Как се сваля машинката на централното заключване отзад

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530i SMG

Как се сваля машинката на централното заключване отзад

Мнение от PIPERKOV » 04 Окт 2016, 16:54

Как се сваля машинката на централното заключване ,конкретно на задна дясна врата при е36 седан

младши ентусиаст
Аватар

Re: Как се сваля машинката на централното заключване отзад

Мнение от dreadx » 04 Окт 2016, 19:06

edit: явно колата на колегата, за която съм писал по-долу е била E34, понеже там машинката се крепеше на винтчета.

/Свалях на един колега, че не му работеше - ама не съм задълбавал да я изследвам дали от машинката беше проблемът, или от ел.инсталацията. Просто я махнах, за да не пречи - а и толкова можеше да се направи за 20-30 мин. преди тръгване от работа.
До колкото си спомням махнахме кората на вратата, после развихме бравата, за да излезе целият механизъм.
Като се свали механизмът, от него се развива машинката - беше на някакви винтчета./
Последна промяна dreadx на 07 Окт 2016, 19:30, променена общо 1 път
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 04 Окт 2016, 19:47

Машинката на централното е на пластмасова щипка, подпъхва се отвертка и се изважда нагоре.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RageBg » 07 Окт 2016, 9:47

Както каза колегата преди мен , сваля се кората, като се внимава да не я счупиш някъде.
Може някои от щипките да заминат в процеса. После развиваш бравата която се държи на няколко болта от страничната страна на вратата. Пускаш я малко надолу във вратата и от едната страна на машинката има пластмасова скоба която държи , може с нормален нож го пъхнеш между машинката и скобата и да го завъртиш, така ще се откачи.
Трябва също така и кабела да свалиш. Той е на скоба при буксата която дърпаш на долу , пак с ножа или с отвертка. Връщаш по обратния път новата машинка. Аз го правих този процес на моята кола, която е комби, но не мисля че има нещо по различно при седана.

Назад към E36