?смяна накладки?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 - 320 Ci , Pajero - 3.2 DID

?смяна накладки?

Мнение от divna_ » 05 Мар 2004, 0:19

Трябва да сменям предни накладки. Кажете какви , от къде и цена? Евентуално и къде да ги сменя? :oops:

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар
Кара: леки BMW-та :):):)
Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta

Мнение от gazzzar » 05 Мар 2004, 1:31

Според мен Ate са най-добрите, но има и други марки(Original BMW parts-които май са Тextar), които стават! Иди в магазина на БМВ на Оборище и виж там какво ще ти предложат(всичко е оригинално)! Питай го и за сервиз, където да ти ги сменят, аз мисля, че ще те прати при Иво в Редута, който ще ти свърши работа!
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3.... 8) 8) 8)
Изображение
"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

БОБСИ

Мнение от Терзийски » 07 Мар 2004, 13:04

Смяната е 15 мин. :roll: и във всеки по-нормален сервиз ще могат да ти ги сменят.. а цени от 30 :roll: до 100-120 там някаде ....като тези от 30 не са за препоръчване... :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Viktor » 07 Мар 2004, 14:53

Вчера момиче с сива 3-ка си сменява накладките в сервиз там при сточна гара се пада. Да си ти случайно?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от divna_ » 07 Мар 2004, 22:52

Viktor написа:Вчера момиче с сива 3-ка си сменява накладките в сервиз там при сточна гара се пада. Да си ти случайно?

не съм аз, все още се чудя къде да ги сменя и какви да купя :)

кирилица, моля ©

Компактен
Аватар

Мнение от quixzole » 09 Мар 2004, 12:40

А сигурна ли си, че са за смяна............на мене като купих колата след седмица ми светна лампата за накладки, веднага си купих АТЕ.....когато отидох да ги сменям обаче се оказа, че ми е паднал датчика и затова е светнала лампата, а накладките не са износени.....още карам с тях.....20 К км вече....скоро съм решил да ги сменя обаче, щото два пъти боядисах тасовете 4ерни :twisted:
Изображение Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от divna_ » 10 Мар 2004, 0:59

quixzole написа:А сигурна ли си, че са за смяна............на мене като купих колата след седмица ми светна лампата за накладки, веднага си купих АТЕ.....когато отидох да ги сменям обаче се оказа, че ми е паднал датчика и затова е светнала лампата, а накладките не са износени.....още карам с тях.....20 К км вече....скоро съм решил да ги сменя обаче, щото два пъти боядисах тасовете 4ерни :twisted:

На мен не ми е светнала лампата , а след преглед в сервиз ми казаха , че скоро ще трябва да сменям накладките. Не било хубаво да се изчаква да светне лампата, защото тогава се налагало и смяна на датчика???

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 10 Мар 2004, 10:22

divna_ написа:На мен не ми е светнала лампата , а след преглед в сервиз ми казаха , че скоро ще трябва да сменям накладките. Не било хубаво да се изчаква да светне лампата, защото тогава се налагало и смяна на датчика???

Не им се връзвай - на мен като ми го казаха същото и минах още 12 000 км. Карай си спокойно и като светне лампата тогава ги сменяй.

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 10 Мар 2004, 12:11

divna_ написа:
quixzole написа:А сигурна ли си, че са за смяна............на мене като купих колата след седмица ми светна лампата за накладки, веднага си купих АТЕ.....когато отидох да ги сменям обаче се оказа, че ми е паднал датчика и затова е светнала лампата, а накладките не са износени.....още карам с тях.....20 К км вече....скоро съм решил да ги сменя обаче, щото два пъти боядисах тасовете 4ерни :twisted:

На мен не ми е светнала лампата , а след преглед в сервиз ми казаха , че скоро ще трябва да сменям накладките. Не било хубаво да се изчаква да светне лампата, защото тогава се налагало и смяна на датчика???

така или иначе е препоръчително на всяка смяна на накладките да се сменя и кабела на датчика ( то самия принцип са едни пластини, които са на вътрешния край на накладката и когато феродото стигне до тях и ги оголи те пратя контакт с диска и затварят електрическа верига и светва лампата), защото от цялата гняс, която трябва да понесе и да не забравяме спирачния прах, който залепва по контактните площи.
Аз не знам какво толвкова те мотаят, всеки един нормален майстор като погледне накладките ще може да прецени, дали са за смяна, ако са моето предложение е да смениш и кабелите (ако са оригинални накладките си идват с тези кабеляци, така че не се оскъпяват)
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от divna_ » 11 Мар 2004, 0:40

Благодаря на всички :lol:
Засега ще задържа със смяната , докато не ми светне датчика

Назад към E36