Electronic Stability Programme (ESP)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Electronic Stability Programme (ESP)
Въпросът ми е от коя година започва вграждането на тази система (или както се казва при БМВ) при Е36 Компакт и стандартно ли се вгражда или само при поръчка ?

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
След 96-та в компактите се вгражда Automatic Stability Control and Traction (ASC+T)
В Е46 модела освен ASC+T което действа върху задните гуми, като с помоща на спирачната система/ABS/ забавя боксуващото/избързващото/ колело за да го изравни с другото и да предотврати дрифта....слава богу може да се изключва от купето
Та вгражда се и Dynamic Stability Control /DSC/ което действа върху предната ос, като предотвратява хлъзгането на предните колела и Cornering Brake Control /CBC/ - подобрена версия на ABS-a която рапределя силата при спиране между колелата и прави спирането много по-лесно дори в завой.
ЕSP незнам да има............междодругото тази програма съм чувал, че се вгражда в доста по мощните коли
В Е46 модела освен ASC+T което действа върху задните гуми, като с помоща на спирачната система/ABS/ забавя боксуващото/избързващото/ колело за да го изравни с другото и да предотврати дрифта....слава богу може да се изключва от купето

ЕSP незнам да има............междодругото тази програма съм чувал, че се вгражда в доста по мощните коли

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
ASC+T е просто БМВ наименованието на ESP. Мисля, че от '96-та го има като опция, а от модел '98-ма е серийно. Не съм сигурен за годината, но е една от първите подобни систеи, вграждани в толкова малък клас автомобил. И тук не можем да отречем заслугата на Мерцедес, които, за да оправят гафа с А-класата й монтираха ESP, което накара всички производители да влязат бързо в час и да я направят достъпна и в по-малките класове.
Never mistake motion for action...
quixzole написа:ЕSP незнам да има............междодругото тази програма съм чувал, че се вгражда в доста по мощните коли

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
ivo написа:.....
не е задължително да има бутон на таблото

6 мнения
• Страница 1 от 1