къде е антената за радиото?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
къде е антената за радиото?
Колеги до скоро слушах само от флашката и не ми пукаше, но в последно време ми се иска да хващам по качествено радио, как да го постигна че изобщо не ми харесва как хваща спрямо други коли... къде изобщо се намира антената? е36 седан ми е колата 

- kluna_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
Re: къде е антената за радиото?
не реотаните ,а над тях има едни правоъгълни неща , които са антената....
много често е прекъсната ивицата и радио трудно се хваща...
има и усилвател в колонката зад задната врата .... вповечето случей..
успех
много често е прекъсната ивицата и радио трудно се хваща...
има и усилвател в колонката зад задната врата .... вповечето случей..
успех

Най-често, този който е връзвал радиото е забравил кабела за управлението на усилватела 

- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
gang_bang написа:Най-често, този който е връзвал радиото е забравил кабела за управлението на усилватела
Ммм да, едно чисто бяло кабелче е и се връзва към автом. антена или рем контрола
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
- mitko_dd
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 m3
а рем контрола е едно синио кабелче на евробукзата
но ако си с преходник трябва да наред всичко и тогава виж дали нямаш някаде от самите настроики да го гасиш и пускаш
най-лесно замери с пробник дали има ток на този кабел при пуснато радио
ако има или прекъсната антена или скъсан кабел
но ако си с преходник трябва да наред всичко и тогава виж дали нямаш някаде от самите настроики да го гасиш и пускаш
най-лесно замери с пробник дали има ток на този кабел при пуснато радио
ако има или прекъсната антена или скъсан кабел
kluna_ написа:... има и усилвател в колонката зад задната врата ....
Ето къде се намира усилвателя и как изглежда

- MITKO F1fen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 525xi N53 април 2008
Колега при мен кабела се беше разместил в самата букса дето влиза в радиото.Когато колата не е в движение работи идеално, но потегля ли започваше да се губи сигнала. Успех.
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
MITKO F1fen написа:Колега при мен кабела се беше разместил в самата букса дето влиза в радиото.Когато колата не е в движение работи идеално, но потегля ли започваше да се губи сигнала. Успех.
Същата работа и при мене, така и не реших проблема.. Слагах и кабелчето за антената и няма разлика.
- Garito
- Потребител
-
- Кара: 318is
- Мечтае да кара: E46 М3 3.2SMG
И при мен беше така,правих го няколко пъти и накрая ми писна
.Сега само дискове и нищо друго 

- MITKO F1fen
- кандидат ентусиаст
-
Колега при мен кабела се беше разместил в самата букса дето влиза в радиото.Когато колата не е в движение работи идеално, но потегля ли започваше да се губи сигнала. Успех.
Същата работа и при мене, така и не реших проблема.. Слагах и кабелчето за антената и няма разлика.
Здрасти колега, ами аз разбрах като пробвах с друга антена(имам една от онея гумените дето ги првеха тука в BG). Та как реших проблема, тя наща букса е под формата на буквата (Г).Има едни скобички които придържат кабела към буксата обаче те явно не вършат ефективна работа,наместих кабела (имам предвид самото жило),той се беше измъкнал от местото си.После притегнах кабела към буксата с тънка медна тел да не мърда докато си монтирам радиото в таблото.Дано съм бил полезен.
П.П. Интересно ми е щом антената е залепена на задното стъкло,защо някой модели имат монтирани антени на други места по колата? Моята например е на задното стъкло,а пък колко е грозна направо нямам думи някакъв изкривен кабел.Има ги и лентите вътре на стъклото.
Здрасти колега, ами аз разбрах като пробвах с друга антена(имам една от онея гумените дето ги првеха тука в BG). Та как реших проблема, тя наща букса е под формата на буквата (Г).Има едни скобички които придържат кабела към буксата обаче те явно не вършат ефективна работа,наместих кабела (имам предвид самото жило),той се беше измъкнал от местото си.После притегнах кабела към буксата с тънка медна тел да не мърда докато си монтирам радиото в таблото.Дано съм бил полезен.
П.П. Интересно ми е щом антената е залепена на задното стъкло,защо някой модели имат монтирани антени на други места по колата? Моята например е на задното стъкло,а пък колко е грозна направо нямам думи някакъв изкривен кабел.Има ги и лентите вътре на стъклото.

MITKO F1fen написа:... Интересно ми е щом антената е залепена на задното стъкло,защо някой модели имат монтирани антени на други места по колата? Моята например е на задното стъкло,а пък колко е грозна направо нямам думи някакъв изкривен кабел.Има ги и лентите вътре на стъклото.
Тези които са на задното стъкло, на тавана отзад или на задната броня (отвътре на пластмасата) са за телефон, а не за радиото
- bweenie
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 335i 2008
и аз имам същия проблем. на запален двигател има смущения в сигнала, на изключен качеството е кристално. но въпроса е, че някой път го има този проблем някой път не. направи ми впечатление 1 път че минах през 1 по-голяма дупка и веднага почнаха смущениятa. карах известно време и слушах музика от дискове и реших да пробвам радиото и всичко беше ок.
- MITKO F1fen
- кандидат ентусиаст
-
tsb_bg написа:MITKO F1fen написа:... Интересно ми е щом антената е залепена на задното стъкло,защо някой модели имат монтирани антени на други места по колата? Моята например е на задното стъкло,а пък колко е грозна направо нямам думи някакъв изкривен кабел.Има ги и лентите вътре на стъклото.
Тези които са на задното стъкло, на тавана отзад или на задната броня (отвътре на пластмасата) са за телефон, а не за радиото
благодаря
- PiMPi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3-ка Black Edition
- Мечтае да кара: много неща...
- Детайли за колата: много черна....
На мен почва да ми шуми здраво като пусна нагревателя на задното стъкло - много е изнервящо ! Има ли некво решение тва или... ?
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2