Какво управлява ваноса, има ли ретрофит на двоен ванос?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Какво управлява ваноса, има ли ретрофит на двоен ванос?
Имаше една тема, която немога да намеря, един колега твърдеше, че м52 оригинално в е36 са го направили с два ваноса?
Интересно ми е само първо с какво управляват 2 ванос, с какви валове се кара заслужава ли си инвестицията? 

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Re: Какво управлява ваноса, има ли ретрофит на двоен ванос?
Аз гледам един да нямам, ти втори искаш да слагаш. Виж тази тема.
- Haddess
- младши ентусиаст
-
Не искам да слагам. Мно го ми е интересно просто как го управляват и т.н

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Единственото по-откачено нещо от хора, които се чудят как да си махнат ваноса е хора, които се чудят как да сложат още един
Не, че няма как. Има поне едно правено С52 в Щатите с двоен ванос но е доста работа по главата. Преправя се самата глава за да влезе ваноса, което включва рязане и заваряване/наваряване по нея. Термостата на М52 също пречи на втория ванос и трябва да се преправя тялото. Охладителната система на двете глави е също различна и иска преправяне.
Това щатското мисля, че го управляваха с Greddy emanage ultimate. Валове се ползват от 330.
Друг по-евтин вариант ще е да се направи с ОБД1 и да се ползва ванос контролера на Seattle Circuit, който е по принцип предназначен за М54 направено с Бош 413.

Не, че няма как. Има поне едно правено С52 в Щатите с двоен ванос но е доста работа по главата. Преправя се самата глава за да влезе ваноса, което включва рязане и заваряване/наваряване по нея. Термостата на М52 също пречи на втория ванос и трябва да се преправя тялото. Охладителната система на двете глави е също различна и иска преправяне.
Това щатското мисля, че го управляваха с Greddy emanage ultimate. Валове се ползват от 330.
Друг по-евтин вариант ще е да се направи с ОБД1 и да се ползва ванос контролера на Seattle Circuit, който е по принцип предназначен за М54 направено с Бош 413.
- Haddess
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:Единственото по-откачено нещо от хора, които се чудят как да си махнат ваноса е хора, които се чудят как да сложат още един![]()
Доста изчерпателно! Благодаря колега.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Запомнил съм го, защото цялата тая работа беше преди да се сложи турбина
Мисля, че около 600 коня на колелата беше колата. На нас тук и единия ванос ни пречи, а хора слагат по още един. Със сигурност би било супер ама много работа е тва.

- Haddess
- младши ентусиаст
-
Мен ме човърка, че нали един колега каза, че го е направил в една тема. Та ме интересува защо бегачките в форума като тази на maxpower не се правят така
? Нали изключваме турбо мотори, че там е за баровци, аз съм беден човек, студент
Не че не ми се кара, ама не ми стиска, че вече ще ме изхвърлят от нас само това не съм довлачил, живея в гараж на 7-ми панелен етаж

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Добавянето и на ванос на изпускателя ще е много разправия и съответно пари. Относно мощността в ниските и средни обороти главната работа се върши от този на всмукателя, изпускателния също помага, но по-голяма роля играе по-скоро за емисиите. За това за бИгачка няма много смисъл там.
Отделно ако една кола се кара единствено и само на писта вече съвсем няма полза от него, защото там минималните обороти са 5-6000 където ваноса не е в играта вече.
Отделно ако една кола се кара единствено и само на писта вече съвсем няма полза от него, защото там минималните обороти са 5-6000 където ваноса не е в играта вече.
8 мнения
• Страница 1 от 1