ПО РЪБА НА БРЪСНАЧА: С БМВ ПО АНГЛИЙСКА МАГИСТРАЛА С 210 КМ/

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

ПО РЪБА НА БРЪСНАЧА: С БМВ ПО АНГЛИЙСКА МАГИСТРАЛА С 210 КМ/

Мнение от NS325TDS » 30 Яну 2007, 0:33

ПО РЪБА НА БРЪСНАЧА: С БМВ ПО АНГЛИЙСКА МАГИСТРАЛА С 210 КМ/ЧАС

Сцена като от екшън филм се разигра тия дни по една от най-натоварените английски магистрали А1, която пресича Великобритания от юг не север, съобщава чешкият вестник Mlada Fronta Dnes, позовавайки се на английската преса.

Двайсет и пет годишният Кевин Никъл от градчето Хентс със своето БМВ серия 3 с автоматична скоростна кутия се прибирал от работа, когато, за да изпревари автомобил пред него натиснал педала на газта до карй. Разбира се изпреварил автомобила пред него, но с ужас установил, че педалът на газта не се връща и стои прилепнал като с магнит към пода на автомобила.

Никъл, професионален шофьор на камион, не загубил присъствие на духа и се опитал да върне педала с всички средства. Опитал да постави скоростния лост в неутрална позиция, но не успял, след неколкократни опити да намали скоростта чрез спирачките те загряли и просто отказвали да действат. Преминала му мисълта да изключи двигателя, но това би означавало да отпаднат всички помощни системи за управление, включително усилвателя, а и имало опасност воланът да се заключи. Кевин Никъл успял да набере полицията с мобилният си телефон, която веднага изпратила хеликоптер над него, а четири пилотни коли разчиствали една лента от магистралата, по която летящият вече с над 210 км/час Никъл да се движи.

Полицията казала на Никъл да запали фаровете и да натиска клаксона непрекъснато. Всичко това продължило 26 минути, за които Кевин Никъл с разбеснялото се БМВ 318 изминал108 км. Тогава на едно кръстовище с кръгово движение автомобилът се преобърнал по покрив и спрял. За щастие Кевин Никъл бил без каквато и да е сериозна травма. Автомобилът БМВ 318, произведен през 1998 г. сега е при техниците на полицията. За да го изследва го поискала и лабораторията на Баварската фирма в Мюнхен. По предварителни данни причина за инцидента е лошото състояние на осемгодишната кола, която Никъл не си давал много труд да поддържа. Говорител на БМВ заяви, че този модел на фирмата никога преди това не е показвал подобен проблем. А самият Кевин Никъл сега търси да си купи ново БМВ от същия тип, като твърди, че то му е спасило живота.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325 TDS » 30 Яну 2007, 0:44

Тази история ми звучи много тъпо.. Тоя каквито и да ми ги говори просто е трябвало на прав участък да изгаси колата и да натепа яко спирачка и колата е щяла да спре за по -малко от 100 метра. Дори и без да я гаси според мен спирачката е трябвало да преодолее двигателя и пак да спре ( да направи BURN-OUT :mhihi: ). Тоя или е доста зле или аз нищо не разбирам, ама според мен е първото. С две думи ми се струва , че тази история е доста украсена , ама това си е лично мое мнение.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NS325TDS » 30 Яну 2007, 0:54

И на мен не ми допадна поведението му...
По принцип мощноста на спирачката е поне 10 пъти мощноста на двигателя-ама страха кво не прави...
Ама го видях и споделям за колегите с 318...
Да знаят ,че и това е възможно... :D

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 30 Яну 2007, 0:54

като за начало темата е пускана преди година и 1/2 в подфорум "страхотни истории" и е разисквана от всякъде ;) ако си направите математиката времето за което е карал така и километрите,който е изминал ще стигнете до извода,че са били малко повече от 215км/ч,което е невъзможно за тази кола ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320Ci

Мнение от Asterix » 30 Яну 2007, 0:56

Те знаят вече, спокойно ;)

По няколко пъти знаяТ :)
Изображение
Click
тел. 0878 11 30 94

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring
Мечтае да кара: V8 Bi-turbo
Детайли за колата: пенсионерска

Мнение от Tvrrr » 30 Яну 2007, 1:02

Tва да не е чешкият "Нощен труд" :mhihi: :mhihi: :mhihi:

.....като статията "Полско фиатче лити по Цариграско шосе като снаряд" :mhihi: :mhihi: :bs:

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 30 Яну 2007, 1:04

"вбесена съпруга продаде с-класата на мъжа си за 1 долар..."
стига с глупости,толкова ли няма какво да четете та пускате предъвквани теми :roll:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Назад към E36