за славата на кастрол

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

за славата на кастрол

Мнение от Fking » 12 Окт 2003, 11:35

Отивам аз да си взема 5 литра кастрол 10w40

и оня ми вика, що пък кастрол, те цените им са нереално високи, ето тука имаме едно 5w40 пълна синтетика, за 8 лева литъра,
не отстъпва по нищо на кастрола, даже едва ли не е по-добро
кастрола е по-скъп само защото се рекламира много повече

марката на предлаганото ми от него масло маи беше Титан или нещо такова........
имали собствена рафинерия, а кастрол нямали

аз естествено нямам представа дали тези неща са верни и затова се допитвам до вас

е?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 12 Окт 2003, 20:00

Абе човек ти луд ли си или к'во. Толкова време в тоя форум не можа ли да разбереш, че от някой неща за тая марка коли не бива да се пести. Това важи с най-голяма сила за маслото. Не искам да те карам насила да купуваш Castrol ама след като BMW това препоръчват си прави сметката самичък. Имаш ли представа, колко струва 1 л. пълна синтетика ? Какви са тия 8 лв. , 5 лв. и т.н. Що тогава Castrol-a полусинтетика е 15 лв. а пълната - над 30 лв. - Щото са качествени и са се доказали. К'ви са тия глупости за рекламите... Естествено, че ти можеш да си сложиш и M10D ако искаш - така ще ти излезе най-евтино - ама маслото. И след това имаш ли си представа каква пачка ще трябва да си приготвиш. Мъдрите англичани имат една много точна приказка - Не съм достатъчно богат, за да си купувам евтини неща :) .
С две думи това е от мен - пък ти прави каквото си решиш. Аз такива масла дето не съм ги чувал и са по 8 лв. 1 л. пълна синтетика не бих си сипал в двигателя.

P.S. Между другото не ти трябват 5 л., а 4...

Слави
Аватар

Re: за славата на кастрол

Мнение от © » 12 Окт 2003, 21:04

Fking написа:
марката на предлаганото ми от него масло маи беше Титан или нещо такова........
имали собствена рафинерия, а кастрол нямали

и Плама Плевен имат/имаха/ собствена рафинерия, за това и те със сигурност са по-добри от кастрол ... :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 12 Окт 2003, 21:39

Dimitar написа:

не бе6е ли 4,5 :) и о6те 0,5 за доливане да му остане

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 12 Окт 2003, 21:53

ludiagsm написа:
Dimitar написа:

не бе6е ли 4,5 :) и о6те 0,5 за доливане да му остане

Извинявам се. Прав си - грешката е моя. Бях останал с впечатлението, че трябваха 3.7 л., но проверих и се оказа, че събира м/у 4.3 и 4.7 л. :oops: :oops: :oops:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 320i

смешно и забавно

Мнение от KEVIN-30 » 12 Окт 2003, 22:13

здр.
данеса ти продали ОЛИО за кържене на картофки за 5 лева oт новара реколта за литър :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
само БМВ 10W40
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pako » 12 Окт 2003, 23:09

Fking написа:Отивам аз да си взема 5 литра кастрол 10w40

Хубаво си тръгнал да си взимаш кастрол ами що си спрял.
че сега и нас занимаваш с глупости...
8 лв. пълна синтетика ще карам на москвича си 412 1971г. /въпреки че и там ме е страх да го сложа/
Виж ги почти всички тия момчета във форума карат с кастрол или поне с масла за по 10-12лв на литър и то за 10w40...
Ти сам си прави сметката...
Абе ти на колко си години/каза че си бил студент май/... земи порасни малко или се дръж като такъв. Не ти прилича като мойто лапе дето е на 6 години да задаваш такива въпроси... :lol:
Не се засягаи ше са изучиш :lol: :lol: :lol:

Маитапа настрана слагаи си хубаво масло че аз на една кола смениах разпределителен вал, кобилици, повдигачи и други щуротии и не беше БМВ и пак ми излезе едни 300лв. а пък за БМВ няма да те спрат 800 сигурно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X3 3.0d '04

Мнение от DIDO » 13 Окт 2003, 17:39

и оня ми вика, що пък кастрол, те цените им са нереално високи, ето тука имаме едно 5w40 пълна синтетика, за 8 лева литъра,
не отстъпва по нищо на кастрола, даже едва ли не е по-добро
кастрола е по-скъп само защото се рекламира много повече

8 лв литъра пълна синтетика :mha: :mha: :mha: :mha: :mha:

8 лв литъра пълна синтетика - ПУСКАЙ ТУБАТА И БЯГАЙ :!: :!: :!:
BMW - Усещане за автомобил

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 21 Окт 2003, 19:51

pako написа:

Хубаво си тръгнал да си взимаш кастрол ами що си спрял.
че сега и нас занимаваш с глупости...
8 лв. пълна синтетика ще карам на москвича си 412 1971г. /въпреки че и там ме е страх да го сложа/
Виж ги почти всички тия момчета във форума карат с кастрол или поне с масла за по 10-12лв на литър и то за 10w40...
Ти сам си прави сметката...
Абе ти на колко си години/каза че си бил студент май/... земи порасни малко или се дръж като такъв. Не ти прилича като мойто лапе дето е на 6 години да задаваш такива въпроси... :lol:
Не се засягаи ше са изучиш :lol: :lol: :lol:

Маитапа настрана слагаи си хубаво масло че аз на една кола смениах разпределителен вал, кобилици, повдигачи и други щуротии и не беше БМВ и пак ми излезе едни 300лв. а пък за БМВ няма да те спрат 800 сигурно.

бях тръгнал да взимам кастрол, продавача просто ми препоръча друго и тъй като не бързах реших да ви попитам,
както и да е, взех кастрол 10w40

пако, на 18 години съм и не разбирам нищо от коли, разбирам че ви изнервя да обеснявате неща които на вас са ви пределно ясни, е хубовото е че покрай подигравателните нападки има и полезна информация

Компактен
Аватар

Мнение от quixzole » 21 Окт 2003, 20:02

ще свикнеш пич.....но найстина постчетата са малко за подигравка, не за друго а заради начина по който ги пишеш...никой не се е родил научен....хем ти се иска да знаеш отговора, хем си нямаш на представа :wink: кажи с две прости думи "какво масло ще ми препоръчате за моята кола" и тва е.....другия вариант е да потърсиш във форума преди да попиташ нещо...спецялно за маслото с изписани според мен най много постове /хиляди/ :wink: айде успех.....и не се обиждай....все пак сме тук за да си помагаме колкото можем :lol:
Изображение Изображение Изображение Изображение

Назад към E36