клапана за бензиновите пари

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

клапана за бензиновите пари

Мнение от Exy » 25 Дек 2006, 17:52

Здравейте колеги и честита Коледа :)
Това, че е празник не значи, че не трябва да отделя малко време и да се поровя под капака на моята любима машина :) За пореден път обаче бях не много приятно изненадан :( На онова малкото клапанче, през което минават бензиновите пари, му е дръпнат кабела! Така си я карам откакто съм я взел. Лошото е, че винаги щом нещо е изключено, значи че като го включиш те чакат изненади. Най-вероятно клапана не работи.
Искам да ви попитам каква му е точно ролята на клапана, затворен или отворен стои като е с дръпнат кабел, това има ли общо с факта, че като изгоря малко бензин и като заредя, при отваряне на капачката се чува силно всмукване на въздух и какви промени да очаквам ако включа клапана (най-вероятно след като купя нов)???
We love you Ronnie!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11

Мнение от valeto » 27 Дек 2006, 14:54

този клапан прекарва бензиновите пари през активния въглен,системата е свързана,ето защо чуваш всмукването в резервоара.Аз при наводненията наводних мойта и имах проблем с оборотите докато не изсъхна пустия въглен :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ахил » 27 Дек 2006, 19:23

Резервоара има отделен удушник, който служи за това като наливаш бензин да може да не връща през гърловината.Що се отнася до другото...мисля ,че се явява нещо като еко..димек като работи колата част от изпаренията ги изгаря колата(понеже горивото в резервоара се затопля)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 28 Дек 2006, 13:08

Активния въглен е черният цилиндър над клапана нали? Проблема е, че свалих въпросния клапан и чак тогава видях, че кабелът, който ми виси и мислех, че е за там, всъщност не е за там :banghead: Той е с 2 отделни бели клемички на двата проводника. И въобще не мога да намеря кабелът, който трябва да влезе там :( Някой ако ми каже, точно от каде излиза този кабел, ще съм благодарен :)
We love you Ronnie!

Назад към E36