При рязко спиране двигателя се форсира

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: купе

При рязко спиране двигателя се форсира

Мнение от bawarec 73 » 18 Окт 2016, 21:19

От известно време имам следния проблем при рязко спиране от по-висока скорост почти до покой двигателят се форсира сам до 4000-5000 оборота за няколко секунди след това всичко е ОК.Когато спирам плавно или по-леко проблем няма.Спирачките са ефективни във всяко положение.
Колата е е-36 с М52Б28.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Re: При рязко спиране двигателя се форсира

Мнение от ~Мишо~ » 18 Окт 2016, 22:23

Тампони на мотор и кутия?

Потребител
Аватар
Кара: E36 318is

Мнение от Azsumtisi » 19 Окт 2016, 9:51

Следя тази тема. Същия проблем на m44b19.Не винаги го прави забелязал съм,че някой път с включването на ABS-a се получава,а относно тампоните на двг и кутията са ОК.

Потребител
Аватар
Кара: E36 318is

Мнение от Azsumtisi » 19 Окт 2016, 12:19

Аз си мисля евентуално за Степ мотор ... макар че той отговаря за ниските обороти.. но пък когато се кара бавно на свободна от рода на 10 15 км/ч и колата си мени оборотите.Не гасне но варират от 500 600 до 900 1000...по маркучите всичко е ново вакуми и т.н. в.филтър също е сменен колата се кара с газ.инж,но и на бензин го прави бенза е 100 октана,така че не е вариант кофти газ или кофти бенз...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 20 Окт 2016, 9:45

bawarec 73 написа:От известно време имам следния проблем при рязко спиране от по-висока скорост почти до покой двигателят се форсира сам до 4000-5000 оборота за няколко секунди след това всичко е ОК.Когато спирам плавно или по-леко проблем няма.Спирачките са ефективни във всяко положение.
Колата е е-36 с М52Б28.

Кой номер обувки носиш ? :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Форси ли се верно или само по оборотомер ? :mrgreen:
Автоматик ? Като изключиш АСЦ пак ли така прави ?
Случва се дроселовата клапа да задира или жилата на газта и темпомата - чукни газта леко да видиш дали се оправя. По-малко вероятно, ама погледни клапана и маркучите около вакумния усилвател...
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: купе

Мнение от bawarec 73 » 20 Окт 2016, 22:07

hell's angel написа:
bawarec 73 написа:От известно време имам следния проблем при рязко спиране от по-висока скорост почти до покой двигателят се форсира сам до 4000-5000 оборота за няколко секунди след това всичко е ОК.Когато спирам плавно или по-леко проблем няма.Спирачките са ефективни във всяко положение.
Колата е е-36 с М52Б28.

Кой номер обувки носиш ? :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Форси ли се верно или само по оборотомер ? :mrgreen:
Автоматик ? Като изключиш АСЦ пак ли така прави ?
Случва се дроселовата клапа да задира или жилата на газта и темпомата - чукни газта леко да видиш дали се оправя. По-малко вероятно, ама погледни клапана и маркучите около вакумния усилвател...

Колата е ръчка проблема го има с и без ASC дросела и жилата ги гледах смазаниса и вървят леко.Ще погледна маркучите и клапана на сервото и си мисля че там някъде ще е проблема защото проблема се появява само когато натисна спирачката :dunno:

Назад към E36