Шумоизолация

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Re: Шумоизолация

Мнение от sa_hellrot » 02 Юни 2010, 18:16

От шума е по-доволен, и доста покрай него си направиха същото... даже имаме оше малко останала изолация в офиса .

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 02 Юни 2010, 23:23

Тук има доста снимки и инфо за шумоизолация, и смятам да я ползвам, като реша да я правя, засега не съм

http://dop.ru/install.php?i_type=all&i_marka=all

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vlashev » 24 Юни 2010, 20:30

нека и аз да споделя.преди години имах хонда.цялото купе с вратите и багажника ги бях направил с жълта вата.и всичко бях запечатал с наилон за оттичане на водата от вратите.ефекта е голям в плюсове.някъде четох доста отдавна че колеги заместват ватата с ``корк``.лист корк се равнява на 4смдебела вата[лист вата]за мен лично с хелмитекс и корк ще са работи по лесно.иии нищо не дрънчи когагато музиката е на ...
=-=-=-=-=-=-=-=

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 26 Юни 2010, 16:34

Аз пък не съм много съгласен , че Е36 е шумна кола . Когато взех моята Е36ца беше много обезшумена . Нетропаха нито врати , нито кори беше тихичка . Обаче нали знаете какъв е салона на Е36 наложи ми се да оправям тапицерията на вратите и свалях всички кори . След това два пъти свалях шофиорската кора поради ремонт на ел машинката и от там се разпукаха . Имах и едно леко изживяване от което постртада задницата ми . Попаднах и на '' точните'' майстори та сега ми се пълни и багажника с вода . А до преди това никога не е имало течове . Та искам да ви кажа , че не са ни виновни количките ами просто всичко зависи в какво състояние са . Дали са блъскани и колко пъти сме се базикали с тях ....

Потребител
Аватар
Кара: тийнейджърка с M42B18 под полата...
Мечтае да кара: Е92 М3
Детайли за колата: Montrealblau Metallic E36 Coupe СА6577КС

Мнение от roshav » 26 Юни 2010, 17:27

Колега, не си напълно прав. Аз миналата година свалях разни части от една 320-ка индивидуал на един приятел и установих, че заводската изолация под мокета е коркова, за разлика от моята (обикновена сива ИС-ковска), която е дунапренена или нещо подобно пенесто. Онази кола беше със REMUS цяла генерация заедно с колекторите и отвън беше адски шумна, а отвътре прилично тиха. :lol: Беше много неприятно смляна, когато я разкоствах, иначе мокета 100% щеше вече да е моята ис-ка :mrgreen:
Колата трябва да е немска,
Жената - блондинка,
Ракията - силна, а виното - червено.
Телефонът може и да е Nokia...
:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 26 Юни 2010, 20:27

и при мен над 100-110 км става страшно шумна, не мога и музика да слушам, но мисля, че не е от изпускателната система, а от самия двигател

Потребител
Аватар
Кара: тийнейджърка с M42B18 под полата...
Мечтае да кара: Е92 М3
Детайли за колата: Montrealblau Metallic E36 Coupe СА6577КС

Мнение от roshav » 27 Юни 2010, 1:56

То мокета стига отпред до зад таблото, така че май там е исттината... изолация на пода и зад таблото :mrgreen:
Колата трябва да е немска,
Жената - блондинка,
Ракията - силна, а виното - червено.
Телефонът може и да е Nokia...
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 08 Окт 2016, 18:41

за всички колеги на които им трябва изолация тип ДайнаМат , мога да им споделя , че ако мястото за залепяне позволява добавяне на изолация 6мм, то проверен и работещ, много по-евтин материал е

K-FLEX DUCT METAL със самозалепване и метализирано покритие от типа 06мм дебелина (9.23лв. кв.м.)

не съм представител на някаква фирма или нещо, просто си търсех изолация за корите, купих си, сложих и съм доволен и ви споделям някой друг ако също си търси да види, че има пробван вариант

също трябва да имате предвид, че 3 кв. м. е минимума, с квадрат и 1/2 спокойно се облепят корите на е36 купе ... можете и багажника или каквото ви е кеф да си лепите стига да позволява мястото 6мм дебелина на покритието (защо повтарям тия 6мм няколко пъти ... защото дайнамат е 3мм макс и почти няма място което да пречат 3мм, а някои монтажи по корите и т.н. не позволяват 6мм, но ПРОБВАНО корите на вратите и механизмите на стъклата спокойно си се сглобяват и работят с 6мм профил)

НЕ желая да провокирам спорове кое е по-добро, кое е за предпочитане ... просто аз така съм решил, това съм сложил , нека който иска това да слага и разбира се, че специализираните продукти вероятно са си по-добри и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 08 Окт 2016, 20:15

Гледам, че на това му дават шумоподтискане до 32дб, а на дайнамата 20 до 30. Накрая да не се окаже, че за 30лв може да си изолираш колата по-добре, отколкото за 300.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 08 Окт 2016, 20:42

Не се наемам да кажа, всеки да си преценя. Но без да съм мерил с уред за децибели осезаема разлика има.

Но като имаме предвид, че дайнамата е 3мм и само 2 децибела по-малко успокоява... Значи е доста по-добре (очаквано).

Но пък за цената си е супер това което ползвах.

Имайте предвид, че за рязане материала е добре първо шаблон от хартия / картон да направите и после с кътер/макетен нож по него да изрежете точната форма. Аз не направих така и определено доста по-трудно после се правят формите около говорители, дръжки, отвори и т.н.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Потребител
Аватар
Кара: E36 coupe

Мнение от marto_panda » 18 Окт 2016, 2:18

Определено има ефект!!! Облепих вратите и сега отвън не дранка на ламарина от говорителите, когато съм увеличил музиката, а и вътре е по безшумна!!!

Предишна

Назад към E36