Проблем с М43
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- milkov_jv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i
Проблем с М43
Колеги,имам следния проблем: Колата е М43 б18 1997.От около две години при плавно подаване на газ се чува щракане като на повдигачи м/ду 1000 и 1200 оборота при всякаква температура на мотора.Сега обаче като,че ли проблема прогресира рязко.Докато не вдигне температура на охладителната система поне 50-60 градуса,същото щракане се чува по 10 секунди след всяко подаване на газ,когато оборотите паднат на 900.Когато загрее,вече няма проблеми.Маслото е някакав Тотал 10w40 за дизел на 2000 км.Възможно ли е дереджето да си е същото като преди и просто да съм нацелил масло световен боклук?Знам,че вариантите са 3-запушени маслени магистрали,износени кобилици или кофти масло.Някой имал ли е подобен проблем?Проблем ли е да карам така още около месец докато успея да се видя с моя майстор и да я погледне?Предварително благодаря на отзовалите се. 

- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Re: Проблем с М43
На М43 и на М44 досега не съм виждал да износват да износват кобилици. Тея мотори да износят кобилица трябва ролката да е блокирала и в главата да няма никакво масло , като незнам в такъв случай кое ще замине - кобиличка или вал. Повдигач можеш да провериш дали имаш заминал лесно. Сваляш капака на клапъните и си превърташ мотора така , че на разпределителния вал гърбицата да сочи нагоре , на този повдигач , който искаш да провериш. Ако , като натиснеш кобилицата от страната на повдигача на ръка , и той се свие , сменяй.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
отворете капака и вижте.
М43 е с едни ролки на кобилиците и е трудно да се развали..
ноооо не и невъзможно..
просто го прегледайте
М43 е с едни ролки на кобилиците и е трудно да се развали..
ноооо не и невъзможно..
просто го прегледайте
- milkov_jv
- кандидат ентусиаст
-
Явно нещата клонят към повдигачи.Ще го отворя и се надявам да излезе проблема на яве.
- Infinite
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 316i compact
Така и така ще го отваряш, купувай едни повдигачи и сменяй. Надали са сменяни скоро (или някога въобще). Не са кой знае каква инвестиция.
Без Провокация Няма Прогрес !
- milkov_jv
- кандидат ентусиаст
-
Така е,колега.90 лв INA.
6 мнения
• Страница 1 от 1