Сменяйте спирачните дискове, че лоша работата...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Я да видим кой си е сменил дисковете на Е36-цата?

Анкетата свършва на 08 Окт 2006, 18:06

Не съм ги сменял въобще. Само накладки.
11
28%
Смених предните два. Смятам, че задните са ОК.
9
23%
Смених и четирите. Заложих на сигурно.
9
23%
Нищо не барам! Колата е 6! Така си каркам!
10
26%

Общо гласове : 39
ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 18 Сеп 2006, 21:02

а аз от както сам купил моята кла не сам сменял спир4ки и не сам проверявал дисковете колко мм са и дали са криви или прави :) е верно 4е колата я имам от 3 месеца ....за сега вси4ко работи перфектно ..само требва да натегна ра4ната 4е недаржи :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 18 Сеп 2006, 22:41

turbo написа:Значи при теб отпада проверката на задните дискове ;)

Щото ги няма, обаче барабаните имат максимален диаметър на износване. Написан е отвътре на барабана.
NS325TDS и Turbo, за всеееки случай си проверете втулките на задните носачи. Много хубаво хлопат като се разбият!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 18 Сеп 2006, 23:05

Искам да споделя с колегите, които не си доглеждат много много спирачките, че моята кола без задръжки съм я карал с максималната възможна скорост, която преди чипосването беше с 15 км/ч по-малко, единствено и само поради факта, че знам, че в момента, в който натисна спирачката няма да имам проблемация. Сменени са четирите диска и накладките към тях съответно. На ръчната спирачка накладките са номер едно, защото тя се ползва само при паркиране, а не и за активно спиране. ;)
Ако ми дойде музата може да проверя какво е износването на дисковете към момента, за да имаме всички представа с каква бързина се изяжда туй желязо. Това разбира се е, до голяма степен, индивидуално според задкормилното устройство. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA

Мнение от Libero » 19 Сеп 2006, 16:38

NS325TDS написа:Здравейте !
Да използвам темата за спирачките и да попитам нещо .
А именно :
При минаване през дупка от задните гуми се чува едно дразнещо дрънчене(като нещо "халтаво"незакрепено както трябва)...
Гледаха я на канал и не откриха нищо незакрепено-а звука е дрънчащо -дразнещ все още ...
Днес ми казаха ,че можело от челюстите на ръчната да е ...
Дисковете иначе отзад са добре и накладките също ...
Някой преживявал ли е нещо подобно ?
И има ли резон последната констатация ?
Благодаря предварително на отзовалите се ...

И аз имах същия проблем но като ми натегнаха ръчната се оправи.Оказа се че обтегача на ръчната се е разхлабил и като се мине през дупка тракаше неприятно

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ахил » 19 Сеп 2006, 20:09

Турбо написа :".................за да имаме всички представа с каква бързина се изяжда туй желязо. Това разбира се е, до голяма степен, индивидуално според задкормилното устройство.............."и на само от него ами и от смотаните части които копуване и ни и продават за "ОРИГИАЛНИ".Вече е все едно дали си купуваш BOGE или FEBI.Все същите лайна са:(Няма оправия тъй нашто...............

U.S. MARINES
Аватар
Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR

............

Мнение от Тоо Cool » 19 Сеп 2006, 22:45

Ами затова се пазарува само в ИСТИНСКИ магазини-аз съм с нови спирачни дискове БРЕМБО (предни и задни), вентилирани и перфорирани, и накладки АТЕ .Нямам никакви оплаквания и спира колата страхотно! ;)
In memory of CPL Jason Dunham,
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006

THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The Tiger » 19 Сеп 2006, 22:56

turbo написа:При мен също има едно, което е по-скоро хлопане при минаване през дупка на задната ос. И аз го отдавам на ръчната, но все не ми остава време да отворя да вида какво става с тези нейни накладки. С един приятел отваряхме задно дясно навремето, но не открихме нищо фрапиращо.
Ако някой е имал подобен дерт нека каже решение. :help:

Явка при нас е същото ;) мини вземи ме някой път,аз ще ти кажа къде ще идем за тест ;) при нас това се получи миналото лято на морето,но не е правило никакви проблеми така че не се притеснявайте :) ще идем да натегнем ръчната както казват колегите после ще споделим дали е от нея ;)

ПП.При мен това се чува много добре на някое паве,особено ако има срещуположна стена на задно дясно колело,от където всъщнос идва и дрънченето :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 335i Turbo
Мечтае да кара: без жена му да дава акъли.

Мнение от VENBO » 20 Сеп 2006, 19:42

NS325TDS написа:Здравейте !
Да използвам темата за спирачките и да попитам нещо .
А именно :
При минаване през дупка от задните гуми се чува едно дразнещо дрънчене(като нещо "халтаво"незакрепено както трябва)...
Гледаха я на канал и не откриха нищо незакрепено-а звука е дрънчащо -дразнещ все още ...
Днес ми казаха ,че можело от челюстите на ръчната да е ...
Дисковете иначе отзад са добре и накладките също ...
Някой преживявал ли е нещо подобно ?
И има ли резон последната констатация ?
Благодаря предварително на отзовалите се ...

Аз ходих да я преглеждат 4 пъти заради този проблем-и всеки път всичко е наред -втулки, окачване-всичко:mhihi: Точно накладките отзад дрънкат-само че незная дали са на ръчната или основните задни...скоро и без това ще сменям-ще се разбере :)

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 21 Сеп 2006, 12:19

Смених предните, защото беха почнали да се ронят. Няма голяма разлика от преди и сега, но проблема е че сега стържат и свирят. Много неприятно. Вече 2 000 км, нема оправия. Очаквах че не са олегнали, но за това време требваше вече да са се понагласили. Не знам при вас дали са свирили ?!?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 21 Сеп 2006, 14:10

При мен вече на няколко коли съм си сменял дискове и никога не са свирили. Да не би накладките, които си сложил да не са стока нещо?
Тези снимки, които съм сложил в началото на темата... Ами още на първото спиране колата си беше тиха и нема свирене, нема стържене, нема нищо, както и до сега.

П.П.: По принцип знам, че казват евентуално по възможност в първите 200-300 км да няма рязко, силно натискане на спирачката, за да могат да улегнат нещата, но при тебе щом и след 2000 има свирене е наистина досадно...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ахил » 21 Сеп 2006, 19:59

Не е от дисковете!Накладките са гадни.

Предишна

Назад към E36