Духа топло, не се стои!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Re: Духа топло, не се стои!!!
не съм сигурен че трябваше да се дублира минуса
ето ти схемата . единия кабел го имаш, а другия ще се наложи да прекараш от буксите някъде под таблото ..
те са една до друга и са черна и бяла .. намират се горе закачени на трабите влизащи в прасето на климатрноника
махаш кората над краката ти и гледаш горе в дясно
ето ти схемата . единия кабел го имаш, а другия ще се наложи да прекараш от буксите някъде под таблото ..
те са една до друга и са черна и бяла .. намират се горе закачени на трабите влизащи в прасето на климатрноника
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Hellrot
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw e36 coupe
- Мечтае да кара: m3 e36
- Детайли за колата: бмв е36 купе 320и. 150к.с. 1996г. кармазЪ червено...
ares2 написа:не съм сигурен че трябваше да се дублира минуса
Тая схема малко ми е ... ,,тъмна Индия,, ако може някой да поясни или да щракне някоя снимка ще съм ви много благодарен
- ares2
- старши ентусиаст
-
ти имаш изградена 2/3 от инсталацията
трябва да пуснеш само един кабел..
ще ти кажа тия дни къде е точно. имам цяла инсталация някъде в мазето от такава кола
трябва да пуснеш само един кабел..
ще ти кажа тия дни къде е точно. имам цяла инсталация някъде в мазето от такава кола
- FuRoRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Два умрели форда и 28ца
- Мечтае да кара: Танк
- Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile
Тоя клапан го сваляш, разглобяваш и го чистиш,ако мислиш ,че някога колата е карана с вода.
Закачаш го ,обезвъздушаваш , чак тогава почваш да мислиш за тоци и глупости.Щото ако е заял, а той ще заяде после и климатик да сложиш няма да изгасиш вулкана зад таблото.
Драсни ми лично ако се чудиш как , че тва упражнение го правих 2 пъти за последния месец.Отнема около 20 минути и 20 грама WD40-клапаните клеясват и запичат в бубинките

или пък така

След това...Кабелите там за двузоновия климатроник са 3, както трябва да са при теб.При теб обаче ги виждам 2 и ще трябва да направиш магии, с окабеляване, или на първо време да прокараш две жици ,за да си спреш топлото.
Пин1 на +12
Пин2 и Пин 3 на маса
С това клапаните затварят и не пускат антифриз към радиаторите в пачата на парното.
За целта ,така или иначе ще имаш нужда от букса от някоя морга.
Цветовете на пиновете са следните
Пин1 Жълто или Червено с жълто
Пин2 Жълто с виолетово
Пин3 Жълто с кафяво
И леко с обезвъздушаването ,че ръцете ми още са със странен нюанс на розовото
Едит:При разглобяването внимаваш с буксата и двете бобинки ,тъй като спичат лошо а и трите са свързани едно към друго с тънки жички,и е възможно да ги скъсаш.Виждат се на първата снимко в дясно...
Българско-селски вариант на горното с кабелите е затапването на двата горни маркуча на клапана ,които идват от вътре.
Закачаш го ,обезвъздушаваш , чак тогава почваш да мислиш за тоци и глупости.Щото ако е заял, а той ще заяде после и климатик да сложиш няма да изгасиш вулкана зад таблото.

или пък така

След това...Кабелите там за двузоновия климатроник са 3, както трябва да са при теб.При теб обаче ги виждам 2 и ще трябва да направиш магии, с окабеляване, или на първо време да прокараш две жици ,за да си спреш топлото.
Пин1 на +12
Пин2 и Пин 3 на маса
С това клапаните затварят и не пускат антифриз към радиаторите в пачата на парното.
Пин2 Жълто с виолетово
Пин3 Жълто с кафяво

Едит:При разглобяването внимаваш с буксата и двете бобинки ,тъй като спичат лошо а и трите са свързани едно към друго с тънки жички,и е възможно да ги скъсаш.Виждат се на първата снимко в дясно...
Българско-селски вариант на горното с кабелите е затапването на двата горни маркуча на клапана ,които идват от вътре.
- Hellrot
- младши ентусиаст
-
FuRoRR написа:Тоя клапан го сваляш, разглобяваш и го чистиш,ако мислиш ,че някога колата е карана с вода.
Закачаш го ,обезвъздушаваш , чак тогава почваш да мислиш за тоци и глупости.Щото ако е заял, а той ще заяде после и климатик да сложиш няма да изгасиш вулкана зад таблото.Драсни ми лично ако се чудиш как , че тва упражнение го правих 2 пъти за последния месец.Отнема около 20 минути и 20 грама WD40-клапаните клеясват и запичат в бубинките
или пък така
Пин1 на +12
Пин2 и Пин 3 на маса
Пин2 Жълто с виолетово
Пин3 Жълто с кафяво
Колега моя клапан го изхвърлих тъй като всичките болтчета се скъсаха при развиването. Вчера поръчах втора употреба (уж здрав) утре ще пристигне , ако работи направо сменям, обезвъздушавам и ГАЗЗЗзз...
Работата е там че не знам как да прекарам този кабел за втория клапан както трябва да си е, а не временно...
- FuRoRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Два умрели форда и 28ца
- Мечтае да кара: Танк
- Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile

Пин 13 и пин 18 от буксата на климатроника отиват респективно на пин 2 и пин 3 от буксата на клапана.
С един мултицет ще се ориентираш от сегашната ти букса за клапана кой от двата кабела ти е +12 и него ще го оставиш за пин 1.
Горе долу е това...
- Hellrot
- младши ентусиаст
-
ТАКА... вчера след работа ми остана малко време да се поразровя из колата за този липсващ кабел и ето какво установих...Извадих управлението на климатроника, разглобих буксата му и потърсих пин 13 и пин 18...до колкото видях пин 12 е + който отива на пин1 на клапаните...

Проследих жичката на пин18 и се оказа че са я натъпкали в кутията на бушоните ето така

има и доста други жици които са така навързани но не знам за какво са....
Днес ще сложа новите клапани ще пусна кабел до тях и ще видим какво ще стане...
А между другото забелязах едни клапи от двете страни на филтърчетата при моторчето на парното, командвани от жило, които не помръднаха изобщо при каквото и да е натискане на копче... за какво служат тези клапи и какво ги командва???

Проследих жичката на пин18 и се оказа че са я натъпкали в кутията на бушоните ето така

има и доста други жици които са така навързани но не знам за какво са....
Днес ще сложа новите клапани ще пусна кабел до тях и ще видим какво ще стане...
А между другото забелязах едни клапи от двете страни на филтърчетата при моторчето на парното, командвани от жило, които не помръднаха изобщо при каквото и да е натискане на копче... за какво служат тези клапи и какво ги командва???

- ares2
- старши ентусиаст
-
някои е сложил климатика и не си е дивършил работата.. трябва ти сноп от инсталация за напред от бушониерата с три релета..
(имам го от кола донор)
черен/ син ти е сигнал за пуснат климатик от към управлението и отива на едното реле
черен/ зелен е сигнал за работещ стартер ( има го в инсталацията на колата някъде. идва от шалтера на стартера..
жълт /лилав го карай на клапаните и ще заработят
за да ти тръгне климатика има още доста изграждане напред.
инсталация с трите релета за перката и компресора
сензор за температура с три пина
дехидратор с клапан регулатор на налягането
(имам го от кола донор)
черен/ син ти е сигнал за пуснат климатик от към управлението и отива на едното реле
черен/ зелен е сигнал за работещ стартер ( има го в инсталацията на колата някъде. идва от шалтера на стартера..
жълт /лилав го карай на клапаните и ще заработят
за да ти тръгне климатика има още доста изграждане напред.
инсталация с трите релета за перката и компресора
сензор за температура с три пина
дехидратор с клапан регулатор на налягането
- Hellrot
- младши ентусиаст
-
Днес прекарах този кабел до клапаните, сложих ,,новите,, и работата си заспа...
Този месец няма да е но другия със сигурност ще довърша климатика... Ако има някой колега от Пловдив който разбира, ще съм много благодарен да помогне със довтршването...
МАСАТА ОТ МЕН!!!
Този месец няма да е но другия със сигурност ще довърша климатика... Ако има някой колега от Пловдив който разбира, ще съм много благодарен да помогне със довтршването...
МАСАТА ОТ МЕН!!!

24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2