Вибрации при определена скорост.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 318I
Мечтае да кара: БТР

Вибрации при определена скорост.

Мнение от petrashkov » 27 Мар 2014, 17:21

Здравейте колеги. Колата е 318-ка с М43В18 двигател.
След смяна на съединител и семеринги на дифа се появиха едни вибрации между 35 и 50км/час.
Има ги и когато е изключена от скорост. Насочил съм се към висящия лагер. Не успях да открия никакви луфтове по кардана.
При смяната на съединител не съм свалял висящия лагер. Откачихме само карето от кутията. Там имахме малко проблем, защото гайките бяха номер 18 а ние загубихме едната и сложихме 19.... но не вярвам това да окаже такъв ефект върху баланса :( Гуменото каре е сравнително здраво. Няма скъсано. Не мисля, че може да се изкриви или нещо такова.
Ако вие имате някаква идея ще бъде добре дошла. Ако не... отивам да купя лагер в събота.
Критика се приема

старши ентусиаст
Аватар

Re: Вибрации при определена скорост.

Мнение от Le Transporteur » 27 Мар 2014, 21:16

Карданния вал от шлиците разглобяван ли е? Сглобихте ли го по същия път, шлиците имат белези.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от petrashkov » 27 Мар 2014, 22:23

Le Transporteur написа:Карданния вал от шлиците разглобяван ли е? Сглобихте ли го по същия път, шлиците имат белези.

Откачани са само каретата от ДИФ-а и скоростите. Висящия лагер не е свалян и шлиците не са вадени.
Свалян е ДИФ-а от колата. Но там всичко е стегнато.
Критика се приема

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от petrashkov » 31 Мар 2014, 20:57

Смених висящия лагер. Проблема остана. На кардана си има белези и всичко си съвпада.
Насочвам се към гуменото каре, което свързва кардана с кутията. :(
Там има една различна гайка (че я загубихме). Ще сменя всички гайки с нови, за да са еднакви. Макар, че се съмнявам толкова малка разлика да може да дебалансира кардана. Старата гайка е 18 а тази 19... Това едва ли има и 3 -4 грама като разлика.
Май ще сменяме пък... почти 100лв е, и ако не спре да вибрира след смяната определено ще си разваля характера. :banghead:
Критика се приема

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 31 Мар 2014, 21:16

Имах подобен проблем преди известно време.
Оказа се, че единия болт на гуменото каре беше изпаднал някъде. Просто ви е бедна фантазията какви вибрации имаше в цялото купе, когато двигателя се замъчи в по-ниски обороти...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от petrashkov » 02 Апр 2014, 22:22

Намерих го виновника!
3 сервиза и цял куп майстори... накрая го намерих сам. Единия болт на кардана влизащ в гуменото каре е скъсан. Явно някой "майстор" е пренатегнал гайката и е скъсал болта. А аз не съм го видял при първоначалния оглед, защото се е падал на неудобно място.
Отказа се, че тези болтове се набиват на преса. Купих нов (26лв) и при първа възможност свалям кардана, за да си реша проблема сам! :ranting:
Аман от... :ranting:
Критика се приема

Назад към E36