Сменяйте спирачните дискове, че лоша работата...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
а аз от както сам купил моята кла не сам сменял спир4ки и не сам проверявал дисковете колко мм са и дали са криви или прави
е верно 4е колата я имам от 3 месеца ....за сега вси4ко работи перфектно ..само требва да натегна ра4ната 4е недаржи 

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
turbo написа:Значи при теб отпада проверката на задните дискове![]()
Щото ги няма, обаче барабаните имат максимален диаметър на износване. Написан е отвътре на барабана.
NS325TDS и Turbo, за всеееки случай си проверете втулките на задните носачи. Много хубаво хлопат като се разбият!
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Искам да споделя с колегите, които не си доглеждат много много спирачките, че моята кола без задръжки съм я карал с максималната възможна скорост, която преди чипосването беше с 15 км/ч по-малко, единствено и само поради факта, че знам, че в момента, в който натисна спирачката няма да имам проблемация. Сменени са четирите диска и накладките към тях съответно. На ръчната спирачка накладките са номер едно, защото тя се ползва само при паркиране, а не и за активно спиране.
Ако ми дойде музата може да проверя какво е износването на дисковете към момента, за да имаме всички представа с каква бързина се изяжда туй желязо. Това разбира се е, до голяма степен, индивидуално според задкормилното устройство.

Ако ми дойде музата може да проверя какво е износването на дисковете към момента, за да имаме всички представа с каква бързина се изяжда туй желязо. Това разбира се е, до голяма степен, индивидуално според задкормилното устройство.

- Libero
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320dA
NS325TDS написа:Здравейте !
Да използвам темата за спирачките и да попитам нещо .
А именно :
При минаване през дупка от задните гуми се чува едно дразнещо дрънчене(като нещо "халтаво"незакрепено както трябва)...
Гледаха я на канал и не откриха нищо незакрепено-а звука е дрънчащо -дразнещ все още ...
Днес ми казаха ,че можело от челюстите на ръчната да е ...
Дисковете иначе отзад са добре и накладките също ...
Някой преживявал ли е нещо подобно ?
И има ли резон последната констатация ?
Благодаря предварително на отзовалите се ...
И аз имах същия проблем но като ми натегнаха ръчната се оправи.Оказа се че обтегача на ръчната се е разхлабил и като се мине през дупка тракаше неприятно
Турбо написа :".................за да имаме всички представа с каква бързина се изяжда туй желязо. Това разбира се е, до голяма степен, индивидуално според задкормилното устройство.............."и на само от него ами и от смотаните части които копуване и ни и продават за "ОРИГИАЛНИ".Вече е все едно дали си купуваш BOGE или FEBI.Все същите лайна са:(Няма оправия тъй нашто...............
- Тоо Cool
- U.S. MARINES
-
- Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
- Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR
............
Ами затова се пазарува само в ИСТИНСКИ магазини-аз съм с нови спирачни дискове БРЕМБО (предни и задни), вентилирани и перфорирани, и накладки АТЕ .Нямам никакви оплаквания и спира колата страхотно! 

In memory of CPL Jason Dunham,
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!
turbo написа:При мен също има едно, което е по-скоро хлопане при минаване през дупка на задната ос. И аз го отдавам на ръчната, но все не ми остава време да отворя да вида какво става с тези нейни накладки. С един приятел отваряхме задно дясно навремето, но не открихме нищо фрапиращо.
Ако някой е имал подобен дерт нека каже решение.![]()
Явка при нас е същото

ПП.При мен това се чува много добре на някое паве,особено ако има срещуположна стена на задно дясно колело,от където всъщнос идва и дрънченето

- VENBO
- младши ентусиаст
-
- Кара: 335i Turbo
- Мечтае да кара: без жена му да дава акъли.
NS325TDS написа:Здравейте !
Да използвам темата за спирачките и да попитам нещо .
А именно :
При минаване през дупка от задните гуми се чува едно дразнещо дрънчене(като нещо "халтаво"незакрепено както трябва)...
Гледаха я на канал и не откриха нищо незакрепено-а звука е дрънчащо -дразнещ все още ...
Днес ми казаха ,че можело от челюстите на ръчната да е ...
Дисковете иначе отзад са добре и накладките също ...
Някой преживявал ли е нещо подобно ?
И има ли резон последната констатация ?
Благодаря предварително на отзовалите се ...
Аз ходих да я преглеждат 4 пъти заради този проблем-и всеки път всичко е наред -втулки, окачване-всичко:mhihi: Точно накладките отзад дрънкат-само че незная дали са на ръчната или основните задни...скоро и без това ще сменям-ще се разбере

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
При мен вече на няколко коли съм си сменял дискове и никога не са свирили. Да не би накладките, които си сложил да не са стока нещо?
Тези снимки, които съм сложил в началото на темата... Ами още на първото спиране колата си беше тиха и нема свирене, нема стържене, нема нищо, както и до сега.
П.П.: По принцип знам, че казват евентуално по възможност в първите 200-300 км да няма рязко, силно натискане на спирачката, за да могат да улегнат нещата, но при тебе щом и след 2000 има свирене е наистина досадно...
Тези снимки, които съм сложил в началото на темата... Ами още на първото спиране колата си беше тиха и нема свирене, нема стържене, нема нищо, както и до сега.
П.П.: По принцип знам, че казват евентуално по възможност в първите 200-300 км да няма рязко, силно натискане на спирачката, за да могат да улегнат нещата, но при тебе щом и след 2000 има свирене е наистина досадно...
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2