Помощ изтече ми антифриза

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Помощ изтече ми антифриза

Мнение от Sladk0 » 26 Апр 2005, 17:15

Здравейте,реших и аз да се направя на майстор и да си обезваздуша сиситемата на радиатора.И значи ми бяха казали тук в форума от ляво на казанчето кадето се налива антифриза има една вратка и да я вратна малко докато почне да излиза антифриз и после да я затвора.Така и направих но проблема е че като се опитах да я затвора и тя изби и почна да праска на жсякаде антифриз леле станах целя с антифриз.И сега когато гледам нямам тапа(стопила ли се е кжо е станало ама направо изби).Та мисълта ми беше продават ли се някаде такива тапи и каде и за колко?Благодаря

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 26 Апр 2005, 18:07

аве и ти си разбрал недоразбрал .. това се прави на отвита първо голямата капачка ,от която се налива , .. и при работещ и топъл двигател развиваш и малката пробчица ,и доливаш антифриз докато започне да излиза от нея .. завиваш 2те капачки и си готов .. а ти на вдигнала налягане охладителна система си развил направо малката тапичка ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Пробчица

Мнение от Sladk0 » 26 Апр 2005, 18:42

да бе да грешката е моя да ама от каде на намеря сега такава пробчица???Продават ли ги някаде и каде?Защото моята направо се скъса. :help: :help: :help: :help: :help: :help:

Потребител
Аватар

Re: Пробчица

Мнение от Kasidi1 » 26 Апр 2005, 19:22

в отделни моменти се продават радиатори заради пробки - ако не си намериш ми се обади - или виж Домбата - ако му се разваля радиатор заради пробка

Sladk0 написа:да бе да грешката е моя да ама от каде на намеря сега такава пробчица???Продават ли ги някаде и каде?Защото моята направо се скъса. :help: :help: :help: :help: :help: :help:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sith » 26 Апр 2005, 19:40

В дару кар има:

http://www.darucar.bg/part_inquiry_client.php

Справка за част
Номенклатурен номер : 17111712788
Описание : ВИНТ
Ед.цена (с ДДС) : 4.57 BGL
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

Потребител
Аватар

Мнение от ДОМБАТА » 26 Апр 2005, 20:08

Бате немам такава пробка шот съм я продал с радиатора.Не виждам обаче къв е проблема да я заместиш с наи обикновен болт със същата резба-щи върши същата работа но и аз мисля че в Дару ще е некви стинки ;) Колкото до обезвъздушаването става елементарно:
-спираш колата на некои баир така че наи-ниската точка да ти е радиатора т.е. предницата надолу.
-двигателът да е студен :!: да няма налягане в системата
-отвиваш пробката и капачката на радиатора
-наливаш антифриз докато започне да излиза от пробката като изчакваш първо да излезнат балончетата
-след като антифриза почне да излиза през пробката я завиваш
-накрая завиваш и капачката на радиатора
Тва е ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

10х

Мнение от Sladk0 » 26 Апр 2005, 20:14

Благодаря ви на всички утре ще ходя до ДаруКар и ще си взема една такава пробка,Благодаря още веднъж!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 26 Апр 2005, 20:56

ДОМБАТА написа:Не виждам обаче къв е проблема да я заместиш с наи обикновен болт със същата резба-щи върши същата работа но и

Тая пробка играе ролята и на предпазен клапан - така, че идеята за най-обикновен болт, обикновенно води до отлепване на разширителното казанче от радиатора и после до купуването на нов такъв 8) .

IBIZA Killer
Аватар

Мнение от bawareca » 26 Апр 2005, 21:38

ДОМБАТА написа:Бате немам такава пробка шот съм я продал с радиатора.Не виждам обаче къв е проблема да я заместиш с наи обикновен болт със същата резба-щи върши същата работа но и аз мисля че в Дару ще е некви стинки ;) Колкото до обезвъздушаването става елементарно:
-спираш колата на некои баир така че наи-ниската точка да ти е радиатора т.е. предницата надолу.
-двигателът да е студен :!: да няма налягане в системата
-отвиваш пробката и капачката на радиатора
-наливаш антифриз докато започне да излиза от пробката като изчакваш първо да излезнат балончетата
-след като антифриза почне да излиза през пробката я завиваш
-накрая завиваш и капачката на радиатора
Тва е ;)

Е що караш хората да си счупат колите заради тебе :roll:
Изображение

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 26 Апр 2005, 21:43

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Кажи му го 8)

Потребител
Аватар

Мнение от ДОМБАТА » 26 Апр 2005, 22:17

Вижте пичове въобще не смятам да се препирам с вас за това кое е правилно защото вие явно сте големи спецове :uups: Единствената ми идея беше да помогна с квото мога на момчето шото тои ме потърси на ЛС.Но явно не ми се получи и затва кажете кога ще ви е удобно да се съберете и да ме убиете с камъни :confused: :confused: :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bimmer » 26 Апр 2005, 22:34

Не бе бате, нема да те тепат :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Просто нема никъв смисъл в т'ва радиатора да е най-ниската точка когато обезвъздушаваш, още повече се обезмисля упражнението пък когато помпата не върти :D ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Последно

Мнение от Sladk0 » 26 Апр 2005, 23:44

Ок пичове последно как мога да си обезвъздуша сиситемата тогава,значи нека някой деиствително го е правил и разира да каже моля ви.Благодаря

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bimmer » 27 Апр 2005, 1:30

Такаааа....:

-завиваш пробките за източване на радиатора и блока;
-пълниш антифриз през разширителното казанче;
-развиваш тая пробка дето излетя - махаш я;
-влизаш в колата и слагаш врътката за парното на максимум жега и да духа на 1-2;
-викаш още някой кибик;
-палиш и държиш на празен ход докато стрелката за температурата подмине синьото;
-навиваш няколко врътки на пробката за обезвъздушаване;
-казваш на кибика да държи 2000-2500 об/мин и да гледа дали идва топлото от парното.
-ти през т'ва време месиш долния маркуч на радиатора и гледаш дали има антифриз в казанчето и доливаш;
-като ти каже че го е ударила жегата :arrow: гледаш дали е отворил термостата (маркуча почва да грее) и дали излизат мехурчета от пробката (ако да- месиш :mhihi:маркуча, ако не излизат стягаш пробката за обезвъздушаване);
-казваш на кибика да пуска газта пълниш до белега мах и стягаш тапата на радиатора;
-чакаш малко и гасиш;
-тва беше :arrow: готов си

ПП т'ва го правиш на равно място
ПП2 Може да позаплакнеш радиатора където си го улял 8)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Impasse » 27 Апр 2005, 2:56

Bimmer написа:...

:yes: Само не разбрах,кибиците работа вършат ли :?: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ДОМБАТА написа:...
Пич,що не избягваш да пишеш неща,които не са ти много ясни :!: :!: Само заблуждаваш населението :ranting: :dummy:
One passion,one car,one life...

Следваща

Назад към E36