече пъти, пиши го "бегал"........... та така де, недей да "човъркаш" останалите неща по мотора, щото проблема ти е в газовата - или я махаш и си намираш един читав дебитомер или газов инжекцион (ако ти се дават 1600-2000лв.)MadSc написа:Разглобихме го 2 пъти да донапасваме зъпчтката вътре и колата си вървеше ок с малката подробност, че ми вдигна доста разхода на бензин (което си беше нормално след намесата)...
Дебитомера е определено, измества му се характеристиката и не винаги се хваща на диагностика.
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
fastv6 написа:Дебитомера е определено, измества му се характеристиката и не винаги се хваща на диагностика.
да не говорим, че на буксата на компа може директно точно да видиш "живите" данни с един мултицет на 2 пина от буксата. Мисля че стойностите бяха нещо между 0.2 и 2.25 волта съответно при празен ход и при дадено натискане на педала на газта, ама за по точно Аутодата

- MadSc
- кандидат ентусиаст
-
На газ ми е гармяла 5-6 пъти със стария дебитомер. Това е за период от 1 година. Имам 2 клапи една преди и една след дебитомера. След като смених кабели и свещи престана да гърми одри със стария дебитомер. Няма гърмели, кихане и каквото и да е. Ламбда сондата и я смених малко след като взех колата (на година и половина е почти 2). Взех си дюзите и един приятел ми зае дебитомера си. Първо ще пробвам само дюзите,ако ли не ще сложа и негвия дебитомер. Стискайте палци. Ще пиша за резултати. 

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2