въпрос за климатика?????

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

въпрос за климатика?????

Мнение от rosen80 » 12 Мар 2004, 14:49

здравейте,
имам BMW 320 - coupe,92г. имам въпрос,свързан с климатика.
имах голями проблеми с този климатик.сменявах скорости за него,фреона постоянно ми се губи,а сега климатика изобщо не може да се включи.интересува ме дали има някакъв датчик за температурата с който да блокирва включването на климатика при ниски температури???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 12 Мар 2004, 15:38

Няма такъв датчик за ниски температури, климатика е направен и топло да духа, така че не е това причината. Фреона може да ти се губи от някое уплътнение или медните тръбички от компресора към радиатора. Много е важно да не ти е запушен филтъра на купето. Една от причините да не работи е и да са ти препълнили системата с фреон. Ако са го пълнили мерейки налягането в системата, а не количеството фреон, най-вероятно са ти сложили доста повече от необходимото. Вследствие на това в компресора се получава много голямо налягане (нормалното е ок. 20 атм, сещай се нагоре) Тогава сработва защита и климатика изключва докато падне налягането, после пак включва и така се мъчи докато не се усетиш какво става или докато не гръмне компресора. Не ти препоръчвам второто, но го имай предвид. Може да не работи и от ел. системата, с което обаче не мога да бъда полезен. Ако си от София, пусни лс, мога да те ориентирам към доста добър сервиз за климатици. Успех!
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар

Мнение от rosen80 » 12 Мар 2004, 15:45

добре,а климатика не е ли само да духа студено,а климатроника за топло и студено?
преди като го включвах се вдигаха оборотите,а сега като го включа от копчето и няма никаква промяна.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 12 Мар 2004, 16:01

Климатика си духа и топло и студено, а климатроника поддържа автоматично зададената температура и следи влажността в купето. Тоест като ти се изпотят стъклата, той сам преценява в коя част на купето да обдухва, даже има варианти, при които вентилационните отвори сами се наместват, така че да са най-ефективни. Щом въобще не сработва нищо като натиснеш копчето, започни от ел. инсталацията на климатика - бушони, контактите на самото копче, кабелите от бушоните към компресора и т.н. Ако там всичко е наред трябва да се тества компресора.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 12 Мар 2004, 16:03

Няма климатик дето да духа топло. Топлото го прави е парното или печка ако колата още не е загряла. Климатрониците (климатиците с електронно управление) поддържат зададена температура и ако трябва пускат или климатика или парното.
Относно датчика дето питаш - няма такъв датчик дето да ти забрани да пускаш климатика.

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 12 Мар 2004, 16:04

пич климатика духа и топло и студено
а това че не ти се променят оборотите на двг-то значи просто че климатика не работи...
най-добре да го погледнат в Дару, или накой който наистина разбира от климатици иначе така не може да се разбере що не работи...

на мен един път ми се беше прецакало копчето и си умрехме да се чудим що не бачка това чудо... :oops: така че...
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

Потребител
Аватар

Мнение от rosen80 » 12 Мар 2004, 16:16

ще трябва да ходя ОТНОВО на майстори
дано само да не е компресора
благодаря ви все пак

Потребител
Аватар

Мнение от rosen80 » 12 Мар 2004, 16:21

а един последен въпрос
перката на климатика трябва ли да се включи задължително,след като го включа самият климатик

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 12 Мар 2004, 17:05

naskoksan написа:пич климатика духа и топло и студено...

Той, че духа топло - духа, ама не го прави той топлото 8) .

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Мар 2004, 22:02

rosen80 написа:а един последен въпрос
перката на климатика трябва ли да се включи задължително,след като го включа самият климатик

не, включва се при нужда

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 14 Мар 2004, 22:03

Ако системата е празна и няма фреон компресора не върти...и също ако значително е намалял фреона (казвам го от личен опит, аз така се бях стреснал, че се е прецакал компресора а то нямало фреон).теч. При мен беше на една от тръбичките едно медно пръстенче...смениха го и сега е супер....

Назад към E36