Electronic Stability Programme (ESP)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Electronic Stability Programme (ESP)

Мнение от I.Voykov » 13 Фев 2004, 22:25

Въпросът ми е от коя година започва вграждането на тази система (или както се казва при БМВ) при Е36 Компакт и стандартно ли се вгражда или само при поръчка ?
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 14 Фев 2004, 1:03

В компакта се вгражда серийно, без първите 1-2 години.

Компактен
Аватар

Мнение от quixzole » 14 Фев 2004, 22:32

След 96-та в компактите се вгражда Automatic Stability Control and Traction (ASC+T)
В Е46 модела освен ASC+T което действа върху задните гуми, като с помоща на спирачната система/ABS/ забавя боксуващото/избързващото/ колело за да го изравни с другото и да предотврати дрифта....слава богу може да се изключва от купето :twisted: Та вгражда се и Dynamic Stability Control /DSC/ което действа върху предната ос, като предотвратява хлъзгането на предните колела и Cornering Brake Control /CBC/ - подобрена версия на ABS-a която рапределя силата при спиране между колелата и прави спирането много по-лесно дори в завой.

ЕSP незнам да има............междодругото тази програма съм чувал, че се вгражда в доста по мощните коли :roll:
Изображение Изображение Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 15 Фев 2004, 0:46

ASC+T е просто БМВ наименованието на ESP. Мисля, че от '96-та го има като опция, а от модел '98-ма е серийно. Не съм сигурен за годината, но е една от първите подобни систеи, вграждани в толкова малък клас автомобил. И тук не можем да отречем заслугата на Мерцедес, които, за да оправят гафа с А-класата й монтираха ESP, което накара всички производители да влязат бързо в час и да я направят достъпна и в по-малките класове.
Never mistake motion for action...

младши завивач
Аватар

Мнение от ivo » 15 Фев 2004, 21:55

quixzole написа:ЕSP незнам да има............междодругото тази програма съм чувал, че се вгражда в доста по мощните коли :roll:

:OT: Не само на моЩните. Онzи ден си вzех Smart под наем :lol: и той е сьс ESP,ABS+EBD,CBC,EBA,ASC и HSA стандартно. Не можах да раzбера как се иzкючва обаче и трудно успявах да го надхитря това ESP дори по спускане на снежен пьт в zавой :shock: . Дотолкова осакатяват колата тия софтуери, че на сняг не можеш да го усетиш, че е сьс zадно... :roll: :evil:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 15 Фев 2004, 22:57

ivo написа:.....

не е задължително да има бутон на таблото :wink: :arrow: лягаш под колата и и изключваш датчиците за АБС-а дето са на колелата :lol: Вярно няма да имаш никви системи но ще имаш ФЪН 8) :lol: :lol: А с толкоз електроника може и нещо друго да се побърка :roll:
Изображение

Назад към E36