Изчезна парното изведнъж
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Angelov91
- младши ентусиаст
-
- Кара: напред с вратите
- Мечтае да кара: M3
Изчезна парното изведнъж
Колеги , странно ми изчезна парното. Както си карах беше пуснато на 4 степен и много лошо уцелих дупка направо сърцето ме заболя тогава .. и по едно време се усещам ,че няма парно не работи на нито една степен 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Изчезна парното изведнъж
Angelov91 написа:Колеги , странно ми изчезна парното. Както си карах беше пуснато на 4 степен и много лошо уцелих дупка направо сърцето ме заболя тогава .. и по едно време се усещам ,че няма парно не работи на нито една степен
Ако имаш предвид , че не ти духа вентилатора ..... то вероятно проблема или в самия вентилатор или в таралеж/резистор (в зависимост от това коя година ти е колата). Механичното сътресение може да е довело до лоша връзка като на вентилатора , така и на таражела/резистора. Не каза коя година ти е колата (по точно дали си с дигиталното или другото управление) .... в смисъл кажи какъв ти е климатика , за да ти кажа как да си тестваш изправността на мотора и съответно да се изолира от къде идва проблема ?
Последна промяна metodi80 на 20 Сеп 2014, 1:08, променена общо 1 път
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
- Angelov91
- младши ентусиаст
-
ares2 написа:чувал ли си го да поскъцва на по ниските степени?
Да чувал съм го, колата е 93 год. Климатроника с врътките
- Angelov91
- младши ентусиаст
-
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
колкото и да е неприятно ще се наложи да го погледнеш..
трябва да поразвалиш малко отпред където е въздухозаборника и като махнеш една трябва да видиш моторчето..
преди години на Е30 ми се получи нещо поднобно и след като смазах лагер втулките на мотора се оправи за още 10 години напред
трябва да поразвалиш малко отпред където е въздухозаборника и като махнеш една трябва да видиш моторчето..
преди години на Е30 ми се получи нещо поднобно и след като смазах лагер втулките на мотора се оправи за още 10 години напред
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Angelov91 написа:Преди си работеше на всички степени не съм имал проблем друг път
Така , щом си с климата с врътките , направи следното ....
Откачаш буксата на резистора , намираш там проводник зелено/сив , взимаш един мултицет и мериш на тоя проводник спрямо маса дали има напрежение (това при подаден контакт и врътката завъртяна на 4). Ако там имаш напрежение около 12 волта пъхни буксата обратно в резистора и виж дали ще ти завърти вентилатора (пак казвам на контакт и врътката на 4). Ако вентилатора не се обади да върти , проблема е в него . Ако там на този проводник нямаш напрежение , тогава проблема е или във врътката/превключвателя , или в бушон номер 20 - 30 амперов , или в релето за вентилатора....
Най -лесно ще ти е първо да провериш бушона ...
- Angelov91
- младши ентусиаст
-
Колеги оправих го, беше бушон :-D изпуснал съм го някак си, още същия ден като ми се прецака. извинявам се, че пуснах цяла тема за един бушон
8 мнения
• Страница 1 от 1