1.8 тдс - проблеми с паленето
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
1.8 тдс - проблеми с паленето
Здравейте,
Може ли някой да ми подскаже, от какво се получава проблема ми, защото вече незнам при кого да я занеса? Като престои повече от 24 ч. и като тръгна да я паля - опитва се да запали и изтърва - оттам нататък върти 15-20 сек. преди да запали. Сменяла съм горивната помпа, само информативно. Иначе ако я паля всеки ден - няма проблем. :(
П.С. Незнам дали ясно оформих въпроса си, моля простете невежеството ми - все пак съм жена :)
Може ли някой да ми подскаже, от какво се получава проблема ми, защото вече незнам при кого да я занеса? Като престои повече от 24 ч. и като тръгна да я паля - опитва се да запали и изтърва - оттам нататък върти 15-20 сек. преди да запали. Сменяла съм горивната помпа, само информативно. Иначе ако я паля всеки ден - няма проблем. :(
П.С. Незнам дали ясно оформих въпроса си, моля простете невежеството ми - все пак съм жена :)
- agent smit
- младши ентусиаст
-
Изчакваш ли да подгрее преди да включиш стартера? Закарай я някъде да проверят подгряващите свещи.
Профилактично смени и горивният филтър.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Най-вероятно проблема се състои в това,че горивната система дърпа въздух от някъде.
Вероятните места са гарнитурите на ГНП ,умната дюза на 4-ти цилиндър,горивния филтър,маркучите за обратната нафта.
Помпата в рервоара работили?
Когато дадеш на контакт трябва да се чува как подкачва около 10 секунди.
Проблема има ли го когато в резервоара има повечко нафта над 20-30л. ?
Изключвам варианта за свещите ,защото явно си ходила на сервиз и би трябвало да са ги проверили.

Ами всъщност умната ми дюза тече. Но тя е така от над 1 год., а проблема се появява чак сега. Тук в русе ми искат 500 лв за нея. Честно казано също - не чувам нищо да подкачва и не съм проверявала помпа на резервоара. А за нафтата - без значение, пък и попринцип гледам да не пада под 15тина литра. Свещите ми са ОК.
- vld
- Старши ентусиаст
-
Щом тече, шанса да дърпа въздух от там е 99.9%.
Помпата в рервоара ако не я чуваш е дала фира,не е проблем да караш така,но без нея когато има малко нафта в резервоара по трудно пали колата,да речем че върти 5 секунди повече.
Смени дюзата и нещата ще се оправят
Помпата в рервоара ако не я чуваш е дала фира,не е проблем да караш така,но без нея когато има малко нафта в резервоара по трудно пали колата,да речем че върти 5 секунди повече.
Смени дюзата и нещата ще се оправят

- vld
- Старши ентусиаст
-
Има вариант за рециклиране на дюзата,могат да я свалят и да я оправят,сменя се разпръсквача и тн. ма незнам при вас къде може да ти извършат тази услуга.

- vld
- Старши ентусиаст
-
Възглавници трябва да имаш,лампата светва за малко и изгасва веднага щом запалиш,най долу в дясно на таблото.
Нищо не пречи да е изгоряла крушката,ако изобщо не светва.
Нищо не пречи да е изгоряла крушката,ако изобщо не светва.

- jibo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw 320 d ,E36 TDS
- Мечтае да кара: BMW X5
проб
при мене е така 4е като падна под 10 литра и не иска да запали като сложа о6те нафта и пали и от някаде сму4е ваздух ама по малко обясниха ми 4е трябва да имам винаги над 10 литра ина4е не пали и от е така дали е подка4ва6тата помпа или горивната никаде нямам те4еве огледал с1м двигателя помогнете някои да даде савет
- vld
- Старши ентусиаст
-
Помпата в резервоара работи около 10 секунди след подаване на контакт
Като се заслушаш се чува ,ако не я чуваш значи е дала фира,за по сигурно я извади и и пусни 12в.
Като се заслушаш се чува ,ако не я чуваш значи е дала фира,за по сигурно я извади и и пусни 12в.

БМВ 318 тдс
Аз смених дюзата наистина струва кам 500лж, но няма голям ефект да ти кажа,така че не барзаи да я сменяш.А сега от 2 дена не мога да запаля и не знам от какво е.
БМВ 318 тдс
сменил съм и веригите,помпата в резержоара,филтъра,мерих и кампресия(30)и пак не пали вече не знам какво да правя от 2 дена се мъча.Но не чувам тази помпа в резервоара да издажа някъкъв шум може и да са ме метнали в сервиза.Кажете има ли още нещо което не сам направил?
- matros
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 ТД
и да ти изпуска умната дюза не е от там проблема.При теб е маи не ти държи ел.магнитния клапан на ГНП-то и ти връща нафтата обратно в резервоара.Спри една вечер колата с муцуната надолу на някоя стръмна улица и ако запалиш на следващата сутрин......... да почерпиш

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2