Свързване на ел.седалки с подгрев

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Свързване на ел.седалки с подгрев

Мнение от momo-1st » 26 Фев 2014, 0:46

Привет от мен,отново колегискоро след като се сдобих с е36 (бях пуснал по-долу тема със запитване за така проблемните дигитални клими) тези дни подарих на новата люБима кожен салон комплект с кори и всичко.Проблема е ,че седалките са с ел.реглажи и тук идва птането ми-Някой правил ли е тази интервенция- в смисъл от къде се взема захранване,има ли някакво фабрично окабеляване или се пуска допълнително,седалките имат и подгрев,за подгрева съм си взел ключовете за пускане на подгрева с буксите,но всичко е рязано и идея си нямам дали има окабеляване и за него или е правено.Ако има значение седалките са от z3,но бяха монтирани в е36 и всичко си работеше.
Надявам се някой ако е правил интервенцията да ми даде само насоки,аз ще дерзая,евентуално ако имам други въпроси ще питам тук.

Предварително благодаря!
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 328i cabrio
Мечтае да кара: E24 M6

Re: Свързване на ел.седалки с подгрев

Мнение от BMWACSCHNITZER » 26 Фев 2014, 2:20

Колега,това успях да намеря в нета,надявам се да ти е от полза.Втория линк е DIY на конверсия на седалки от Е46 в Е36. :yes:
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... conversion
http://imgur.com/a/DHD0g

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от momo-1st » 26 Фев 2014, 9:57

Благодаря колега от това което успявам да видя сега от телефона тези седалки отдолу изглеждат точно като моите, надява се довечера да разбера повече и да няма нужда от пповече мъка, проблема е че моята инсталация е мноо рязана дано не е скопена нещо :-)
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от momo-1st » 26 Фев 2014, 15:35

Такаа, напредък по филма има голям, свързването на седалките се оказа съвсем лесна дейност, изисква се само плюс след контакт през бушонче и това е.
Остана само подгрева, който също е фасулска работа, но има един малък проблем, може ли да замоля някой който има подгрев или знае, да ми каже на кои цветове на ключетата му е захранването за подгрева, кабелчетата са 6 на брои 2от тях са плюс и минус както разбрах, останалите 4 сза двете степени на подгрева, понеже при мен са отрязани ключетата ми трябва само дразбера кои са захранващите и евентуално как влизат 4те останали седалката, при положение, че на нея има само букса с два кабела за подгрева, благодаря предварително!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 328i cabrio
Мечтае да кара: E24 M6

Мнение от BMWACSCHNITZER » 26 Фев 2014, 20:05

Колега,ето ти един ЕТМ за Е36,в раздел 5203.0 е подгрева на седалките,мисля че ще намериш всичко необходимо.Тва е цялата инсталация на Е36 без компакт.
http://www.gbnetwork.co.uk/bmw/downloadetm.html

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от momo-1st » 27 Фев 2014, 0:12

Много ти благодаря колега,ще разгледам добре и дано да няма повече въпроси,още веднъж благодаря много!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 27 Фев 2014, 0:37

momo-1st написа:Такаа, напредък по филма има голям, свързването на седалките се оказа съвсем лесна дейност, изисква се само плюс след контакт през бушонче и това е.
Остана само подгрева, който също е фасулска работа, но има един малък проблем, може ли да замоля някой който има подгрев или знае, да ми каже на кои цветове на ключетата му е захранването за подгрева, кабелчетата са 6 на брои 2от тях са плюс и минус както разбрах, останалите 4 сза двете степени на подгрева, понеже при мен са отрязани ключетата ми трябва само дразбера кои са захранващите и евентуално как влизат 4те останали седалката, при положение, че на нея има само букса с два кабела за подгрева, благодаря предварително!

Колега, плюса за седалките е постоянен и минава през отделен предпазител за всяка седалка. Предпазителите са 5 и 40.
За подгрева на всяка седалка трябва да има по две черни четирипинови букси. едната е за гърба, а другата за седалищната част. Захранването към копчетата е по проводниците червен/жълт, кафевият е маса, сив/червен е за осветлението на бутоните, а останалите два са подгрявашите елементи в седалките.
Това за степените на подгрева и броя на проводниците са свободни съчинения.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
Мечтае да кара: e31
Детайли за колата: малко по-различна

Мнение от kichuka » 12 Окт 2015, 14:12

Виждам, че темата е стара, но има почти цялата информация, която ми е нужна. Ще слагам ел.рекаро от е46 в е36-цата. Довечера живот и здраве ще го купя и утре ще го монтирам. Понеже колегата Стони е споменал, че трябват бушони 5 и 40, ме интересува, кой бушон за къде е? Мисля да захвана + от запалката, понеже така и така не я ползвам, но ако някой има по-добро предложение с радост ще го чуя.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 12 Окт 2015, 18:43

kichuka написа:Виждам, че темата е стара, но има почти цялата информация, която ми е нужна. Ще слагам ел.рекаро от е46 в е36-цата. Довечера живот и здраве ще го купя и утре ще го монтирам. Понеже колегата Стони е споменал, че трябват бушони 5 и 40, ме интересува, кой бушон за къде е? Мисля да захвана + от запалката, понеже така и така не я ползвам, но ако някой има по-добро предложение с радост ще го чуя.

Не пипай запалката. Предпазителите с номера 5 и 40 са в бушониерата. Слагай ги, окабелявай и се радвай на новия салон.

П.П. Аз не бих се захванал със салон от Е46, веднъж вече окабелявах купето на един приятел и не съм очарован от визията.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kichuka » 12 Окт 2015, 19:46

на другата е36-ца съм със рекаро от е46 и смея да кажа, че е доста по-удобен. Идва малко по-широк, но като цяло ми е по-удобрен от е36-ковия салон.
П.П. Вече салона е монтиран и работи. Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 24 Окт 2015, 23:25

като цяло е доста по неудобен защото е по-голям и даже забива малко в барчето , колкото е по малко "рекарото" държи повече , сложи от е30 примерно и друго ще говориш , това е просто една ЕЛ хуйня
I'm slowly drifting
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kichuka » 02 Яну 2016, 23:36

Дойде време да довършим започнатото. Взех си реотани от е46 с буксите. Внимателно ги разпорих, защото там са зашити и ми остана единствено да ги монтирам в седалките. Купих си бутони от е36. Прочетох темите по въпроса и са доста ясни. Имам само един въпрос за момента. При е46 в седалката влизат 3 кабела: Съответно захранващия и масата се разделят след буксата за двата реотана.
B1 - Seat Heating On (GN/YE) - Plug X279 Pin 25
B2 - Ground (BR) - Plug X279 Pin 24
B3 - Temperature (WT/BL) - Plug X279 Pin 23
Въпроса ми е къде и трябва ли да се свърже B3 при монтаж на седалките в е36.
Прилагам и снимка. Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i Touring '96

Мнение от georgivar » 03 Яну 2016, 0:07

баси. ся разбрах що не ми работи подгрева на седалките (от е46) :)

мисля да пробвам утре да свържа само масата и захранването, пък тоя за температурата да оставя висящ. мисля, че тая функционалност се изпълнява от копчетата на подгрева при е36-ците.

ако никой не пише до утре с по-добра идея, ще пиша какво е станало.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i Touring '96

Мнение от georgivar » 03 Яну 2016, 14:06

Не стана. Но не знам дали няма и друг проблем при мен.

Назад към E36