въпрос за климатика?????
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
въпрос за климатика?????
здравейте,
имам BMW 320 - coupe,92г. имам въпрос,свързан с климатика.
имах голями проблеми с този климатик.сменявах скорости за него,фреона постоянно ми се губи,а сега климатика изобщо не може да се включи.интересува ме дали има някакъв датчик за температурата с който да блокирва включването на климатика при ниски температури???
имам BMW 320 - coupe,92г. имам въпрос,свързан с климатика.
имах голями проблеми с този климатик.сменявах скорости за него,фреона постоянно ми се губи,а сега климатика изобщо не може да се включи.интересува ме дали има някакъв датчик за температурата с който да блокирва включването на климатика при ниски температури???
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Няма такъв датчик за ниски температури, климатика е направен и топло да духа, така че не е това причината. Фреона може да ти се губи от някое уплътнение или медните тръбички от компресора към радиатора. Много е важно да не ти е запушен филтъра на купето. Една от причините да не работи е и да са ти препълнили системата с фреон. Ако са го пълнили мерейки налягането в системата, а не количеството фреон, най-вероятно са ти сложили доста повече от необходимото. Вследствие на това в компресора се получава много голямо налягане (нормалното е ок. 20 атм, сещай се нагоре) Тогава сработва защита и климатика изключва докато падне налягането, после пак включва и така се мъчи докато не се усетиш какво става или докато не гръмне компресора. Не ти препоръчвам второто, но го имай предвид. Може да не работи и от ел. системата, с което обаче не мога да бъда полезен. Ако си от София, пусни лс, мога да те ориентирам към доста добър сервиз за климатици. Успех!
Never mistake motion for action...
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Климатика си духа и топло и студено, а климатроника поддържа автоматично зададената температура и следи влажността в купето. Тоест като ти се изпотят стъклата, той сам преценява в коя част на купето да обдухва, даже има варианти, при които вентилационните отвори сами се наместват, така че да са най-ефективни. Щом въобще не сработва нищо като натиснеш копчето, започни от ел. инсталацията на климатика - бушони, контактите на самото копче, кабелите от бушоните към компресора и т.н. Ако там всичко е наред трябва да се тества компресора.
Never mistake motion for action...
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Няма климатик дето да духа топло. Топлото го прави е парното или печка ако колата още не е загряла. Климатрониците (климатиците с електронно управление) поддържат зададена температура и ако трябва пускат или климатика или парното.
Относно датчика дето питаш - няма такъв датчик дето да ти забрани да пускаш климатика.
Относно датчика дето питаш - няма такъв датчик дето да ти забрани да пускаш климатика.
пич климатика духа и топло и студено
а това че не ти се променят оборотите на двг-то значи просто че климатика не работи...
най-добре да го погледнат в Дару, или накой който наистина разбира от климатици иначе така не може да се разбере що не работи...
на мен един път ми се беше прецакало копчето и си умрехме да се чудим що не бачка това чудо...
така че...
а това че не ти се променят оборотите на двг-то значи просто че климатика не работи...
най-добре да го погледнат в Дару, или накой който наистина разбира от климатици иначе така не може да се разбере що не работи...
на мен един път ми се беше прецакало копчето и си умрехме да се чудим що не бачка това чудо...

- Dimitar
- старши ентусиаст
-
naskoksan написа:пич климатика духа и топло и студено...
Той, че духа топло - духа, ама не го прави той топлото

- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
Ако системата е празна и няма фреон компресора не върти...и също ако значително е намалял фреона (казвам го от личен опит, аз така се бях стреснал, че се е прецакал компресора а то нямало фреон).теч. При мен беше на една от тръбичките едно медно пръстенче...смениха го и сега е супер....
11 мнения
• Страница 1 от 1