проблем след смяна на ламбда сонда

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше e36 седан M43B18
Мечтае да кара: М5

проблем след смяна на ламбда сонда

Мнение от camburko » 12 Юли 2009, 19:16

здравейте колеги,
доскоро имах проблем с ламбда сондата. след диагностика на която излезе,че не подава коректни данни на компютъра я смених в петък. но и след смяната и пак си остава проблемът с забиването при подаване на газ и високия разход. при подаване на газ се набира слабо а след това изведнъж се отпушва. та сега на въпроса: трябва ли определен пробег на новата ламбда сонда за да се съвмести с компютъра и евентуално дали попадам в този пробег в които се проявяват и старите симптоми. сондата я сменях в сервиза на бош над сточна гара в софия и ми казаха че са изчистили грешките в компа.
благодаря на всички отзовали се предварително.
Животът е като стълба в кокошкарник, къс и осран.
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 12 Юли 2009, 20:56

Като я закачиха новата даваше ли стойности,че работи :?:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от camburko » 12 Юли 2009, 22:53

ами незнам колега, оставих им колата и след 4 часа отидох да си я взема. но старата сонда е в багажника ми,така че отпада вариянта да не са я сменили.
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 12 Юли 2009, 23:01

Може да са объркали нещо,а може и нищо да не са направили.Пусни я на диагностика пак ама другаде и ако е както преди начи съм прав,но дано дане е така
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 12 Юли 2009, 23:13

camburko написа:ами незнам колега, оставих им колата и след 4 часа отидох да си я взема. но старата сонда е в багажника ми,така че отпада вариянта да не са я сменили.

Колега , а катализатор имаш ли ? Да не би да ти е запушен катализатора и от там да ти идват проблемите .... Има една тема в раздел "сервизно обслужване" в подраздел "полезни теми ",за ламбда сонда, прочети я мисля че ще ти е полезна в случая. Там пишеше за възможните причини да се скапе даже и нова сонда - запушен катализатор , нехерметичност на изпускателната система , наличие на антифриз или масло в изпускателната система и др.... Погледни я ... След това не е лошо да видиш при запален двигател и загрял като откачиш сондата дали има промяна в работата на двигателя или да дръпнеш релето за подгрева (ако не ти се завира под колата) на първия ред , третото най-от дясно(трите дето са отвън от блока с предпазителите и са под отделна капачка)
Последна промяна metodi80 на 13 Юли 2009, 0:01, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 12 Юли 2009, 23:19

Идва и другия въпрос.....ламбда сондата на м43 на катализатора ли се навива ?Понеже ако е така и Мето е прав със спушването ,то тогава си дали парите на вятъра за това провери при някой гърнетаджия ...ако е запушено сложи резонатор и така
Последна промяна Smoocki на 13 Юли 2009, 0:07, променена общо 2 пъти
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is COUPE M42

Мнение от PNR » 12 Юли 2009, 23:28

навива се преди катализатора ако го има :mhihi:
PNR@abv.bg
София
0888779546

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от camburko » 13 Юли 2009, 8:47

сега проверих сложили са ми коректната ламбда сонда. тази проба трябва да я направя в движение защото при работа на място не се усещат тези проблеми. ще пробвам изброените неща и ще пиша какъв е резултата. а самата ламбда е преди катализатора.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от camburko » 13 Юли 2009, 13:08

metodi80 написа:
camburko написа:ами незнам колега, оставих им колата и след 4 часа отидох да си я взема. но старата сонда е в багажника ми,така че отпада вариянта да не са я сменили.

Колега , а катализатор имаш ли ? Да не би да ти е запушен катализатора и от там да ти идват проблемите .... Има една тема в раздел "сервизно обслужване" в подраздел "полезни теми ",за ламбда сонда, прочети я мисля че ще ти е полезна в случая. Там пишеше за възможните причини да се скапе даже и нова сонда - запушен катализатор , нехерметичност на изпускателната система , наличие на антифриз или масло в изпускателната система и др.... Погледни я ... След това не е лошо да видиш при запален двигател и загрял като откачиш сондата дали има промяна в работата на двигателя или да дръпнеш релето за подгрева (ако не ти се завира под колата) на първия ред , третото най-от дясно(трите дето са отвън от блока с предпазителите и са под отделна капачка)

като откача релето за подгрева на ламбдата и колата гасне, при откачено реле не иска и да запали. след като го откачих сега вече отзад си мирише и на бензинец. ще махам катализатора и тогава вече ще се види кои кого. е..хти и дръгела писна ми вече.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от camburko » 13 Юли 2009, 19:52

някои може ли да ми даде жокер защо изгасна колата като извадих релето за подгрева на ламбда сондата и защо не иска да запали като е извадено релето.
благодаря предварително
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 13 Юли 2009, 20:53

camburko написа:някои може ли да ми даде жокер защо изгасна колата като извадих релето за подгрева на ламбда сондата и защо не иска да запали като е извадено релето.
благодаря предварително

Точно така трябва да стане, това е "правилната" реакция ... (тоя метод не е много показателен) най -добре е да слезеш под колата и да откачиш сондата и да видиш дали ще се промени поведението на двигателя (но това при загрял двигател). А още по добре е да се изведат кабели от сондата в купето и да се въре мултицет и да се кара колата и да се следи поведението на сондата.
Ето ти линк където е обяснено много добре :
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=109677
(от раздел сервизно обслужване е темата...)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от camburko » 13 Юли 2009, 21:39

утре махам катализатора и тогава ще се вра под колата. надявам се да не стане бела докато я закарам до сервиза
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от camburko » 15 Юли 2009, 11:08

значи вчера махнах катализатора и има леко подобрение. но пак ми се струва спъната колата незнам по каква причина. има ли вероятност компа да е натрупал грешки от ламбдата докато карах 2 дни с катализатор. утре ще мина на диагностика да видя пак за какво става въпрос.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от camburko » 16 Юли 2009, 15:15

вече има някаква развръзка по моя проблем. разхода се оправи от самосебе си :shock: , а за мудността на двигателя се оказа разхлабено жило на газта :uups: . одеве го натегнах и сега не мога да я удържа( баси ква бегачка съм имал, а пък аз да не знам). прекарах я на диагностика и нямаше грешки по отношение на ламбда или дебитомер. излезе единствено проблем с акумулатора, но пък тои си е на 12,5V зарежда си нормално, та се чудя дали би могло да излезе в тази грешка от това че извадих релето на ламбдата когато колата работеше :dunno: . което само по себе си не би трябвало да извежда такава грешка ама може при превода на софтуера да е оцапано нещо, по скоро е загуба на напрежение на подгряването на ламбдата. ако някои знае нещо по въпроса да казва, ако ли не модовете да заключват темата. и пак благодаря на всичи отзовали се на моя проблем :lalala: .
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 16 Юли 2009, 18:17

camburko написа: прекарах я на диагностика и нямаше грешки по отношение на ламбда или дебитомер. излезе единствено проблем с акумулатора, но пък тои си е на 12,5V зарежда си нормално, та се чудя дали би могло да излезе в тази грешка от това че извадих релето на ламбдата когато колата работеше .

Няма начин при измъкване на релето на сондата да ти даде грешка в акомулатора ... Може да даде грешка за сондата , но ти казваш , че на диагностиката не е излязла , така че ... карай и не се занимавай с глупости , колкото повече им се заглеждаме на тия коли , толкова повече ще ни се струва , че нещо не е наред (, а то че не е - не е .... :mhihi: ).

Следваща

Назад към E36