Кабели за подаване на ток - какви ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Re: Кабели за подаване на ток - какви ?
baitun написа:Хайде стига сте си ги мерили, колегата пуснал темата сигурно е разбрал-взема си 16 квадрата кабел, четири хубави щипки и е той-на самолети и танкове ток няма да подаваме, нали

- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
Ха, тази тема наистина стана лудница - упътвания, формули, музики...
BTW - Аз съм лирическия герой "Автора на темата"
Казано честно даже май повече се обърках, защото си мислех че всичко опира до стартовия ток на дадения акумулатор и респективно означението за това на кебела.
Всъщност може би това има нещо общо с дебелината на кабела, но не разбирам...
Както и да е - както всички знаещи тук изглежда казват - най-добре би било сам да си направя кабели, но за съжалание няма как да стане по ред причини (недостатъчни технически познания, липса на време да обикалям по магазини, пък да връзвам, пък да се чудя правилно ли съм вързал и т.н.). Трябва ми някакво по просто решение - готово (или пък ако пък някой колега реши да си продава правените кабели
) - за предпочитане нещо от типа на "Х" кабели в "Метро" или "Практикер", че тези онлайн сайтове малко....
И все пак това изобщо да го гледам ли - дали кабелите са означени за 400А или 600А стартов ток ?!

BTW - Аз съм лирическия герой "Автора на темата"

Казано честно даже май повече се обърках, защото си мислех че всичко опира до стартовия ток на дадения акумулатор и респективно означението за това на кебела.
Всъщност може би това има нещо общо с дебелината на кабела, но не разбирам...
Както и да е - както всички знаещи тук изглежда казват - най-добре би било сам да си направя кабели, но за съжалание няма как да стане по ред причини (недостатъчни технически познания, липса на време да обикалям по магазини, пък да връзвам, пък да се чудя правилно ли съм вързал и т.н.). Трябва ми някакво по просто решение - готово (или пък ако пък някой колега реши да си продава правените кабели

И все пак това изобщо да го гледам ли - дали кабелите са означени за 400А или 600А стартов ток ?!

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Колега хич не ги гледай тези кабели.Не е трудно да си направиш.Нямаш ли познат жичкаджия(или чешмеджия)!? 

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Те колегите принципно са прави,но ако няма да ти е професия даването на ток вземи някакви и забравяй. Гледаш ли си колата едва ли ще ти се наложи да ги ползваш повече от веднъж в годината. Аз имам някакви (вероятно като тия от 12лв) и за всичките години съм давал ток 3-4 пъти,никога не съм вземал (слава богу). На тотално умрели акумулатори подавам ток да се възбуди малко,после си гася колата и ако с помоща на моя запали - добре,ако ли не - проблема си е негов.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- ssound
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 compact320тd/e30 318is
- Мечтае да кара: е30 m62b48is
вземаш си от магазин за кабели ШКГД-25 по 2 метра и 4 крокодила от най-големите(гледаш да са с по серти пружини и възможно най-добре изолиани в задната си част че често пъти стават сакатлъци.).
добре е кабелите да са запоени към крокодилите,че само с кербоване е малко бошлаф работата. когато ги ползваш в студено време кабелите са твърди и кербовката се разхлабва,и от там неприятности!
презапаси се със сечение-1 път ще ти се наложи да подадеш ток на някои тдс с добре разреден акумулатор в студено време и със 16 квадрата малко......разликата в цената на кабела е незначителна.
добре е кабелите да са запоени към крокодилите,че само с кербоване е малко бошлаф работата. когато ги ползваш в студено време кабелите са твърди и кербовката се разхлабва,и от там неприятности!
презапаси се със сечение-1 път ще ти се наложи да подадеш ток на някои тдс с добре разреден акумулатор в студено време и със 16 квадрата малко......разликата в цената на кабела е незначителна.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
ssound написа:вземаш си от магазин за кабели ШКГД-25 по 2 метра и 4 крокодила от най-големите(гледаш да са с по серти пружини и възможно най-добре изолиани в задната си част че често пъти стават сакатлъци.).
Дамм ето колегата ти каза взимаш от този кабел и забравяш.Щото аз така с тия китайските съм го ял много пъти.

- vanko 318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: млади майки да полудяват ...
- Мечтае да кара: всичко,без пари да давам
Наско,нали си стар жичкаджия защо си го ял толкова много пъти с тия китайски ментета,защо неси си направил едни хубави кабели и да нямаш проблеми 

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Емм то жичкаджия остава да има хубави кабели или светешти крушки в тях!
Преди имах проблеми с колата и не палеше топла и си ги взех по принуда от ОМВ-просто нямше начин да търся.Ама така или иначе не свършиха работа де.
Щяха да се запалят.

Преди имах проблеми с колата и не палеше топла и си ги взех по принуда от ОМВ-просто нямше начин да търся.Ама така или иначе не свършиха работа де.

Щяха да се запалят.
Ако някой иска мога да му направя хубави кабели за ток .
Аз лично си направих от МЕДЕН МНОГОЖИЛЕН кабел ШКГД 25кв. 3.5 метра дълги с хубави щипки и всичко ми излезна 69 лв.
Скъпо ми седна и време ми отне но разликата от това което се продава е ОГРОМНА
Снимал съм и това което съм кербовал и запоил и негов разрез за плътноста на кербовката.
Ако някой иска мога да му пратя снимки на това което направих + на това което се продава по за 30-тина 40 лв.
и неговата страааашна ''кербовка'' и ''дебелина'' на кабела ( закупено от мои познати от бензиностанции и др. преди години).
Аз лично си направих от МЕДЕН МНОГОЖИЛЕН кабел ШКГД 25кв. 3.5 метра дълги с хубави щипки и всичко ми излезна 69 лв.
Скъпо ми седна и време ми отне но разликата от това което се продава е ОГРОМНА

Снимал съм и това което съм кербовал и запоил и негов разрез за плътноста на кербовката.
Ако някой иска мога да му пратя снимки на това което направих + на това което се продава по за 30-тина 40 лв.
и неговата страааашна ''кербовка'' и ''дебелина'' на кабела ( закупено от мои познати от бензиностанции и др. преди години).