M42B18 прекъсва в ниските обороти
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
M42B18 прекъсва в ниските обороти
Колеги, порових из раздела, но не попаднах на проблем като на моя. Двигателят е M42B18 (няма АГУ) - напоследък на загрял двигател се случва понякога да започне да глъхне в ниските обороти. Примерно карам си с 1500-2000 оборота с леко натиснат педал на газта и усещам, че колата няма мощност, започва да прекъсва и да пука и все едно аха ще угасне (но не гасне никога). Натискам педала докрай, забива за няколко секунди и след това тръгва да набира както си трябва до прекъсвач. На практика трябва да я карам само с педала на газта докрай или във високи обороти, иначе не върви изобщо в тези моменти. На празен ход не гасне, държи си 800 оборота без да ги мени или да прекъсва. И както споменах го прави това когато си поиска, но само на загрял двигател. Минавам няколко километра и се оправя. След 10 минути пак започва, оправя се пак и така. Идеи каква може да е причината?
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- BMW.VIPERA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36
- Мечтае да кара: BMW е90 Супрата на 21ви век бате-бате
- Детайли за колата: 5стин коня - в махалата ги гоня.. D
Re: M42B18 прекъсва в ниските обороти
Кабели лули свещиstreetz написа:Колеги, порових из раздела, но не попаднах на проблем като на моя. Двигателят е M42B18 (няма АГУ) - напоследък на загрял двигател се случва понякога да започне да глъхне в ниските обороти. Примерно карам си с 1500-2000 оборота с леко натиснат педал на газта и усещам, че колата няма мощност, започва да прекъсва и да пука и все едно аха ще угасне (но не гасне никога). Натискам педала докрай, забива за няколко секунди и след това тръгва да набира както си трябва до прекъсвач. На практика трябва да я карам само с педала на газта докрай или във високи обороти, иначе не върви изобщо в тези моменти. На празен ход не гасне, държи си 800 оборота без да ги мени или да прекъсва. И както споменах го прави това когато си поиска, но само на загрял двигател. Минавам няколко километра и се оправя. След 10 минути пак започва, оправя се пак и така. Идеи каква може да е причината?
Нещо някакъв дим има ли?
(ако имаш познат или сервиз наблизо с диагностика - не е излишно!)
Изпратено от моят G3121 с помощта на Tapatalk
- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
Ламбдата гледал ли си я
Моята правеше подобни магарии от ламбда сонда(даваше си го като грешка).
Да ползвам темата на колегата
Моята пък с педала до долу върви супер на ниски и средни и прекъсва и става мудна на високи
Няма записани грешки на диагностика, няма АГУ, дебитомера е наред, ламбдата е нова, дисата е перфектна, държи перфектни обороти на ПХ имам само един видимо нацепен нацепен детонационен датчик

И няколко пъти ми правеше това със стрелката(не съм сменял нищо от тогава) После спря да го прави
https://www.youtube.com/watch?v=JvrIDMupDik

Моята правеше подобни магарии от ламбда сонда(даваше си го като грешка).
Да ползвам темата на колегата

Няма записани грешки на диагностика, няма АГУ, дебитомера е наред, ламбдата е нова, дисата е перфектна, държи перфектни обороти на ПХ имам само един видимо нацепен нацепен детонационен датчик

И няколко пъти ми правеше това със стрелката(не съм сменял нищо от тогава) После спря да го прави
https://www.youtube.com/watch?v=JvrIDMupDik

- streetz
- младши ентусиаст
-
B48B20
Една диагностика наистина би могла да хвърли светлина, но за съжаление имам някакъв друг незнаен проблем, който пречи да се прочете колата. Колегата zvetiko се пробва последно преди 2 години и не успя, така че ще се стреля малко на сляпо. Ще огледам лули, свещи и ламбдата, благодаря за съветите.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- BMW.VIPERA
- кандидат ентусиаст
-
Погледни и ти тези датчици (2са) за детонациите да не са нацепени или с разрушено покритие както казва колегата.... Именно заради тях моята си палеше когато искаше.... (и дори "майстори" ме обеждаваха, че съм за дебитомер) И при подаване на повече гас пукаше кат варбургstreetz написа:Една диагностика наистина би могла да хвърли светлина, но за съжаление имам някакъв друг незнаен проблем, който пречи да се прочете колата. Колегата zvetiko се пробва последно преди 2 години и не успя, така че ще се стреля малко на сляпо. Ще огледам лули, свещи и ламбдата, благодаря за съветите.

Виж да не дърпа въздух от някъде. Маркуча за картерните газове често се прокъсва на скобите. Клапата(ако има) дали е здрава. Потенциометър можеш да го провериш с мултицета. (датчиците на разпределителните валове и на коляновия вал също може с мултицед да се проверят ако не става с диагностика)
Замерване на компресия и налягане на бензина може да ти подскажат някой неща..
Темп. датчик също не за подценяване.
(r19) така на сляпо едно по едно са доста неща....

Ако е влизала вода при компа пробвай с друг виж някои да ти даде за проба
И отново диагностика на живи данни ако няма грешки... (моята я четя с Delphi и за сега няма ядове с нищо вече)

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
колегите са ти изписали много от възможностите, но да добавя масата към бобините..
не знам точно с коя генерация си на м42 но ако не е цялата тези 4 те са наредени една за друга и ако загубят маса към корпусите си става голямо шоу
не знам точно с коя генерация си на м42 но ако не е цялата тези 4 те са наредени една за друга и ако загубят маса към корпусите си става голямо шоу
- BMW.VIPERA
- кандидат ентусиаст
-
Колега понеже аз съм прехвърлял двигателя и е с 4те отделни бобини а преди бях с цяла...ares2 написа:колегите са ти изписали много от възможностите, но да добавя масата към бобините..
Я кажи още инфо...
- Radeon
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325ci 2002
- Мечтае да кара: ///M3
- Детайли за колата: m54b25
Колега провери ламбда сондата най вероятно е от нея.
- ares2
- старши ентусиаст
-
BMW.VIPERA написа:Колега понеже аз съм прехвърлял двигателя и е с 4те отделни бобини а преди бях с цяла...ares2 написа:колегите са ти изписали много от възможностите, но да добавя масата към бобините..
Я кажи още инфо...
тези отделните иска задължително маса за пластините/корпуси и да са закопчани една за друга здраво. спомни си на м50/2 как иимат пак замасяване отгоре на всички бобини. ако то не е ок прекъсва и е живо чудо
- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
Колега какво ще рече закопчани една за друга?
Бях с цяла бобина и сложих отделни от М52 (Бреми 017) по този начин и не съм пускал никакво допълнително замасяване

Бях с цяла бобина и сложих отделни от М52 (Бреми 017) по този начин и не съм пускал никакво допълнително замасяване

- streetz
- младши ентусиаст
-
B48B20
Колата не бях я карал 2 седмици и рекох да я разходя малко днес, заредих акумулатора, че беше заслабнал и тръгвам да паля - нещо само прещрака и нищо не се случи. Чудих се какво може да е и се сетих миналата година, че същата случка имах - не палеше и не зареждаше алтернатора. Та тогава беше масата на блока причината. В тъмното сега нямаше къде да се завирам да гледам, а и си казах, че за една година чак толкова няма какво да му стане на новия кабел. Но за пробата закачих минуса директно на блока и взе, че запали. Та се чудя сега възможно ли е това глъхнене на двигателя, за което пуснах темата, да е било заради масата на блока, липсата и по-скоро ? И къде се намират читави кабели подходящи за неблагоприятно място, каквото е това за масата на блока при Е36?
- ares2
- старши ентусиаст
-
r19 написа:Колега какво ще рече закопчани една за друга?
не знам защо става така. и аз съм карал с тези бреми по малките като на м62 и нямаше проблем, но с по старите явно има ..
спомнете си на м50 и м52 как бяха с едни пластини пренесени масите и с широки плетени кабели.
- Zvezdelini
- Потребител
-
За да не създавам нова тема ще пиша в тази, имам същия проблем само че на м43б18 в ниските не върви тресе сеца се забива муцуната но с педала на газта до долу върви и го прави когато си иска има и газов инжекцион и на газ е същото но не се усеща толкова на диагностика ми излиза дебитомер но го смених не от него и датчик потенциометър дроселова клапа дали е от това
13 мнения
• Страница 1 от 1