зе да подпушва
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Abizianata
- Потребител
-
зе да подпушва
значи колата зе да подпушва и като я оставя на място малко мени оборотите и наи странното е че пуши като загрее като е студена не пуши
даите някув акъл на мен ми казаха гумички на клапаните ама не знам
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: зе да подпушва
Abizianata написа:значи колата зе да подпушва и като я оставя на място малко мени оборотите и наи странното е че пуши като загрее като е студена не пушидаите някув акъл на мен ми казаха гумички на клапаните ама не знам
То щом пуши първото нещо , което казват "майсторите" е това - гумички на клапани.... Ама ти за всеки случай си прегледай ламбда сондата .... Подай рязко газ до към 1500 об/мин и пусни рязко газта и се заслушай дали има детонации от към ауспуха..... Иначе проблема наистина може да са гумички на клапани или сегменти ....
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Abizianata написа:детонации има ама са слаби
"Точно тоя отговор чаках ... " - Ламбда (може би ...)
Иди на диагностика ....
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Никакви гумички на клапаните, проблемът е по електрониката и на диагностика ще си покаже, вероятно ламбда сонда, или температурен датчик.
Стреляме всички на тъмно
Може и да са гумички причината за пушенето... всичко останало да са странични ефекти от други износвания, напр. сонда, темп.датчик, дупка в маркуча, нарушен вакуумен привод и т.н.
А и знаете, че диагностиката нищо няма да му покаже, освен ако не отиде на скъп стенд, които: 1. се броят на пръстите на ръката ми; 2. не могат да ги ползват масово; 3. струват бая пари
А и знаете, че диагностиката нищо няма да му покаже, освен ако не отиде на скъп стенд, които: 1. се броят на пръстите на ръката ми; 2. не могат да ги ползват масово; 3. струват бая пари
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
liloff написа:Стреляме всички на тъмноМоже и да са гумички причината за пушенето... всичко останало да са странични ефекти от други износвания, напр. сонда, темп.датчик, дупка в маркуча, нарушен вакуумен привод и т.н.
Зависи какъв е цвета на пушека. Когато е синкав и подпушва яко след палене на двигателя след по-дълъг престой, работата е ясна, може да са гумички, некачествено масло, или бутало-сегменти-цилиндър. Черния пушек на загрял двигател може да има само в неизправност на горивозапалителната система и една диагностика в голям процент може да каже откъде е проблема. Разбира се някои неща диагностиката не може да ги хване, но затова си има елементарни уреди да се провери състоянието на отделните елементи. Към автора на темата- какъв е цвета на отработилите газове? Развърти някоя от запалителните свещи и опиши какво е състоянието на изолацията на централния електрод и металната част около страничния електрод. Пусни някоя снимка по възможност, за да не стреляме на тъмно.
На колко време/км са ти свещите? Зацапването им какво е, на масло на нагар, какъв е цвета на свещите, около керамиката на свещите има ли кафяв отенък? На диагностичен стенд качвана ли е? И риторичен въпрос на който по-горе отговори какъв е цвета на пушека и кога и как изпушва. Дай отговори на тия въпроси и ще се оцели по-точно проблема 
- Abizianata
- Потребител
-
свештите са на 2 седмици- нови са орегинални на бмв да имат кафяж отенак и имат нагар
не е качвана на диагностика днеска ще ходя цвета на пушека е сив когато е студена не пуши а когато загрее започва отзад да мирише и да пуши и наи странното е че преди да махна катализатора не пушеше 
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2