Какво управлява ваноса, има ли ретрофит на двоен ванос?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Какво управлява ваноса, има ли ретрофит на двоен ванос?

Мнение от Haddess » 30 Юли 2015, 13:55

Имаше една тема, която немога да намеря, един колега твърдеше, че м52 оригинално в е36 са го направили с два ваноса? :dunno: Интересно ми е само първо с какво управляват 2 ванос, с какви валове се кара заслужава ли си инвестицията? :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Re: Какво управлява ваноса, има ли ретрофит на двоен ванос?

Мнение от u`F`o » 30 Юли 2015, 20:19

Аз гледам един да нямам, ти втори искаш да слагаш. Виж тази тема.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 30 Юли 2015, 20:48

Не искам да слагам. Мно го ми е интересно просто как го управляват и т.н
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Юли 2015, 23:00

Единственото по-откачено нещо от хора, които се чудят как да си махнат ваноса е хора, които се чудят как да сложат още един :mhihi:

Не, че няма как. Има поне едно правено С52 в Щатите с двоен ванос но е доста работа по главата. Преправя се самата глава за да влезе ваноса, което включва рязане и заваряване/наваряване по нея. Термостата на М52 също пречи на втория ванос и трябва да се преправя тялото. Охладителната система на двете глави е също различна и иска преправяне.

Това щатското мисля, че го управляваха с Greddy emanage ultimate. Валове се ползват от 330.

Друг по-евтин вариант ще е да се направи с ОБД1 и да се ползва ванос контролера на Seattle Circuit, който е по принцип предназначен за М54 направено с Бош 413.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 31 Юли 2015, 8:01

bum_bum написа:Единственото по-откачено нещо от хора, които се чудят как да си махнат ваноса е хора, които се чудят как да сложат още един :mhihi:

Не, че няма как. Има поне едно правено С52 в Щатите с двоен ванос но е доста работа по главата. Преправя се самата глава за да влезе ваноса, което включва рязане и заваряване/наваряване по нея. Термостата на М52 също пречи на втория ванос и трябва да се преправя тялото. Охладителната система на двете глави е също различна и иска преправяне.

Това щатското мисля, че го управляваха с Greddy emanage ultimate. Валове се ползват от 330.

Друг по-евтин вариант ще е да се направи с ОБД1 и да се ползва ванос контролера на Seattle Circuit, който е по принцип предназначен за М54 направено с Бош 413.

Доста изчерпателно! Благодаря колега.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 31 Юли 2015, 10:53

Запомнил съм го, защото цялата тая работа беше преди да се сложи турбина :mhihi: Мисля, че около 600 коня на колелата беше колата. На нас тук и единия ванос ни пречи, а хора слагат по още един. Със сигурност би било супер ама много работа е тва.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 31 Юли 2015, 13:46

Мен ме човърка, че нали един колега каза, че го е направил в една тема. Та ме интересува защо бегачките в форума като тази на maxpower не се правят така :dunno: ? Нали изключваме турбо мотори, че там е за баровци, аз съм беден човек, студент :mhihi: Не че не ми се кара, ама не ми стиска, че вече ще ме изхвърлят от нас само това не съм довлачил, живея в гараж на 7-ми панелен етаж :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 31 Юли 2015, 13:57

Добавянето и на ванос на изпускателя ще е много разправия и съответно пари. Относно мощността в ниските и средни обороти главната работа се върши от този на всмукателя, изпускателния също помага, но по-голяма роля играе по-скоро за емисиите. За това за бИгачка няма много смисъл там.

Отделно ако една кола се кара единствено и само на писта вече съвсем няма полза от него, защото там минималните обороти са 5-6000 където ваноса не е в играта вече.
Изображение

Назад към E36