Относно циркулация на радиатор на БМВ е36.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- bmwfan_93
- Потребител
-
- Кара: БМВ е34 2.0 130
- Мечтае да кара: е34 М5
- Детайли за колата: Мноу бега.
Относно циркулация на радиатор на БМВ е36.
Здравейте колеги имам едно питане което ми е важно искам да сложа радиатор от бмв е36 от моторите 318ис или 318и 316и големия радиатор но ще го слагам в друга кола .. тук ми идва една дилема..
Мойте маркучи са 2 а на радиатора изходите са 3 хм.
Искам да питам за тази дупка която е под съда в който се налива антифриза, идеята ми е такава че като ползвам по големите дупки горната и долната, и запуша малката която е под казанчето радиатора ще продължи да функционира правилно без никакви проблеми и ядове?!
Прилагам снимка да видите за коя точно говоря...

Идеята е ако я запатя и ползвам само горния и долния ще мога да ползвам радиатора сякаш тази дупка я е няма да ми се получи.. не съм наясно. Реално нямам голям избор с какво да сменя сегашния ми, просто защото новия за другия автомобил е 800 лв.. а китаеца е 350 ..
Някой да знае дали ще имам проблем?!
И за какво служи тоя щуцер по малкия там къде отива на бмв то?! и за какво е реално?
Мойте маркучи са 2 а на радиатора изходите са 3 хм.
Искам да питам за тази дупка която е под съда в който се налива антифриза, идеята ми е такава че като ползвам по големите дупки горната и долната, и запуша малката която е под казанчето радиатора ще продължи да функционира правилно без никакви проблеми и ядове?!
Прилагам снимка да видите за коя точно говоря...

Идеята е ако я запатя и ползвам само горния и долния ще мога да ползвам радиатора сякаш тази дупка я е няма да ми се получи.. не съм наясно. Реално нямам голям избор с какво да сменя сегашния ми, просто защото новия за другия автомобил е 800 лв.. а китаеца е 350 ..
Някой да знае дали ще имам проблем?!
И за какво служи тоя щуцер по малкия там къде отива на бмв то?! и за какво е реално?
НЕКА СПРЕМ ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА! 

- bmwfan_93
- Потребител
-
Re: Относно циркулация на радиатор на БМВ е36.
Да се трие .. разбрах че така няма да се получи.. пфффф

- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Това е пробка за източване на антифриза от радиатора.
По принцип си има пробка която се развива.
По принцип си има пробка която се развива.

- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
@Biogame- Прав си, радиатора има пробка, но в случая колегата пита за нещо абсолютно различно. Пробката се вижда и на снимката - долу в ляво, със синя тапа.
@bmwfan_93- Не съм сигурен в думите си, но мисля, че от тая дупка се взима топла охладителна течност за радиаторчето на парното. Дали може да се затапи, също не знам, но ако наистина е за парното, едва ли е проблем. Но, дори да е така, не знам как ще захраниш парното на колата с топло .
Ето и една снимка, която е на М52ТУ, но едва ли разликата е огромна. Вижда се, че има 2 варианта: или отива към парното (IHKA) или към термостата.
@bmwfan_93- Не съм сигурен в думите си, но мисля, че от тая дупка се взима топла охладителна течност за радиаторчето на парното. Дали може да се затапи, също не знам, но ако наистина е за парното, едва ли е проблем. Но, дори да е така, не знам как ще захраниш парното на колата с топло .
Ето и една снимка, която е на М52ТУ, но едва ли разликата е огромна. Вижда се, че има 2 варианта: или отива към парното (IHKA) или към термостата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Дидо ди
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е38 3.5 V8
- Мечтае да кара: 328 с колектор от 325
- Детайли за колата: Без задни гърнета
затапвай го и слагай смело 

- bmwfan_93
- Потребител
-
Един казва няма да стане друг ще стане, не знам вече какво да правя .. реално аз .. нямам никаква идея дали без този отвор циркулацията на водата ще е като хората.
Мисля че ако пробвам да запуша въпросната дупка и вкарам маркуч от горе и видя че отдолу се излива доволно ще е окей? Дали ще имам проблем с обезвъздушаването на системата?!
Мисля че ако пробвам да запуша въпросната дупка и вкарам маркуч от горе и видя че отдолу се излива доволно ще е окей? Дали ще имам проблем с обезвъздушаването на системата?!

- dreadx
- младши ентусиаст
-

- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Закачи разширителния съд, с тройник към единия маркуч на парното (който отива в блока, не който идва от главата) и си готов
Така е реализирано в бмв-тата.

8 мнения
• Страница 1 от 1