Дизелова печка Webasto - помощ за свързване
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Дизелова печка Webasto - помощ за свързване
Преди време си купих дизелова печка Webasto dw50 в комплект с нужните кабели, управление, релета и т.н. Към инсталацията на самата печка има още два кабела - червен и черен, по които управлението на печката пуска ток през реле след достигане на определена температура, с цел да се включи вентилатора и купето да се стопли. Питането ми е как и къде да свържа тези два кабела към дигиталния климатроник най-правилно и то без да изгоря нещо?
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Re: Дизелова печка Webasto - помощ за свързване
Никой ли не знае как?
Аз като човек който разбира съвсем малко от инсталации си мисля за вариант да свържа двата кабела от печката към + и - на входа на управлението на климатроника с по един диод да не връща ток в другата посока. Така например вечер оставям климатроника пуснат на средна скорост на вентилатора и насочена струя към предното стъкло и вадя контактния ключ. На сутринта като печката се включи и достигне нужната температура ще подаде ток към управлението и то ще се включи - все едно аз съм дал колата на контакт. Ама се съмнявам това да е най-добрия вариант и какво ще стане в момента в който запаля колата и печката е все още включена и ток потече по всички кабели към управлението на климатроника?
Аз като човек който разбира съвсем малко от инсталации си мисля за вариант да свържа двата кабела от печката към + и - на входа на управлението на климатроника с по един диод да не връща ток в другата посока. Така например вечер оставям климатроника пуснат на средна скорост на вентилатора и насочена струя към предното стъкло и вадя контактния ключ. На сутринта като печката се включи и достигне нужната температура ще подаде ток към управлението и то ще се включи - все едно аз съм дал колата на контакт. Ама се съмнявам това да е най-добрия вариант и какво ще стане в момента в който запаля колата и печката е все още включена и ток потече по всички кабели към управлението на климатроника?

- dreadx
- младши ентусиаст
-
Re: Дизелова печка Webasto - помощ за свързване
Бях тръгнал да го мисля как се прави (във връзка с твоя случай) - гледах разни неща по нет-а, ама после не знам с какво се разсеях. Сигурно има и по-културен начин, ама и аз си представях нещо подобно - с реле - когато не е на контакт, да дава възможност климатроникът да се захрани от печката. А като е на контакт, да си отива където си е нормално захранено.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
3 мнения
• Страница 1 от 1