Проблем с E36 Cabrio

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW Е21 323i, BMW Е46 323Ci
Мечтае да кара: BMW Е31 850i

Проблем с E36 Cabrio

Мнение от MSG » 18 Сеп 2016, 21:33

Здравейте на всички!

Доста теми прочетох и не успях да намеря инфото , което ме интересува, моля да ме извините ако темата не е на нужното място във форума.

Става въпрос за Е36 Кабриолет. Гюрукът се отваря почти целия, но накрая запецва и трябва да се доприбира ръчно. Иначе по обратния път всичко си става автоматично. Дали проблемът е дълбок и евентуално как стоят нещата с ремонт на механизма, в който се предполага че е проблема? Бих бил благодарен ако се отзовете със съвет.

Потребител
Аватар
Кара: z3

Re: Проблем с E36 Cabrio

Мнение от prozorche » 19 Сеп 2016, 12:58

Здравей, от приятел знам, че жилата се прецакват с времето.

старши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с E36 Cabrio

Мнение от Kris » 29 Окт 2016, 2:29

При Е36 няма жила в механизма за гюрука, всичко е на твърди връзки. Има само за аварийно "откачане" на двата мотора.
Най честия проблем е в едни, да кажем, ленти. Които са ластични и с времето не си вършат работата. Те помагат с движението на гредата над задния "прозорец". Намират се вътре между платовете и реално придърпват въпросната греда с около 2 см, но като не я приберат и тавана среща капака.
Това се случва най-често при сваляне/прибиране на мекия таван. А когато се вади/разгъва тавана, почти не се случва, защото тавана е бил згънат и гредата почти не е мръднала. Продават се разбира се и като отделна част за смяна, но са скъпи и трябва да махнеш целия плат, защото се нитоват за гредите.
Аз на бившата чи кола го реших, като в полуотворено състояние вързах за гредите едино ластично въже, от тези за багаж. Номера обаче е, че трябва да го вържеш не до следващата греда, а през една. И съответно да го прекараш отгоре и отдолу на междинната, като го вържеш в кръг (само за себе си) за да не пречи при движенията.

Sent from my D5503 using Tapatalk

Назад към E36